Utställning i Hässleholm

Igår var vi, som jag berättat tidigare, på utställning. Upp tidigt, kissa hund, småtvätta hund och iväg. Vädret såg lovande ut, men de hade varnat för regn och så blev det såklart. Precis när det var dags för cavaliererna satte det igång. Men det var bara att bita ihop och ta sig in i ringen. Och Laban skötte sig fint. Inte mycket snusande och bra koncentration. Det var det viktiga för mig, sedan fick domaren tycka vad hon ville om utseendet, jag vet ändå att han är finast av alla! :)  Men domaren gillade också honom!
 
Domarens detaljbeskrivning:
Utmärkt typ. Välkroppad. Bra vinklar. Vackert ansatt svans. Korrekt huvud och uttryck. Välplacerade öron. Rör sig väl.
 
Han blev 1a med HP.
 
In i ringen
Runt i ringen
 
Bettkoll
 
Bröst och vinklar kollas
 
Stå fint
Fick stå fint lääänge
 
I avgörandet om bäst i rasen ställdes Laban mot en tik som tillhörde en uppfödare och som hade sitt tält granne med domartältet. Dessutom var i stort sett alla de andra cavliererna som ställdes ut också hennes... Så insåg direkt att vi skulle åka där. Men det var en fin tik så att Laban blev BIM kändes ändå helt okej! Dessutom slapp vi vänta hela dagen i ösregn på finalerrna. :)
 
Laban med sin BIM rosett
 
Malin och Fabbi skötte sig också bra ringen, men hade en domare som kröp in i tältet och började äta kakor och godis, alltså verkade han ganska ointresserad. De gick inte alls vidare så vi kunde packa ihop och åka hem.
 
Runt i ringen
 
Upp på bordet
Stå fint
När vi kom till S-torp igen körde vi till hundklubben och träna lite agility. När vi var där kom några klubbkompisar för att hämta Rallylydnadsskyltar inför uppvisningen på torget. Vi blev mer eller mindre medtvingade till torget och vips så blev det rally-uppvisning också.
 
Malin och Fabbi på banan
 
Emma med Banjo och Kim med Tova
 
Emma och Banjo går fint genom "åttans frestelser"
Kim och Tova har precis gjort en snygg vänstersväng
 
Malin och Fabbi avslutar slalom
 
Det blev en lång dag med mycket miljöträning för hundarna. Laban sov gott på kvällen!
 
 

Blandad träning

Förra helgen körde vi till Storegård i Fjelie för att träna lite rallylydnad och lite agility i annan miljö än den vanliga. Det blåste massor, vilket alltid stör Laban. Han fick lite extra bråttom i Rallylydnaden och låg oftast lite före mig, men han var koncentrerad, fokuserad och gjorde för övrigt momenten bra. Den första gången gjorde han alla moment perfekt (från min synvinkel), men då missade kameramannen att trycka på "rec"! Andra gången gick det okej och den kom med på film.
 
 
 
 
Efter lite träning i Rallyhagen gick vi vidare. Då blev det agility-foundation-träning. Vi tränade lite på följsamhet i cirklar och i åtta. I åttan tränas följsamheten i cirklar och raksträcka och i de cirklar där hunden kommer på insidan tränas förberedande bakombyte genom att man "trycker på" som inför ett bakombyte. Laban följer jättefint på vänster sida, men ligger lite bakom på höger. Vet inte om det beror på lydnaden där han är van att vara på vänster sida och att det gör att han känenr sig lite osäker på höger. Men vi jobbar på att få upp farten även där.
 
 
 
 
 
När vi sprungit av oss lite där, gick vi till Agility-hagen och tränade lite kontaktfält och sammansatta hinder (om man kan kalla det se, eller korta banor). Dock blev det ingen film på detta för då kom regnet!!! :(  Men dte gick bra det med. Härligt med en pigg och träningsglad kille. Förutom några busiga rymmarrundor med obligatorisk snusning och benlyft.  :)
 
 
(Uppdatering om dagens utställning kommer troligtvis imorgon)
 
 

Utställningsdags

Det har inte blivit många utställningar detta året! Ska på nummer två imorgon, så ikväll förbereds det. Laban är nyduschad vilket han INTE gillar.
 
Inte särskilt nöjd
 
 
Laban gör allt han kan för att bli torr och flyger fram genom lägenheten som en tok.
 
Laban torkar sig i sängen
 
Men att bli fönad tycker han är riktigt skönt!
 
 
 
Njuter
 
Så skönt att man nästan somnar
 
Nu är vi redo för morgondagen. :)
 

Diverse

Då har man fyllt år igen och är ändå inte en dag över 25! ;) Och när man fyller år blir det tårta!
 

Schwarzwaldtårta - med mycket grädde som sätter fart på magen...
 
Idag ordnade Sydskånska kennelklubben höstpromenad på Järavallen. Malin och jag skulle gå tillsammans, men Malin kom inte ur sängen förrän till lunch så jag och Laban körde dit och gick med cavaliergänget som bestämt träff där. Där var nästan ingen av de som jag brukar träffa på cavalierpromenader, men det var såklart trevligt ändå. Vi gick en tipsrunda på 5 km. Efter rundan skulle Sydskånska bjuda på korv, men med endast en liten grill till alla som kom till promenaden så gav jag upp och körde till McD istället.
 
 

Ser ut som att där bara var pensionärer, men där var faktiskt en hel del yngre människor också

Lite suddigt, men världens finaste kille på skogspromenad
 

Suddig skog
 

Trött sötnos
 
Laban har fått ett nytt, fint namnhalsband som både han, jag och många andra gillar. Jag har själv, med mycket velande fram och tillbaja, designat halsbandet. Jag beställde det från www.raika.se och de har just nu specialpris.
 

Halsabandet
 

Satte namnet på "strypdelen" också eftersom Labans långa öron lätt döljer namnet på själva halsbandet
 
 
Det var lite uppdateringar från helgen. Nu blir det soffmys!
 

Kalas

Igår, lördag, hade jag kalas för tjejerna. Besöket på Sofiero utställningen var en frivillig del av kalaset, men bara Malin kunde följa med dit. Men på kvällen blev det middag och pyssel.
 

Dukning
 
Laban fick försenade födelsedagspresenter, men vågade knappt öppna dem efter att tidigare på dagen ha blivit utskälld av Fabbi när hon tog sin skönhetssömn.
 

Laban fick hjälp med uppackning
 
Lite fick han packa upp själv
 

Säkrast att gömma sig under bordet
 

Labans fina presenter
 
Jag fick ju också lite presenter! En fin blomma och två presentkort.
 
 
Till middag blev det en köttgryta som kanske var lite för stark om man har svårt för stark mat. Jag älskar ju det och blev jättenöjd med maten, det gör vi om. Efterrätten var en pannacotta med apelsin och kanel, den var sådär.
 
En trevlig kväll där tiden gick alldeles för fort!!! TACK tjejer!!!
 

Agilityträning

I fredags tog jag mig en semesterdag. Tyckte att jag kunde förtjäna det. Så vi passade på att köra till Oxie BK och träna Agility. Där har alltid varit kurser eller en massa annat folk när jag kört förbi tidigare, men i fredags hade vi hela banan för oss själv.
 
Det är ingen höjdare att bygga bana och släpa hinder själv. Dessutom var jag inte 100% frisk utan nös konstant, kliade i näsan, näsan och ögonen rann, så lite seg var jag av det.
Ni får ursäkta om jag skriver fel benämning på något. Kan verkligen inte alla namn på allt och ser när jag filmar mig att jag verkligen behöver träna på min handling. Men jag är ju nybörjare så då ska där va en del att träna på!
 
Byggde en bana som vi gjorde i måndags på kursen. Den innehöll en serptentin, framförbyte och ut. Jag la på slutet till en slalom och det blev typ en threadle där åxå. Kan verkligen inte alla namn på allt och ser när jag filmar mig att jag verkligen behöver träna på min handling. Men jag är ju nybörjare så då ska där va en del att träna på!
 
 
 
Nästa bana var en bana som vi gjorde på förra agilityträningen, där jag stötte på en threadle för första gången.
 
 
Laban stannar i platten för att där tydligen luktade något gott, därför drar jag ut honom. Banan är inte klar förrän man är ute.
 
Till sist blev det lite kontaktfältsträning. Grymt tråkigt, men Laban börjar i alla fall förstå det lite bättre. Vi tränar 2-i-2-av.
 
 
Vi tränade lite andra detaljer också, men det filma vi inte.

Agilityhelger

Det har blivit mycket tittande på agility den senaste tiden. Förra söndagen lämnade vi dammråttor och smutstvätt åt sitt öde och körde till Höör för att titta på agility. Bland annat så skulle Linda som jag tränar för dit och tävla och det är ju lite extra roligt när där är någon man känner som är med. När vi väl kom dit så var där många kända, så då blev det ju extra roligt.
 

Malin (ordf. Staffanstorps hundklubb) och Bruce
 

Laban
 

Puss!
 

Fabbi står fint
 

Linda och Tipza är redo för start
 

Tipza flyger

Linda och Tipza går i mål som vinnare!!!
 
Igår var vi på Sofiero slott där det denna helgen arrangeras både utställning, agility, lydnad, mm. Vi hade en superhärlig dag på slottet och två trötta hundar när vi kom hem.
 

Annika (Malins agilitytränare) och Kickan (13 år)
 
Ingrid (vår rallylydnadstränare) kör slalom
 
Susanna och Zorro (cavalierpromenadkompisar)
 

Zorro och Susanna på väg mot mål
 
Annika och Idun kör slalom
 
Annika och Idun på väg mot mål
 
Fabbi...
 
och Laban ser och lär.
 
Annika och Iduns start i Hopploppet som ledde till en 2a plats!
 

Susanna och Zorro startar i Hopploppet - de hamna på en fin 5e plats.
 

Härliga flaxande cavalieröron!
 

Kickan startar i Hopploppet
 

Den gamla damen Kickan flyger lätt över hindren (observera publiken, alla ser glada ut! Man blir glad av hundar och hundsport)
 
Som alltid när man är på stora utställningar får man en massa foderprover. Bra att ha som godis! Och påsarna är bra till alla pysselsaker. Laban fick även en grön leksak av Malin.
 
Nästa helg är det agilitytävlingar i Lund. Vi får se om det blir en tur dit också...
 
 
 
 

RSS 2.0