Rallytävling i Eslöv

 
Jag vet inte om jag skrev förra veckan att det på söndagen var dags för rallytävling i Eslöv, men så var det i alla fall. Efter både tränings- och  tävlingsuppehåll var vi på jakt efter det tredje kvalificerande resultatet, vilket innebär uppflytt till nästa klass. Det var Lunds brukshundklubb som arrangerade tävlingen i ett ridhus i Eslöv. Redan när jag gick banvandringen insåg jag att det hela var kört! I hela ridhuset låg det söndersmulat hästbajs. Vanligtvis brukar det ligga någon liten klump här och där som man kan putta undan så att det inte ska störa koncentrationen, men med detta finmalda så var det omöjligt att göra något åt det. Vi hade startnummer 5 och inte så mycket förberedelsetid. Under uppvärmningen kämpade jag med fokus och koncentration, för momenten kan han ju. Tyckte att han hade bra fokus när det väl var dags att gå in på planen, men... det försvann ganska fort.
 
 
 
Ett fokuserat ögonblick
 
Lite fokus till...
 
Jag inser ju att förutom Labans bajsintresse så bidrog ju min inställning också till det dåliga resultatet. Jag hade ju halvt gett upp redan under banvandringen och när vi sedan kom in på plan och Laban blev så ofokuserad så tappade även jag koncentrationen och gav liksom upp. Inte bra. Skulle kämpat på ännu mer istället. Får ta med mig den lärdomen till nästa gång!
 
Bjuder ikväll även på ett agility-klipp från december som jag haft problem med att ladda upp, men nu äntligen så fungerade det!
 

Kommentarer
Postat av: Susanna

Bättre lycka nästa gång med rallylydnaden! Ni hade ganska så lika bana som vi hade, vi var i samma hörna av ridhuset. Zorro kunde inte heller läggande under gång. Håller med om att det var mycket hästskit där.

När blir nästa start?

Sådana starter som du tränar med Laban i agility körde jag också med Zorro från början. Har aldrig haft nytta av det och har inte lärt Ziina det.

Svar: Nästa start blir den 1 april i Trelleborg. Kanske blir det ett skämt... Fast det kan ju nästan bara bli bättre än sist!
Jenny

2013-02-05 @ 11:16:07
URL: http://www.gizmozorro.cybersite.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0