Gott Nytt År

Laban och jag skickar vinterhälsningar och önskar alla ett gott nytt år!
Lärarnas fel

Jag brukar inte skriva om politik och lägga mig i olika debattinlägg i min blogg, den handlar ju mest om Laban... Men idag hittade jag ett roligt klipp som jag bara måste dela med mig av.
 
Vi vet ju alla att Björklund styr skolan på ett utomordentligt sätt! Lite nya läroplaner, nya betygssystem och nya lärarutbildningar så löser sig allt och ordningen är åter tillbaka i alla klassrum! Att resultaten i skolan, trots dessa fantastiska åtgärder fortsätter att sjunka, det vet vi ju alla att det har varken politiker, föräldrar eller samhället i övrigt någon skuld eller ansvar för. Det får jag och mina kolleger ta på oss! För det är ju, såklart, lärarnas fel!  ;) 
 
 
 
 
 
 
 

Julgransagility

I söndags var vi på vår sista agilityträning i ridhuset för i år. Det bjöds på kakor, julgodis, clementiner, glögg, julmust och julgransagility. Vi som var kvar lite senare på kvällen/natten körde även en liten utmaning där lydnadsfolket körde en runda på vår agilitybana och agilityfolket körde en runda på rallylydnadsbanan. Agilityfolket fixade utmaningen bäst då vi som tränar agility även tränar lydnad. Det blev en rolig och trevlig kväll med både träning och snack. Dock blev det en lite väl sen kväll som jag fortfarande känner av. Vi var hemma ca 1.00 och sedan skulle man lyckas somna också för att sedan stiga upp igen kl 5.00. Men, snart är det jul så då kan vi sova! :)
 
Lite av träningen blev även filmad. Känner mig alltid lika löjlig som filmar träningen, men när jag sedan ser på klippen så inser jag ju hur bra det är. Det händer ju lite då och då att man på träning tycker att man gör så rätt, även om folk säger att man ska justera något, men på film kan man se hur fel det man gör. :)
 
 
 
 
 
Som sagt, snart är det jul! I år blev det inga handgjorda julkort, utan istället beställde jag fotokort. Det blev tre olika varianter.
 
 
 
 
 
 
 
Nu är det dags att fixa lite sömn! :)
God natt!
 

Första snön

Förra veckan kom både blåsvädret Sven och vinterns första snö. Sven kunde vi varit utan, men snön var ljuvlig och försvann alldeles för fort. (Blir många bilder och lite text idag)
 
Lite morgonmys
 

Spår efter Sven och snön har börjat falla
 
"Tjoho! Det har snöat!" - glad Laban på morgonpromenad
Snö är kul, men Laban ser inte så glad ut över att vara "insnöad"
Jag och Cia tyckte att man fick passa på att njuta av vädret och tog oss ut i skogen. Cia hade fått låna en systemkamera av en släkting och fått i uppdrag att ta en massa djur- och naturbilder. Ingen av oss har använt en systemkamera tidigare så det blev en massa experimenterande. Laban fick ställa upp som modell. Det är INTE hans favoritsysselsättning.
 
Promenix
Spanar
Modellar
Laban spanar på hästar
Laban i fokus
Släpper inte blicken från hästarna
 Lite natur
Pose
 
Pose
Promenad
Cia, var är du?
Laban vill testa isen, det vill inte jag att han gör!
Vi han precis hem från skogen, packa väskan och sedan bar det av till klubben och sedan vidare till Staffanstorps ridhus för lite agilityuppvisning. Det var både trevligt och rolig och även väldigt uppskattat, men det var över alldeles för fort. Vi ville springa mer! :)
En gammal klasskompis från lärarutbildningen var tydligen där för att titta på sin dotter som går på ridskolan. Hon hade tagit foto på oss och lagt på fb.
 
Vi springer så fort så bilden blir suddig... ;)
 
På söndagen var det som vanligt träning i ridhuset. De hade ordnat med underlaget så när vi kom dit såg det ut som att det även hade snöat där.
 
 
Zumba kamouflerar sig
Sista bilderna... :)
 
Laban med sin nya korv som han fått av Malin
 
Avslutar med en bild på lite julgodis som jag fixade i torsdags. Mariannetryffel! Väldigt goda och inte alls svåra att göra.
 
Mariannetryffel
 
 

RSS 2.0