Hopp och helg

Vi går en kort agility-kurs som fokuserar på hoppteknik. Hoppteknik tränas för att få hunden att ta sig runt banan så skonsamt och effektivt som möjligt. I torsdags var andra tillfället och en av våra träningskompisar filmade ett av momenten.
 
 
 
 
Man kan se på filmen att Laban i början hoppar precis den höjd han behöver, men när hindret varit uppe och vänt på 40 cm så hoppar han lite för högt vilket inte är så effektivt.
 
Har vatt och tränat en tur i Oxie idag med Malin och Fabbi. Det var väldigt halt att springa!!! Men hundarna verkade köra med dubbat för de sprang på som bara den.Insåg i alla fall att vi behöver slipa lite på slalomingångar. Men platta tunneln gick suveränt! 
 
Ännu en trevlig helg är slut. Helgerna går alldeles för fort. Röstar fortfarande på 3 dagars helg!
3 dagar helg och 6 timmars arbetsdag. Då hade många hållt sig friska och sluppit långtidssjukskrivningar och arbetslösheten hade minskat! Många som hade tjänat på det minsann! ;)
 
Gokväll!

Lite träning

Igår gav vi oss ut till hundklubben och släppade fram den platta tunneln. Testade att skicka Laban igenom den, men han vägrade. Fick börja om från början och lyfta upp säcken. Körde igenom honom 5 gånger på detta sätt, sedan testade jag som vanligt igen och det gick! Sakta, men han kom i alla fall igenom.
 
Idag åkte vi till Oxie och gjorde nya försök. Bra försök. Började med hållare, ca 5 gånger och sedan körde vi på som vanligt och det gick superbra. Nästa gång ska jag dock lägga till ett hinder efter säcken också för nu blev det lite stopp när han kom ut. Filmen bjuder även på introduktionsövning som vi gjorde på hoppteknikskursen.
 
 
 
Efter dagens lilla träningsstund blev det en skön tur i skogen. Så nu är man laddad för en ny jobbevecka!
 

Rallytävling i Eslöv

 
Jag vet inte om jag skrev förra veckan att det på söndagen var dags för rallytävling i Eslöv, men så var det i alla fall. Efter både tränings- och  tävlingsuppehåll var vi på jakt efter det tredje kvalificerande resultatet, vilket innebär uppflytt till nästa klass. Det var Lunds brukshundklubb som arrangerade tävlingen i ett ridhus i Eslöv. Redan när jag gick banvandringen insåg jag att det hela var kört! I hela ridhuset låg det söndersmulat hästbajs. Vanligtvis brukar det ligga någon liten klump här och där som man kan putta undan så att det inte ska störa koncentrationen, men med detta finmalda så var det omöjligt att göra något åt det. Vi hade startnummer 5 och inte så mycket förberedelsetid. Under uppvärmningen kämpade jag med fokus och koncentration, för momenten kan han ju. Tyckte att han hade bra fokus när det väl var dags att gå in på planen, men... det försvann ganska fort.
 
 
 
Ett fokuserat ögonblick
 
Lite fokus till...
 
Jag inser ju att förutom Labans bajsintresse så bidrog ju min inställning också till det dåliga resultatet. Jag hade ju halvt gett upp redan under banvandringen och när vi sedan kom in på plan och Laban blev så ofokuserad så tappade även jag koncentrationen och gav liksom upp. Inte bra. Skulle kämpat på ännu mer istället. Får ta med mig den lärdomen till nästa gång!
 
Bjuder ikväll även på ett agility-klipp från december som jag haft problem med att ladda upp, men nu äntligen så fungerade det!
 

RSS 2.0