Hängsvans och kraschlandning

I lördags var vi på agilitytävling i Svalöv. Det var riktigt härligt väder. Sol och varmt, men lite moln och blåst så att det blev alldeles lagom. På morgonen blev jag lite orolig eftersom Labans svans som alltid viftar högt upp den bara hängde och det verkade som att han inte kunde få upp den hur han än försökte. När han väl lyckades höja den lite så trillade den till sidan igen. Klämde på den, men det verkade inte som att han hade ont. Han hade badat lite dagen innan när vi var i skogen, så min första tanke var vattensvans och då ska hunden tydligen vila.
 
Laban badar och Mimmi
 
Labans hängande svans
Jag kom på sedan att Laban pipigt till kvällen innan när vi var på grillning hos Cia och han satt på altanen, så kanske stack han sig eller blev stucken av något.
Oavsett vilket så bestämde jag mig ändå för att köra till tävlingen så fick vi se vad som hände.
 
När vi kom till Svalöv var svansen uppe igen. Inte riktigt som vanligt, den verkade lite "svag", men den var för det mesta uppe och Laban verkade pigg och hade inga tecken på att ha ont. Så vi körde på som planerat. Och det gick bra!
 
I agilityloppet hade jag två alternativ på handlingen i starten, men körde på det som kändes snabbast istället för det som kändes säkrast. Det betydde också att jag behövde ligga före och kunde inte stanna upp och hjälpa Laban vid A:et, men det momentet fungerade bra. Vid hinder 4 gjorde Laban ett störtdyk, vilket fick mig att glömma vad jag skulle, så det blev inte som planerat och inte så snyggt, men det blev rätt. Sedan körde jag bara på. Laban kändes seg och slalomet nästan gick han igenom. Men allt blev rätt och vi gick i mål med 0 fel och tiden 33,54 sek. Vi tog därmed första platsen vilket jag inte hörde eller förstod förrän senare. Sista ekipaget gick dock in och gjorde ett snabbare lopp och vi slutade på en 2a plats.
 
Sege-Laban och 2 sheltiesar på pallen!
 
Agility-priser. Pingvinpinne som symbol för att vi tog en "pinne"
 
I hopploppet var Laban mer på G. Där kändes det som att han sprang på riktigt bra. Det var lite kluriga vinklar på hindren efter tunneln och min lösning blev inte så bra eftersom jag inte vågade släppa Laban riktigt och lite på att han sprang på rätt sida av hindret. Men allt blev återigen rätt, förutom att Laban rev ett hinder och vi fick därmed 5 fel. Laban gjorde även i detta loppet några störtdykningar, som om frambenen inte bar honom när han landade. Vi gick i mål med 5 fel, tiden 30,27 sek och slutade på en 13e plats.
 
Det var skönt att få gå i mål och köra två hela banor, med tanke på förra helgens flopplopp. Nu fattas vi 1 pinne i varje klass innan vi kan flyttas upp till 2an.
 
Filmbevis
 
Kim fixade även lite "action-foto" från loppen. Film är bra, för man kan se vad man gör rätt och fel, men jag gillar ju foto, framförallt foto där det händer något. Därför kommer det ett gäng foto från loppen också.
 
Laban flyger över A:et
Hopp
Störtlandning
Hopp - matte skickar Laban utåt publiken istället för mot tunneln, men det löste ju sig ändå!
Tittut ur tunneln
 Matte skickar Laban mot långhopp och gasar själv mot vippan
 
Långhopp
Fokuserad matte inför hopploppet
Laban jobbar sig igenom slalom
Sista pinnen
Och där ser man att det är tajt och pinnen åker ner
Lite ur spåret, men vi kom rätt igen
Snygg, tajt sväng
Nästa gång vi passerade hoppet blev det ännu en krasch!
Med tanke på hängande svans och dåliga landningar så fick Laban en vilodag igår. Det blev inga långa promenader utan bara de nödvändigaste. På eftermiddagen tog vi en tur med kompisar till Tvedöra för lite sol, bad och ännu mer vila.
 
Badkrukan Laban doppade tassarna, sedan nöjde han sig med att se andra bada.
Hoppas att Laban blir pigg i benen igen och att det bara var tillfälligt dem vek sig. Kanske lite väl häftigt att gå ca 2 mil dagen innan tävling... Svansen mår i alla fall bra och viftar som vanligt.
 
 
 

Tävlingar

Dags att uppdatera lite. Min telefon fick en blackout inför midsommarhelgen och eftersom mobilen är mitt internet så har jag inte kunnat meddela hur de senaste tävlingarna gått. Men nu är telefonen hemma igen och jag ska försöka uppdatera med vad som hänt i tävlingsväg.
 
Den 16 juni var vi i Höganäs och tävlade i agility. Starten på dagen blev lite rörig eftersom Malin glömt Fabbis vaccinationspapper i sin bil som stod hemma hos mig. Det brukar inte vara vaccinationskoll på agility tävlingar, men just denna dag var det eftersom där var utställning också. Vi fick ringa och organisera så att hon skulle kunna få upp papperna till Höganäs. Uppladdningen blev alltså inte den bästa, men banan kändes bra och Laban var på hugget. 
 
Det började med agilityklass och början gick bra. Laban var till och med så taggad att han morrade när han sprang. :) När vi kom till slalomet klydda det lite. Laban gick in fint men kom sedan för lång och missade andra porten och gick istället in i tredje. Som vanligt kom jag också av mig när det blev fel och glömde bort handlingen på hindret efter. Bestämde mig för att köra vidare och i alla fall göra resten bra. Då stannar Laban och snusar utanför en tunnel och när jag kallar springer han tillbaka genom tunneln och vi är diskade. Men slutet blev i alla fall bra, men det finns inte på film.
 
När det var dags för hoppklass hade såklart regnet kommit. Ingen tävling utan regn... Laban var inte lika taggad som till första loppet, inget springmorr där inte. Men tro, det eller ej, vi bröt äntligen vår oturssvit av diskningar, gick i mål med 0 fel och slutade på en 2a plats. Äntligen tog vi andra pinnen i hopp!
 
 
 
 
Hopprosett
 
I söndags, den 30 juni, var vi i Simrishamn och tävlade i både rallylydnad och agility. Dagen började med rally och givetvis regn! Det var en lite annorlunda bana som innehöll en dubbelslalom direkt följt av en spiral, 2 st 8:ans frestelser och ännu ett enkel slalom i slutet. Många tanter klagade både till domaren och till varandra. Jag kom fram till att banan faktiskt var ganska rolig. För en gångs skull var det inte en massa raksträckor och det kunde vara till vår fördel.
 
Banan
 
Medan vi väntade på vår tur värmde vi upp och försökte gömma oss under träden eftersom det regnade. En kvinna kom med sin lilla hund och trodde att den skulle prata med Laban, det såg jag direkt på den andra hunden att det inte skulle funka och de började "tjaffsa" direkt. Ojsan sa, kvinnan, men kunde ändå inte förstå att hon skulle hålla lite avstånd. Laban blev stirrig och konstant på sin vakt för att ha koll på den andra hunden. Det visade sig att de skulle in på banan efter oss och när vi var inne på banan stod de precis utanför. I momentet där vi skulle springa stod kvinnan och hunden rakt framför oss och stirrade på oss. Laban kunde inte hålla sig utan var tvungen att rusa fram och morra till och sedan komma tillbaka till mig. Gissa om matte blev sur, lite på Laban, men mest på tanten som inte hade förstånd att göra som domaren sagt och hålla sig ifrån banan så att man inte stör ekipaget som är inne. Av någon anledning valde domaren att förbise Labans lilla utfärd, annars skulle vi varit underkända. Hela vårt framträdande var dock lite rörigt, men när Laban väl jobbade så gjorde han det snyggt.
Vi landade på 67 poäng efter att fått 4 poängs avdrag även på helheten. 
 
 
 
Vi fick lite paus efter rallyn innan det var dags för agilityklass. Det kändes som en bra bana på banvandringen. Jag hade direkt lösningar på allt och känslan var bra. När det var vår tur såg det ut såhär i bilder:
 
Vi startar...
 
Laban hoppar...
Laban gasar...
Laban tar sats...
 
Laban hoppar långhopp...
Matte bromsar upp inför slalom...
Laban sticker ut från banan...
Och gasar iväg...
 
Alltså två hinder sprang vi sedan var det över och Laban åkte rakt in i sin bur. Varför han sprang av vet jag inte, för han sprang inte till någon utan sprang ut, stannade till och stirrade rakt fram. Svalor flög längs gräset hela tiden så kanske fick han syn på en av dem?!
 
Mellan agilityn och hoppklassen regnade det något helt otroligt. Vi hade bara små soltält med oss som vi satt och tryckte i tillsammans med hundarna.
 
Tre hundar och en människa tar skydd
 
Två människor och en hund tar skydd. Jag kollar väderprognosen i hopp om att sol ska vara på väg...

Hoppbanan kändes också bra och där var egentligen inga större svårigheter. Jag hade dock lite för bråttom och klantade till det så att Laban tog ett hinder från fel håll och vi var åter diskade. Men trots regnet och en lååång dag satt Laban fint kvar på starten och han öste på bra, så det är jag nöjd med. Har tyvärr ingen film pga regnet.
 
På lördag är det dags för agility i Svalöv... Nu ska vi sova...
 
Tummen upp för semester och mysmorgnar!
 
 

RSS 2.0