Rallydebut

I helgen har Laban och jag gjort Rallylydnads-debut. Och vi gjorde det ordentligt och slog till med två tävlingar på en gång. Vi lyckades dessutom pricka in en av årets kallaste helger, men solen sken så det var väldigt härligt ändå!
 
I lördags var vi på Brukshundsklubben i Eslöv. Det var inte start förrän 13.00 så vi kunde ta det rätt lugnt. Vi hade gott om förberedelsetid och värmde upp innan. Precis innan vi gick in på planen gjorde vi lite tricks, bland annat tigga. Det skulle vi inte gjort... Det gjorde troligen att Laban vid ett "framför"-moment satte sig i tigga-position istället för att sitta vanligt. Det gav oss 10 minuspoäng. Vid ett annat "framför"-moment tappade han bort sig eller missuppfatta mig, för han gick ett varv runt mig innan han satte sig framför - åter 10 minuspoäng. Sedan blev det lite avdrag för nosande. Det är ju min snuseprins bäst på, så det hade vi räknat med! Det blev till slut 67 poäng, alltså 3 poäng i från ett kvalificerande resultat... Men jag är absolut nöjd! :D
 
Laddar inför debuten
 
Startklara
 
 
Domarens kommentarer är med i filmen
 
 
Banan
Domarprotokoll
 
 
Idag, söndag, åkte både underställ och fleeceunderställ på då termometern stod på -6 och vi skulle vistas när havet. Vi var på plats kl 8.00 så klädvalet var helt rätt. Dock kom solen fram och värmde riktigt gott, så efter genomförd tävling åkte fleecedelen av. :)
 
Vi hade startnummer 20 så var beredd på en rätt så lång väntan, men någon startande hade blivit flyttad så plötsligt kom inroparen och meddelade att det endast var två kvar innan det var vår tur. Oooops! Dags att värma upp alltså. Tyckte att jag fick rätt bra fokus, men kaninlortar på gräsmattan var ganska distraherande... Vid första skylte tyckte Laban att han skulle hälsa på domaren så han drar förbi, så jag får kalla in - minus 10 poäng för det. Sedan var det ju en del nosande och sträckt koppel precis som dagen innan. Tränade språng med Laban innan vi gick in på banan eftersom han har en tendens till att skutta i språnget och ibland hoppa mot mig. Om han rör vid mig blir det minuspoäng. Han sprang jättefint vid sidan av banan... Sista skylten var Språng och givetvis skuttar Laban fram, men han hoppa i alla fall inte mot mig så inget avdrag där. Men det ser roligt ut! :)
 
Vi slutade till sist på 79 poäng, alltså kvalificerande! Två kvalificernade tävlingar till så är vi i Fortsättningsklass. Dessutom hamnade vi på en 7e placering av 26 tävlande, så det var ju också lite roligt!
 
 
Uppladdning - fokus
 
"Stå"
På startlinjen - underbart väder
 
 
Domarkommentarer i filmen
 
Banan
Domarprotokoll
 
Vår 7e plats plakett
 
 
Så då var vi alltså igång med Rallylydnaden också. Nu får vi kolla upp när nästa tävling kan vara. :)
 
 

Skäralid

Idag har Laban och jag varit i Söderåsens nationalpark-Skäralid och promenixat. Så fint där är!!!  Speciellt nu när höstfärgerna kommit fram. Och ännu finare hade det väl varit om solen lyst lika mycket som igår... Men vädret var helt okej och några solstrålar fick vi se, så ska inte klaga. Vi lyckades tyvärr inte lura någon med oss på vår utflyckt, men som tur är klara vi oss bra själva. :)
 
Tidigare när vi varit i Skäralid så har vi gått raka vägen upp till Kopparhatten och sedan samma väg ner igen. Denna gången bestämde jag mig för att gå det som kallas Kopparhattsrundan på ca 4 km, som börjar nere i dalen längs med den lilla sjön och ån och sedan tar sig uppåt. Det visade sig vara en liten utmaning, eftersom de höll på att renovera spången längs med vattnet. Det var trångt (många som gick samma runda med olika håll), geggigt, stenigt och flera balansmoment.
 
 
 
En smal och hal planka över vattnet
Massor med sten, lite ojämnt...
 
Törstig, men vägrar bli blöt om tassarna!
 
Sötnosen
 
 
Suddig bild, men skulle försöka visa att man gick över vattnet på plankor som spikats fast på liggande träd. Kändes VÄLDIGT ostadigt!
 
På väg uppåt!
 
Framme- Utsikt från Kopparhatten
 
 
 
 
 
Välförtjänt fikapaus. Laban spanar på en förbipasserande Berner Sennen-dam
 
På väg neråt
 
 
 
Laban kollar utsikten
 
 
 
 
 
 
Nere i dalen igen
 
 
 
Sjön/dammen
 
 
Som ni ser så hade vi en härlig dag!!! :)
 

Bokskogstur

Idag har Laban och jag varit på en tur till Bokskogen. Lyckades inte lura med oss någon, så vi fick gå själva, men det gjorde inget. Kände att vi behövde en rejäl promenad, framförallt för min rygg som gjort lite ont i veckan. Ryggontet brukar kunna komma om jag varit lite för sparsam med motionen... Så opp och hoppa!
 
När vi kom till Torup var det bilar ÖVERALLT och kö in till parkeringen och flera som stod och vänta på det skulle bli lediga platser eller försöka vända för att leta någon annanstans. Så fullt har där aldrig varit när jag varit där. Det var värre än Ullared!
 
Ett hav av bilar
 
Men väl ute i skogen märkte man inte av att det var så mycket folk. Jag ville låta Laban ha lite  mer rörelseutrymme på promenaden, men inte så mycket som hela spårlinan. Så jag satte ihop två koppel och det verkade båda jag och Laban vara nöjda med.
 
Laban har kollat in trädet
 
På språng
Jag köpte med lite lunch att äta när vi hittade en bra plats. Vi hittade några liggande träd en bit från stigen så där satte vi oss.
 
Laban kollar in innehållet i matlådan
 
Pose
Laban håller koll på folket som går förbi
Snyggingen modellar
 
Det blev två härliga timmar i skogen!

RSS 2.0