Skogsmys och cavalierbus

Vi har nu haft en helt tävlingsfri helg och det är nästan så man blir lite rastlös. Fast det var tur att vi var tävlingsfria för natten till lördag vaknade jag av att jag i drömmen kaskadkräktes. När jag vaknade så snurrade hela rummet. Jag var fruktansvärt yr och det satt i hela dagen, men avtog i styrka på eftermiddagen. Har en liten förkylning och gissar på att det antingen var bihålorna som spökade eller att det satt sig ett litet virus på balansen. Obehagligt var det i alla fall och jag kände mig åksjuk hela dagen! På eftermiddagen var vi hos Cia på kalas med grillning, prinsessbröllop och lite pyssel.
 
Idag har jag varit rätt så seg. Fick städat lägenheten på förmiddagen sedan fastnade jag i soffan en stund och råkade somna på balkongen i några minuter innan jag tog tag i mig själv. När jag väl gjorde det så blev det en tur till skogen. Vi gick längs Myrstigen i Skrylle. Tycker den är mysig eftersom det inte är en vanlig tillrättalagd slinga med bred gångbana. Det rör sig inte lika mycket folk längs den slingan heller och man kommer fram till en mysig liten damm och bäck i slutet av rundan.
 
 
 
Törstig Laban balanserar på stenarna
 
 
 
Tassarna fick till slut ta ett litet dopp.
 
Nöjd skogshund!
 
När vi kom hem mötte vi en granne som också har cavalier och hon bjöd in på bus i trädgården. Efter en stund gick en annan granne förbi med sin cavalier och plötsligt blev det cavalierträff i trädgården.
 
Laban viskar hemlisar i Daisys öra.
 
Puss puss
 
Och bus!
 
Ville kom också på besök
 
Rumpesnus
 
Laban försöker få igång gamlingarna.
 
Underbara cavalierer! :)
 
 

Ralllydebut i fortsättningsklass

"Oturen" fortsätter att vara med oss i tävlingssammanhang. Igår var vi i Trelleborg för att för första gången tävla i fortsättningsklass i rally. Som vanligt fick vi ge oss upp innan tuppen för att ta oss dit. Banan kändes bra. Det enda av momenten som var med som vi kam ha problem med var 8-ans frestelse. Där ska man gå som i en 8 runt leksaker/godis. Den här domaren hade valt godis, vilket oftast är svårast för oss eftersom Laban är mattokig.

Innan det var vår tur värmde jag upp Laban som vanligt genom att göra några olika moment, trix o annat. Utanför planen gick det jättebra. Men när vi väl. Var inne på planen och jag hade kopplat loss Laban så var allt han intresse för mig och rally borta. Han började med att gå och titta mot mormor som var utanför planen. Sedan gick han ut utanför planen och luktade på en grästuva. När jag ropade på honom kom han tillbaka och arbetade en kort stund innan han istället koncentrerade sig på att känna av dofterna i vinden. Han gick väldigt sakta vid min sida o tittade på allt annat än mig. Sedan plötsligt gick han lite fortare och gick en meter före mig. Vid ett moment satte han sig och kliade sig i sådär 1 minut. 8-ans frestelse gick bra ända tills vi kom till nästa moment. Där låg vinden på från frestelsen och när Laban skulle runda mig bakom ryggen så gick han tillbaka och luktade på godiset.

När vi hade sista momentet kvar började Laban åter gå före mig, så jag avbröt och gick av banan. Domaren skrattade, vänligt, och sa att det var ju synd att det blev såhär för hon tyckte att det syntes att han var väldigt duktig! Och hon tyckte att matte hade fantastiskt tålamod! :)

Efter denna lilla upplevelse körde vi till Gislövs hamn och gick en liten promenad, samt åt glass. Kiosken hade precis startat upp för säsongen och inget av det som vi först beställde hade de hemma. Vi hade tänkt oss mjukglass, men maskinen hade inte kommit igång och såserna var slut. Det hela slutade med att kiosken bjöd oss på vars en annan valfri glass. Inte helt fel!

RSS 2.0