Vad är det för en dag...

...är det en vanlig dag... nä det är ingen vanlig dag, för det e Labans födelsedag...Hurrar, hurra, hurra!!!
Idag fyller min lille prins 3 år!
 
Festklädd
 
Jossan, Noblesse, Agnes och Laban.

Presentöppning:
 
 
 
 
 
Idag blev det en tur till skogen. Först la vi ett spår och sedan blev det promenad som avslutades med att vi bjöd mina föräldrar på middag.
Laban spanar på bilar i väntan på att få gå spår.
 
På promenad
 
 Det är härligt att få gå i skogen!
 
Igår kväll var Malin, Cia och Fabbi på "kalas" eller snarare pysselkväll fast vi kallade det för kalas. :) Laban fick presenter och båda hundarna fick lyxmiddag.
 
Skönsång
 
Paketöppning
 
Provar nya aktiveringsleksaken. Den var allt lite klurig.
 
Bozitas färskfoder lax med räkor. Fint ska det va! (Vet ej varför bilden hamnar på det hållet, men det får väl gå ändå.)
 
Presenter - boll och tjurmuskel av mig, resten från Malin, Cia och Fabbi
 
Kvällsbus med nya bollen
 
 
Nu sover lille busen gott och jag hoppas att han haft en bra dag!  :)
 
 
 

Agility i Lomma

Igår, lördag, var det dags för vår andra agilitytävling. Var löjligt nervös inför första loppet som var agility. Det gick dock bra, förutom att vi blev diskade, men det märkte inte jag när vi sprang så jag var supernöjd när vi gick i mål. I slalomet gick Laban ur efter näst sista pinnen och eftersom jag inte märkte det utan bara körde på så blev vi diskade. Men mitt mål är att genomföra loppen med en bra känsla, där både jag och Laban jobbar på bra och så blev det verkligen. Blev såklart besviken när jag kollade resultatlistan och såg att vi blivit diskade, jag som hade en så bra känsla, men nu efteråt överväger känslan som tur är.
 
Hela hopploppet blev en flopp. Mamma och Annika som skulle försöka filma fibblade med kameran så det blev inget bildbevis, men det var kanske tur det. Det började fel redan vid banvandringen. Jag var på väg till toaletten och för att köpa fika när jag ser att hindren på hoppbanan sänkts och folk stod redo för att banvandra. Så jag fick skynda mig dit, in och banvandra... Upptäckte att vinkeln in i slalom var en sådan som vi har lite svårt för och försökte komma på hur jag skulle kunna ta ut svängen för att komma i bättre position. Hade sedan två andra ställen där jag var lite osäker på hur jag skulle göra, men kom fram till en plan A och en plan B, beroende på hur snabb Laban/jag var. Vi hade tidigt startnummer så vi hade inte så mycket kiss- och uppladdningstid. Laban startade lite segt och jag försökte heja på honom lite. Slalomingången misslyckades (som väntat) 2 gånger och en gång gick Laban ur mitt i slalomet = 15 fel. Därefter tappade jag fokus och de andra två bytena blev varken som i plan A eller B. Vi slutade på 24e plats, tiden 48,30 sekunder och 15,30 fel. Det var MÅNGA som hade problem med slalomingången! Vi får alltså träna mer på det, fast det visste jag redan.
 
Film från Agilityloppet.
 
 
 
Vi hade i alla fall härligt vårväder under hela tävlingen och som sagt, jag är trots allt väldigt nöjd med agilityloppet. Nu laddar vi om inför nästa helg! Då blir det agility i Lund!
 
 

Helg och vår

Nu har det varit helg och våren har verkligen kommit med sol och fågelsång. Lite blåsigt har det varit, men ändå riktigt skönt.
Igår, lördag, var vi i Käglinge på aktivitetspromenad med Staffanstorps hundklubb. Vi var dock bara två personer som slet oss från alla vårbestyr och gav oss ut med hundarna. På rundan blev det lite hopp och balanserande på stockar. Hundarna fick sitta fint och posera också.
 
Laban, Vega och Elva
 
Det blev även lite bad på promenaden. För Labans del blev det mest tass och magdopp, men tjejerna badade.
 
Laban tyckte att det var dags att dricka
 
Badtajm
 
Hit, men inte längre! säger Laban
 
Efter promenaden körde jag till Oxie BK i hopp om att kunna träna lite agility, men där skulle just vara kurs så det blev inget med det. Istället körde vi och hämtade mamma och sedan tog vi en tur till Skrylle. Där blev det både promenad och lunch.
 
...och efterrätt såklart!
 
På kvällen var vi hos Cia på middag och lite pyssel. En mysig dag!
 
Idag, söndag, fick jag ta tag i lite måsten. Tvätt och städning stod på schemat. Medan de första maskinerna var igång tog Laban och jag en morgonpromenad i den underbara morgonsolen.
 
Morgonmys
Laban, skiller och solen!
 
Gullåkra mosse
 
Laban och ankorna
 
Medan jag städade låg Laban på balkongen och njöt
 
Vår-/sommartyger och ljusdekorationer är på plats i vardagsrummet
 
Hemma hos föräldrarna bjöds det på grillat idag och vi passade på att träna lite i trädgården. Laban fick äta sin kvällsmat ute i trädgården och lite mys i solen blev det även här.
 
Soldyrkare
 
Som avslutning på helgen blev det en promenad till McD med Cia för att äta lite glass. Och nu sitter jag här i soffan, med Laban i knät. Mys! :)
 
 
 

Officiell Agilitydebut

Igår, lördag, var vi i Eslöv för att göra vår officiella agilitydebut. Det var dubbla klasser vilket innebär 2 hopplopp och 2 agilitylopp, alltså en riktig heldag. Mina förhoppningar på dagen var att Laban skulle jobba på bra, utan att sväva iväg på annat, och att vi skulle ha en kul dag. Resultatmässigt tänkte jag mig kanske någon diskning och någon mittenplacering...
 
Vi var i Eslöv redan 7.00 eftersom jag behövde mäta in Laban i rätt storleksklass. Jag har själv mätt honom till ca 33,5 cm och gränsen för Small går vid 34,99 cm. Så jag visste att han var ett gränsfall, men har i stort sett bara tränat honom på Small-hinder, så det var allt lite nervöst. Det var lite klydd med att få tag på en domare och till slut kom en dansk som inte fick fylla i storleken i tävlingsboken, men han skulle ändå mäta. Han mätte först Laban till 38 cm, men då protesterade jag och han mätte om till 34 cm. Phu, vi klarade Small-gränsen.
 
Sedan var det lång väntan till start. Hann kolla in banan en hel del och planera min väg, men givetvis så byggde de om banan när det var dags för oss. Men det gjorde tydligen inget för redan i första loppet överträffade jag alla mina förväntningar på dagen. Vi slog till med ett felfritt lopp, som gav oss en 3e plats av 63 startande och vår första pinne i Hopp! Kanske var det de små molnen som jag flög upp på efter det som gjorde att det gick lite mindre bra sedan. Men jag är ändå supernöjd med hela dagen!
 
Lite kommentarer om loppen:
Hopp A: 3 av 63 och pinne. Var lite osäker vid banvandringen på var jag skulle göra mina byten, nervositeten hindrade mig från att tänka klart. Planerade om lite i efterhand, men det fungerade bra ändå. Många hade problem med slalom så min plan var att säga till Laban precis efter hoppet att det kom ett slalom, men jag såg på honom att han var beredd och saktade in direkt efter hoppet, så det behövdes inte.
Agility A: Disk. Min plan var att gå upp ungefär i höjd med hinder 2 innan jag startade honom, men jag såg i ögonvrån att han reste sig så jag blev orolig att han skulle starta innan min signal. Jag blev stressad och startade honom direkt. Därmed hann jag inte upp och förbi hinder 3 innan Laban hoppade det, vilket gjorde att min kropp var vriden bort mot fel tunnelhål och Laban sprang då in i fel hål och vi var diskade. Fördel med detta var dock att Laban lyssnade på min handling, synd bara att jag gjorde fel. Vi körde vidare loppet ändå och det blev någon miss till. Laban rusade upp på vippan och var inte riktigt beredd på att den skulle röra sig så han flög av och sedan tvekade han vid en tunnel för att jag vek av för tidigt. Laban märkte nog att det inte längre var skarpt läge så med några hinder kvar passade han på att hälsa på hindervakten. Typiskt Laban!
Hopp B: 28 av 64 (15 fel + 12,84 tidsfel). Egentligen ett bra lopp, men mitt i slalomet får Laban syn på något utanför banan och springer ur slalom. När jag ska ta om det skickar jag honom fel och han springer in efter 2a pinnen två gånger så där samlar vi på oss fel och tid. Resten av loppet gick bra förutom ett byte efter den gula tunneln som inte blev så snyggt, men Laban sprang rätt i alla fall.
Agility B: 10 av 49 (5 fel). Var lite nervös inför denna banan. Det var dagens sista lopp, jag skulle starta som nr 1 och tyckte att banan kändes lite klurig på något ställe. Men vi fixade banan bra. Laban kom i samma höga hastighet på vippan och flög av, men vi klarade oss undan 5 fel precis som MÅNGA andra. Problemet kom vid ett bakombyte där jag lämnade Laban för tidigt vilket gjorde honom osäker så han vände och sprang efter mig istället för att hoppa hindret. Ångrar att jag inte gjorde framförbyte efter långhoppet istället, vilket var min första tanke och jag hade hunnit göra det. Resten av loppet gick som planerat.
 
Måste dock gnälla lite på domaren i sista loppet som dömde väldigt ojämnt. Vissa hundar hade flera vägran/fel innan han dömde för det. Väldigt tydligt var en hund som satte tassarna på vippen och sedan gick av 2 gånger innan den till slut tog hela, men inga fel fick den för det. Någon gjorde en liknande vändning vid hopphindret som Laban, men fick inget för det. Dock blev flera av dessa ekipage diskade eller fick fel vid annat tillfälle, så jag menar inte att de som fick nollade lopp vann orättvist. Men man blir ju lite irriterad när man ser att han missar en massa. 
 
Filmtajm!
 Ska försöka få kameramannen att zooma lite nästa gång!
 
 
Laban med 3e platsrosetten
 
Så, som ni förstått så var vår debut verkligen toppen! :)
 

Rallytävling i Trelleborg

Igår, den 1 april, var Laban och jag i Trelleborg och tävlade rallylydnad. Vi hade en placering kvar till uppflyttning och hoppades på bra poäng. Var beredd på att det skulle bli ett aprilskämt, men istället slog vi till med personligt poängrekord.
 
När vi var inne på banan tyckte jag att Laban kändes ofokuserad och av någon dum anledning var jag nervös också. Laban satte sig snett, fick syn på saker utanför plan och det kändes inte alls bra. Det var en halvjobbig väntan på resultatet och jag blev väldigt förvånad när jag såg att vi fått 89 poäng av 100! Tyckte först att domaren måste ha varit snäll och att vi inte riktigt förtjänat poängen, men när jag nu sett filmen så tycker jag att det var väldigt välförtjänt. Laban jobbar ju superbra. Visst några "sitt - framför"  blir snett och något utanför planen distraherar, men för övrigt jobbar han bra och det ser snyggt ut. OCH han nosar bara en gång på marken!!! Så jag är verkligen nöjd!!! 
 
Banan
 
 
 
Protokoll
 
Detta var vårt tredje kvalificerande resultat och Laban har därmed erövrat titeln RLD-N. Vi får dessutom lov att starta i nästa klass Fortsättningsklass.
 
Trött och solbländad kille med sina fina rosetter. En rosett för kvalificerande resultat i tävlingen och en för RLD-N titeln.
 
Rosetter till Laban och chokladkanin till mig! Rättvis prisfördelning, eller...?! :)
 
 
 
 
 

RSS 2.0