Recept

Idag har egentligen varit en rätt så slapp dag, men jag har ändå hunnit med en del. Bland annat så har det blivit lite bakning. Först bakade jag 2 plåtar fröknäcke. Fick receptet av ett barn på jobb och det är både enkelt och gott.
 
1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrö
0,5 dl Linfrö
0,8 tsk Salt
2 dl Vetemjöl eller dinkelmjöl
 
ev Pumpakärnor
0,5 dl olja
2 dl Fingervarmt vatten
 
Sätt ugnen på 165 grader. Blanda allt, bred ut på bakplåtspapper. Strö över flingsalt. Grädda i 15 minuter. Ta ut och skär i bitar. Sätt in ytterliggare 15 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg.
 
 
 
Sedan blev det Laban-bak. Jag gjorde 2 plåtar laxkex till honom. Väldigt enkelt, innehåller inga konstiga tillsatser och smakar, enligt Laban, gott.
 
200 g  Laxfilé
Ca 1 dl Vatten
150 g Majsmjöl
150 g Vetemjöl
1/4 dl Solrosolja
1 Ägg
 
Sätt ugnen på 150 grader (gärna varmluft) och klä en plåt med bakplåtspapper.
Koka laxen i ca 15 minuter och låt den svalna. Mixa lax och vatten i en matberedare.
Blanda majsmjöl och vetemjöl. Tillsätt laxen, oljan och ägget och blanda allt till en smidig deg.
Kavla ut degen till en 5 mm tjock platta.
Måtta ut figurer med pepparkaksformar och lägg dem på plåten.
Grädda dem i ca 15 minuter tills de fått gyllengul färg ochkänns torra och knapriga.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

iPhone skal

Förra veckan fick jag ett erbjudande om att designa mitt eget mobilskal till ett bra pris. Jag kunde inte låta bli och nu sitter jag här med det absolut snyggaste mobilskalet! ;)
Där är såklart bilder på Laban, men även några naturbilder.

Härliga vinterdag!

Idag har det varit en alldeles underbar vinterdag med snö, sol och minusgrader! Likaså var det i söndags. Då var Laban och jag på promenad i Käglinge tillsammans med en hundkompis och hennes hundar. Missade såklart att ta foto under vår härliga promenad, men tog en tur på Gullåkra mosse också under dagen och då blev det lite bilder.
 
På spaning med Laban Bus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Laban flaxöra på språng
 
 
 
Sussar sött i solen
 

Slut på julen!

Nu har det varit riktigt dåligt med skrivandet, men det är väl bra med lite paus ibland... :)   Jag har antingen inte haft tid eller så har det varit brist på ork, men nu kommer det några rader.
 
Julen är slut! Det är denna blomma ett tydligt bevis på!
 
Jaa, så gröna fingrar har jag...
 
Vi har såklart hunnit med lite hundpromenader. Nyårsafton slängde jag ut en förfrågan på facebook och fick med mig två kompisar på 7 km rundan i Bokskogen. Väl i skogen mötte vi Labans cavalierkompis Zorro. Hans matte hade också samlat ihop folk via fb för promenad.
 
Badsugna vovvar- Elva, Vega och Fabbi. Givetvis är inte Laban nära vattnet!
Laban och Fabbi poserar. Laban i sin nya Hurtta- regnjacka.
 
Förra helgen var vi ute i Genarp med Staffanstorps hundklubb och tog en promenad i skogen där. Där har inte jag vatt sen man gick där med skolan för sådär 15-20 år sedan. Vi både såg och hundarna spårade MYCKET rådjur. Stod en hel flock bara en liten bit ifrån oss, men någon prasslade så de upptäckte oss och sprang precis när jag skulle ta kort!
 
Hittade en film när jag förde över foto från mobilen. Det var en kväll när Laban plötsligt fick syn på något i fönstret. Jag gissar på att han ser sig själv eller TVn, men vet inte. Han brukar bara titta så här när det är dag och fåglarna flyger omkring och landar på grannens tak.
 
 
 
Förra helgen hade vi julfest. Vi är ett gäng som gick lärarutbildningen tillsammans som brukar träffas och ha julfest. I början hade vi det innan jul, men sedan har det blivit lite förskjutet... Det är alltid lika kul att träffas och uppdateras. Det blir såklart lite jobbsnack, lite minnen och alltid mycket sång. Laban och Fabbi tyckte att vi var lite tråkiga.
 
Så nära varandra har de två aldrig legat...
 
Agilityträningen har satt fart igen vilket är skojigt! Innan jul hade vi en avslutningskurs där vi fick springa banor. Banorna numrerades olika så man kunde välja själv efter vilken nivå man var på. Jag valde de enkla banorna hela kvällen eftersom jag ville få springa igenom banorna med bra flyt, utan omtagningar, för att det skulle bli en rolig avslutning för Laban, utan tjafs... :)   Det var bara på sista banan som Linda tvingade mig att ta den lite svårare vägen, men det gick bra det med. En kurskompis filmade de två första loppen. Tyvärr blev det inget superflyt i banorna eftersom Laban plötsligt blev osäker på platta tunneln. Det har han inte varit tidigare, men... Förutom det så tycker jag att vi skötte oss rätt snyggt. Kan ju konstatera att matte behöver träna på fart och kondition, men det visste vi.
 
 
 
Det var kvällens uppdatering, nu orkar inte jag mer, så håll till godo!
 
Gokväll!
 
-14 grader! Då är det bäst under täcket!!! :)
 
 
 
 
 

Gott Nytt År!

Vi önskar Alla ett Gott Nytt År!
Tänk att det redan är 2013!


RSS 2.0