Blandad träning

Förra helgen körde vi till Storegård i Fjelie för att träna lite rallylydnad och lite agility i annan miljö än den vanliga. Det blåste massor, vilket alltid stör Laban. Han fick lite extra bråttom i Rallylydnaden och låg oftast lite före mig, men han var koncentrerad, fokuserad och gjorde för övrigt momenten bra. Den första gången gjorde han alla moment perfekt (från min synvinkel), men då missade kameramannen att trycka på "rec"! Andra gången gick det okej och den kom med på film.
 
 
 
 
Efter lite träning i Rallyhagen gick vi vidare. Då blev det agility-foundation-träning. Vi tränade lite på följsamhet i cirklar och i åtta. I åttan tränas följsamheten i cirklar och raksträcka och i de cirklar där hunden kommer på insidan tränas förberedande bakombyte genom att man "trycker på" som inför ett bakombyte. Laban följer jättefint på vänster sida, men ligger lite bakom på höger. Vet inte om det beror på lydnaden där han är van att vara på vänster sida och att det gör att han känenr sig lite osäker på höger. Men vi jobbar på att få upp farten även där.
 
 
 
 
 
När vi sprungit av oss lite där, gick vi till Agility-hagen och tränade lite kontaktfält och sammansatta hinder (om man kan kalla det se, eller korta banor). Dock blev det ingen film på detta för då kom regnet!!! :(  Men dte gick bra det med. Härligt med en pigg och träningsglad kille. Förutom några busiga rymmarrundor med obligatorisk snusning och benlyft.  :)
 
 
(Uppdatering om dagens utställning kommer troligtvis imorgon)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0