Aktivitetspromenad i Skrylle

Kom just på att jag inte bloggat på ett tag. Så gör ett försök att slänga in ett inlägg via telefonen.

Jag har såklart hunnit med en sjukdomsomgång med mycket halsont, snuva och pågående hosta. Mycket hosta! I lördags tog vi oss, trots förkylning, ut i skogen på aktivitetspromenad. Det är S-torps Hundklubb som arrangerar dessa. Innan har det varit i Staffanstorp på vardagskvällar, men nu när mörkret kommit flyttas det till skogen och dagtid.
Det blev en runda på ca 5 km, med mycket prat och lite olika övningar. Trevligt som alltid.


En tur till stan

Blir ett sent inlägg ikväll. Har skullat skriva sedan igår, men så har det kommit annat emellan och tiden springer som vanligt. Ikväll har vi varit på agilityträning och landar nu en stund i soffan för att varva ner innan det är dags att dyka ner i sängen.
 
Igår hade Laban och jag en seg förmiddag. Jag var lite halvförkyld och trött i kroppen, men efter att ha segat i soffan en stund så tröttnade vi och drog till Lund för att träna lite fokus, rally och lydnad. Körde till Stadsparken eftersom jag tänkte att där både finns hunddofter, hundar, människor, ankor, mm. Men Laban hade ju bättre fokus än på länge! Det var i stort sett inget som störde honom, så någon "inte-snusa-träningen" blev det ju inte precis. Det som dock var problem var uthålligheten. Efter några moment i rad blev han ivrig och ville ha belöning vilket gjorde att han gick för långt fram eller trängde mig, samt började ivermorra lite.
Vi hade superhärligt väder och riktigt mysigt i parken.
 
Laban hade så bra fokus att jag till och med vågade lämna honom och träna inkallning! Laban är den lilla vita pricken bland löven.
 
Ankorna
 
Höstfint
 
Laban verkar ganska trött på att posa. Men är man en snygging så får man helt enkelt stå ut!
 
Efter en timme i parken körde vi istället till Lunds BK för att träna lite agility. När vi kom dit var där upptaget på agilitybanan, så istället testade vi lite lydnadshopp. Det märktes att vi inte tränat det på LÄNGE. Laban har tydligen glömt att han ska sätta sig vid min sida och satte sig istället framför mig. Detta måste vi träna på!
 
Det var en liten cavaliertjej på 1 år som var och tränade agility, så innan de gick därifrån så lekte hon och Laban. Det var riktigt härligt att se. De busade som bara den och jag kunde konstatera att Labans kondition är det då inget fel på.
 
Laban och Trixie - lyckades i alla fall få en bild!
 
Sedan blev det lite agility-spring för oss också. Satsade mest på roligheten, farten och glädjen och tjatade inte så mycket detaljer. Hittade inga hoppinnar så fick köra med 3 hopp bara.
 
Kom igen! Ta bollen då!
 
Tokbild!
 
Hämtar andan lite.
 
Har åter igen haft en toppenhelg som avslutats med superbra agilityträning. Är så nöjd Labans insats ikväll!
Nu ska jag följa Labans goda exempel och gå och lägga mig!
 
 Gonatt! :)

Cavalierpromenad och dagis

Skulle ju lägga in bilder från förra helgens cavalierpromenad också, men det glömde jag i förra inlägget. Vi var 8 vovvar med mattar + ett par som funderade på att skaffa cavaliervalp, så de ville umgås lite och fråga massor. :)
Bokskogen var det som gällde denna dag. Vi gick en runda först på de vanliga spåren, men sedan leddes vi in på ett smalare spår där jag aldrig varit innan. Det ledde till en sjö och där var riktigt mysigt. Det blev en härlig runda på ca 7km. Tur med vädret hade vi också! När vi var tillbaka på parkeringen satte vi oss och fika tillsammans.
 
Sjön
 
Svårt att få både mattar och hundar att sitta och att titta in i kameran samtidigt  :)
 
Den bästa bild jag lyckades ta!
Måste ju även berätta att Laban idag varit på dagis för första gången. Föräldrarna var bortresta och mina kollegor också så jag var ju tvungen att jobba. Jag lämnade honom hos Linda och Pär (Aktivhundcenter) som vi brukar träna hos så han kände både till miljö och människor. Gick en långrunda med honom imorse så att han var ordentligt rastad i alla fall. När vi kom dit fick jag välja "bås" och sätta in hans bädd, skriva på papper och sedan var det dags att lämna. När jag släppte ut honom ur bilen rusade han till Pär. Försökte kalla på honom för att ge en hejdå-klapp, men han hade såklart glömt att jag fanns. Så Laban och Pär gick iväg på en promenad och jag körde till jobb. Laban märkte inte ens att jag stack. Gissa om hönsmamman tyckte det var lite jobbigt att lämna honom även om det var till känt folk. På eftermiddagen när jag kom och skulle hämta honom låg han och sov i sin bädd. Han blev såklart glad som vanligt när jag kom, men ville gärna gosa ännu mer med Pär... Pär berätta att han hade lekt med en Labbetjej på förmiddagen och spanat på katten som jagade möss, men helst ville han bli klappad! På eftermiddagen vet jag inte vad han gjort för då hade Linda varit ute med honom. Linda var ute och promenerade hundar så jag fick inte pratat med henne idag. Men det verkade i alla fall som att Laban hade skött sig bra och bäst av allt att han hade trivts. :)
 
Vi körde hem och tog en tur runt mossen sedan busade vi lite med favorit-frisbeen och sedan har vi mest gosat. Glad och nöjd hund - gald och nöjd matte! :)
 
Borta bra men hemma bäst! :)
 

Korttillverkning

Har vatt igång och skapat lite kort som jag tänkte att jag kunde visa. Som vanligt inte sådär jättepyntade som många andra gör sina kort!
 
 
Tilda with Peanut- stämpel var jag ute efter ett bra tag och fick till slut tag på den till bra pris. :)  Blombuketten blev jag inte helt nöjd med. Den klydda med mig hela tiden och fick till slut bli som den blev. På tagsen vid sidan har jag skrivit grattishälsningen!
 
Höstfärger, höstlöv, höstäpple - ett höstkort helt enkelt! :)
 
Hade dessa svart/grå papper i samlingarna som jag tycker är rätt snygga, men de behövde ju piggas upp med lite färg, så det fick bli lite lila klickar här och var!
 
 
 
 

RSS 2.0