Inoff Agilitytävling

Igår var det dags för vår första inofficiella klass 1 tävling i agility. Det var hemmaklubben Staffanstorps hundklubb som arrangerade tävlingen, så det blev även min första tävling som funktionär. Det var lite nervöst innan start, men sedan var det bara kul.
 
Laban tyckte det var lite hårresande med agilitytävling...
 
Laban jobbade jättebra! Jag gjorde några missar och pga det så blev Laban ofokuserad och stack iväg till vår hundkompis som satt som hindervakt. Men förutom det är jag väldigt nöjd med våra lopp. Det var inga superlätta banor heller. Lite trixande var det på något ställe och dessutom snabba raksträckor. I hoppklassen fick vi 10 fel för att Laban sprang förbi tunneln och för att han rev ett hinder och tiden blev 27,85 sekunder. I agilityklassen fick han 5 fel för att han sprang förbi hopphindret och tiden blev ca 39 sek, tror jag. Jag glömde kolla tiderna. Vi kom i alla fall på 5e plats i Hopp och 3e plats i Agility.
 
 
 
Idag började vi morgonen med Aktivitetspromenad i Risens naturvårdsområde med Staffanstorps hundklubb. Hade det inte varit för blåsten så hade det varit riktigt härligt vårväder för solen strålade.
 
Fikapaus med halva gänget. Andra halva skippade fikan
 
Vi hann knappt in genom dörren förrän Laban sprang till soffan och sträckte ut sig i solen.
 
Nu myser vi resten av eftermiddagen och vilar upp oss inför kvällens agility-kurs.
 

BPH, tillägg

Var väl både trött och lite snurrig i söndags när jag skrev inlägget om BPH. Jag hittade nämligen några filmklipp från momentet närmande person också. Jag tyckte själv att den närmande personen såg lite läskig ut, även om jag visste vem hon var. Men just utklädnaden och sättet att gå sakta fram var nästan som hämtat ur en skräckfilm. :)
Laban snusade mycket under momentet, som alltid... Men jag såg att han gick och sneglade både på mig, åskådarna och den närmande personen. Såg lustigt ut.
 
 
 
 

BPH och fest-kläder

Idag har Laban och jag varit på BPH, Beteende- och personlighetsbeskrivning, i Bjuv.
"BPH är en beskrivning vars syfte är att bidra till ökad kunskap om hundars mentalitet. Den vänder sig såväl till hundägare som vill lära sig mer om den egna hundens läggning som till special- och rasklubbar och uppfödare som vill en bild av mentaliteten hos hundar som ingår i avelsarbete. Därutöver kan BPH ge värdefull information om olika rasers beteenden till den som går i hundköpartankar." v
Moment:
Främmande person, Föremålslek, Matintresse, Överraskning, Skrammel, Närmande person (utklädd), Underlag och Skott (valfritt).
 
Det har varit väldigt blåsigt de senaste dagarna och idag var inget undantag. Dessutom som började det snöa en stund efter att jag vaknat. Så vi satte fart för att komma iväg i tid ifall vägarna skulle vara dåliga. Snöandet höll i sig till en liten bit utanför Lund och när vi kom till Löddeköpinge syntes inte en flinga. I Landskrona sken solen och när vi kom till Bjuv var det skönt vårväder. Så vi gick verkligen från vinter till vår på mindre än 1 timme.
 
Snöstorm

När vi kom fram upptäckte vi att de var lite försenade, så vi hann gå en runda och sedan var vi med som åskådare till de som var före oss. Roligt och bra att titta på också.
Laban fixade hela testet väldigt bra. Som vanligt var nosen mest i marken. Där var MASSOR med harbajs och även om testledaren intygade att hundarna före oss gjort sitt bästa för att rensa banan så bevisade Laban att där minsann fanns mer! :) 
Jag fegade först och bad om löplina till lös-momenten. Jag tänkte ju att annars fick vi ägna hela eftermiddagen till att jaga honom när han sprang runt på bajsjakt. Men efter första lösmomentet så beordrade beskrivaren att vi skulle skippa det. Och jag kunde väl inte annat än att hålla med när Laban kom glatt skuttandes så fort jag kallade på honom.
Tyvärr tröttnade kameran på kylan och batteriet sjönk, så vi kunde inte filma hela genomförandet. Vi valde därför att bara filma första överraskningsmomentet. En halvfigur fälls upp från marken när vi närmar oss, jag stannar och släpper kopplet och hunden ska agera själv.
 
När vi var klara med alla moment fick jag en sammanfattande beskrivning. Imorgon, måndag, registreras en längre och mer detaljerad beskrivning på SKK Avelsdata. Beskrivaren sa att Laban varit dagen bästa hund hittills och tyckte att han var väldigt trevlig. Testledaren och tjejen som var "figurant" var båda helförtjusta och ville inte sluta gosa. Matte blev tillsagd att lita på sin hund, för det var ju faktiskt inga problem med att ha han lös och kalla in.... Men så har vi ju också hårdtränat det ett tag. :)
 
Sammanfattande protokoll
 
 Zoom - 0 = Inte alls och 4 = Mycket
 
Det var roligt att prova på detta och de som höll i det var väldigt trevliga och hjälpsamma. Laban fixade det ju bra och ungefär som jag hade kunnat tänka mig.
 
Igår var det melodifestival-final och jag hade några kompisar på middag här hemma. Malin gav Laban en snygg festivalklädsel som hon hade stickat.
 
Stilig herre
 
 Visar upp sig
 
Närbild
 
Tack Malin för den fina presenten!!! :)

Vårsol

Äntligen har solen visat sig lite och det märks lite i luften att våren är på gång nu.

Idag var det dags för 7 km i Bokskogen med Staffanstorps Hundklubb. Med det väder som det bjöds på idag så såg jag verkligen fram emot det. Men när vi väl började gå så insåg vi att vi omöjligt skulle klara 7 km. Det var så halt att vi fick gå och hålla oss i träden och när vi inte gjorde det såg gick vi på alla fyra, nästa. Så det blev tyvärr bara en liten runda.

Men efteråt körde vi hem till en hundkompis trädgård och tränade agility istället. Så det blev ändå mycket frisk luft och tankning av solljus.

Det är inte bara vi människor som längtar efter solens strålar. Laban söker solplatser i lägenheten och i förmiddags ställde han sig vid balkongdörren och tittade ut. Jag öppnade och han gick direkt ut och lade sig i solen. :)


RSS 2.0