Agilityhelg i Ystad

Hela helgen har spenderats på agilitytävling i Ystad. Tidiga morgnar och sen lördagkväll. Idag måndag är jag riktigt trött, men vad gör det när man har haft en rolig helg.
 
Resultatmässigt var det både en bra och riktigt dålig helg. Av 4 lopp blev det 3 disk, men däremot en 2a plats och pinne.
 
Agility lördag: Det var helgens första agilitylopp som vi klarade fint och fick därmed vår tredje pinne och är nu redo för klass 2 i både agility och hopp. Jag var bra fokuserad och kallade på Laban vid rätt tillfällen, vilket jag brukar vara dålig på.
Hopp lördag: Jag hade tittat lite på klassen innan och sett hur banan gick. Kom till banvandring precis när det var dags att gå ut och mitt i klungan och röran märker jag att de ändrat banan. Tog en stund att tänka om och förstå hur banan gick och ytterligare en stund att komma fram till hur jag skulle handla i starten. När jag gick av banan var jag ännu inte säker, men vi körde på. Jag var lite sen vid ett hinder vilket gjorde att Laban fortsatte fram mot nästa. Jag hann precis stoppa honom innan han hoppade över, men vi fick en vägran. I slalomet efter tunneln tänkte jag inte på att Laban behövde saktas in och förberedas för slalom, utan var en bit före så han sprang förbi och gick in mitt i. Vid omtag gick han ur slalom för tidigt och vi var diskade eftersom jag körde vidare.
Agility söndag: Vi startade som nummer 1. Precis vid starten sitter kompisarna och precis innan vi startar får Laban syn på en av sina favoritpersoner och favorit tollar-tjejer. Trodde inte Laban skulle följa mig på banan utan springa ut till dem, men det gjorde han inte!!! När vi kommer fram till slalomet upptäcker jag, och Laban, att nummerskylten står kvar mitt i ingången. Laban väljer då att gå in från andra sidan. Domaren upptäcker att han missat skylten och avbryter loppet. Laban blir förvirrad och testar lite andra hinder. Domaren säger att vi ska starta om direkt och dum och orutinerad som man är så lyder jag. Det blev helt knas. Jag var irriterad över det som hänt och ofokuserad. Laban startar bra igen, men när vi kommer till slalomet går han åter in från fel håll. Resten av loppet blev också mest pannkaka pga mig. Laban har dock superbra sug på tunnlarna och jag behöver inte följa med ända fram! Träning ger färdighet...
Hopp söndag: Starten blev dålig. Laban stack iväg på lite snustur efter hinder 2. Hade sett att föregående hundar gjort detsamma så där var väl något som luktade bra. När vi kom till slalomet gick Laban åter in från fel sida, 3 gånger. Den tredje gången trodde jag att han gjorde rätt, men domaren såg visst något annat och diskade oss. Resten av banan är jag nöjd med hur den blev. Var osäker på banvandringen på vad jag skulle hinna göra och vad som skulle bli bäst. Bestämde mig efter banvandringen för ett alternativ som jag inte banvandrat, så det var ju skönt att det funkade.
 
Våra topp- och flopplopp. Filmkvalitén är sådär. Min gamla kamera nådde inte upp till samma nivå som mammas, med iPhonen blev det något bättre. 
 
Prispallen agilityklass 1 lördag
 
Priser
 
Nu tackar vi för oss och önskar "God natt"!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Susanna

Så kul att se vilken fin fart han har. Angående slalom: När Zorro började tävla så på tredje tävlingen så fastnade han mitt i slalom (det som var nedslaget och skulle hålla slalomet på plats, hade åkt upp). Efter det så gjorde han fel i slalom flera tävlingar i rad. Gick ur i mitten, ungefär där han gjort fel. Tror han gjorde fel 3 tävlingar och sen blev det rätt igen. Har du tränat med bågar? I så fall hade jag satt på dem på träningen.

Lycka till på nästa tävling.

Svar: Ja, jag är verkligen nöjd med hur bra han jobbar på. Vi har inte kört med bågar, utan startade med 2 pinnar, sedan 2+2, 4, 4+4... Körde lite kort träning av ingångar med endast 2 pinnar som sedan utökades till 4, i måndags. Första gången gick han fel, men sedan satte han alla. Har varit på träning ikväll och fokuserade slalom igen och han satte det , så det känns bra! Hoppas inte det blir någon fix idé att han ska göra fel på tävling...
Jenny

2013-08-21 @ 07:24:10
URL: http://www.gizmozorro.cybersite.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0