Rallydebut

I helgen har Laban och jag gjort Rallylydnads-debut. Och vi gjorde det ordentligt och slog till med två tävlingar på en gång. Vi lyckades dessutom pricka in en av årets kallaste helger, men solen sken så det var väldigt härligt ändå!
 
I lördags var vi på Brukshundsklubben i Eslöv. Det var inte start förrän 13.00 så vi kunde ta det rätt lugnt. Vi hade gott om förberedelsetid och värmde upp innan. Precis innan vi gick in på planen gjorde vi lite tricks, bland annat tigga. Det skulle vi inte gjort... Det gjorde troligen att Laban vid ett "framför"-moment satte sig i tigga-position istället för att sitta vanligt. Det gav oss 10 minuspoäng. Vid ett annat "framför"-moment tappade han bort sig eller missuppfatta mig, för han gick ett varv runt mig innan han satte sig framför - åter 10 minuspoäng. Sedan blev det lite avdrag för nosande. Det är ju min snuseprins bäst på, så det hade vi räknat med! Det blev till slut 67 poäng, alltså 3 poäng i från ett kvalificerande resultat... Men jag är absolut nöjd! :D
 
Laddar inför debuten
 
Startklara
 
 
Domarens kommentarer är med i filmen
 
 
Banan
Domarprotokoll
 
 
Idag, söndag, åkte både underställ och fleeceunderställ på då termometern stod på -6 och vi skulle vistas när havet. Vi var på plats kl 8.00 så klädvalet var helt rätt. Dock kom solen fram och värmde riktigt gott, så efter genomförd tävling åkte fleecedelen av. :)
 
Vi hade startnummer 20 så var beredd på en rätt så lång väntan, men någon startande hade blivit flyttad så plötsligt kom inroparen och meddelade att det endast var två kvar innan det var vår tur. Oooops! Dags att värma upp alltså. Tyckte att jag fick rätt bra fokus, men kaninlortar på gräsmattan var ganska distraherande... Vid första skylte tyckte Laban att han skulle hälsa på domaren så han drar förbi, så jag får kalla in - minus 10 poäng för det. Sedan var det ju en del nosande och sträckt koppel precis som dagen innan. Tränade språng med Laban innan vi gick in på banan eftersom han har en tendens till att skutta i språnget och ibland hoppa mot mig. Om han rör vid mig blir det minuspoäng. Han sprang jättefint vid sidan av banan... Sista skylten var Språng och givetvis skuttar Laban fram, men han hoppa i alla fall inte mot mig så inget avdrag där. Men det ser roligt ut! :)
 
Vi slutade till sist på 79 poäng, alltså kvalificerande! Två kvalificernade tävlingar till så är vi i Fortsättningsklass. Dessutom hamnade vi på en 7e placering av 26 tävlande, så det var ju också lite roligt!
 
 
Uppladdning - fokus
 
"Stå"
På startlinjen - underbart väder
 
 
Domarkommentarer i filmen
 
Banan
Domarprotokoll
 
Vår 7e plats plakett
 
 
Så då var vi alltså igång med Rallylydnaden också. Nu får vi kolla upp när nästa tävling kan vara. :)
 
 

Kommentarer
Postat av: Susanna

Tycker det ser fint ut. Svårt det där med nosandet, har samma problem. Hoppas det går bättre när tävlingarna är inomhus, får bara hoppas att det inte ligger en massa hästbajs på banan.

2012-11-04 @ 08:37:46
URL: http://www.gizmozorro.cybersite.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0