Stockholm

Nu kan jag äntligen rapportera om Malins och min mini-helg i Stockholm. Malin hade nämligen vunnit på Postkodlotteriet. Hon vann resa för 2 upp till Stockholm, allt betalt utom mat på lördagen. På söndagen skulle Malin sedan delta i programmet Miljonjakten med chans att vinna 10 miljoner!

Vi åkte dit lördagen den 28 april med tåg, eftersom tant Malin är flygrädd. Men det var trevligt det med. Mycket snackande gjorde att tiden flög iväg. När vi kom fram var vi verkligen Ture-turist. Vi fick fråga några trevliga killar efter vägen till hotellet Clarion Hotell Sign... :) Vid 19.00 var vi på hotellet och utforskade vårt rum. Det var superfint. det enda som var märkligt och som gav upphov till en del skratt var toaletten. Där var ingen dörr in till badrummet! Och in till toaletten var endast en glasdörr med stora springor runt. Man kunde inte precis smyga med vad man gjorde på toa och rumskamraten kunde omöjligt undkomma eventuella dofter...


Våra romantiska sängar  ;)Malin sitter bekvämt i våra designer-fåtöljer och pratar i telefon, såklart!


Malin provar sängen och facebookar lite


Badrummet med den näst intill obefintliga toadörren till höger


Den eleganta vasken

Efter inspektionen bar det av ut på stan på jakt efter en bra resturang. Malin lyckades dessutom hitta en butik som fortfarande hade öppet och köptesig några sjalar. Till slut blev det i alla fall middag på Drottninghof Grill & Bar. Vi tyckte gott att vi kunde "slå på stort" och unnade oss en fördrink innan maten. :) Sedan åt vi vars en planka. Det satt fint!


Mojito


Dags att hugga in på plankan

När vi kom tillbaka till hotellet blev det inspektion av hissarna. De hade hissar med olika musikteman.


Pop-hissen hade såklart en discokula


Rockhissen hade en...


...gitarr i taket.


Jazzhissen innehöll en saxofon


Åter på hotellrummet


Malin facebookar, igen

Den här chipspåsen lyckdes gör oss väldigt glada och rörde vi inte ens vid innehållet. Det var ett riktigt skrattretande pris. Vi satt och tittade igenom prislistan och såg att det skulle finnas en chipspåse för 40:- i minibaren. Vi letade och letade och till slut hittade Malin den. En liiten på på 40 gram. Snacka om högt kilopris på potatisen!


40 gram, 40:-... Rimligt, eller?!

När det var dags att göra sig kvällsredo insåg jag att jag hade glömt packa ner tandborste!!! Det var bara att snygga till sig igen och bege sig ner till receptionen. Där fick jag till och med 2 paket med tandborste och liten söt tandkrämstub.


Litet resekit

Sedan gick vi till sängs. Läste lite, tittade på tv och somnade sött. För på söndagen skulle vi upp tidigt och njuta av hotellets frukostbuffé.


Såhär skulle man haft det varje morgon!!!

Mätta och glada stack vi snabbt upp på hotellrummet igen för att göra oss vackra inför dagens tv-inspelning.


Jag kopplar av i vår fina designfåtölj och ser på när Stockholm vaknar till liv. (väntar på att Malin ska bli klar...)

Kl 9.00 var det samling för alla som skulle vara med i Miljonjakten. Vi fick information, skrev på tystnadsplikt och placerades på bussar. När vi kom fram till Tv-studion var blå-mattan utrullad. Tog en bild på Malin och fick sedan vakten till att ta en bild på oss båda.


Miljonären börjar sitt lyxliv :)


Smile

Inne i lokalen var lunchen uppdukad. Det bjöds på paj, sallad, bulle och vatten. Tyckte först det var lite märkligt att vi fick kall paj, men det var en väldigt god och krämig paj, så det hade de gjort bra. Alla fick en liten Postodlotteri-tablettask också.


Dukat för fest


Svedala-bordet


Lunch


Börjar bli tjatigt, men ja, Malin facebookar igen

När vi ätit började publikuppvärmning med jubelträning, applådinstruktioner, allsång, armkrokar och ja, allt ni kan tänka er. Sedan fick vi gå in i studion. På vägen hämtade vi vår "goodie-bag" som de kallade det. Jag vet inte vad ni tänker er när ni hör "goodie-bag", men denna innehöll i alla fall äpple, vatten, sesamkaka och en chokladkula. Kan ju säga att vi blev liiite besvikna.


Lyxigt! (äpplet var dessutom surt)

I studion fick vi inta våra läktarplatser och sedan fick vi träna på och förinspela applåder, jubel och suckar... haha Renée kom in och parat lite. Hon och publikcoachen hade en rätt rolig jargong under hela inspelningen och upprätthöll god stämning. Malin åkte ur tävlingen redan i första momentet, men vann en filmkamera, så gick ändå ifrån tävlingen nöjd och glad.


Publiken tar plats


Malin och jag på plats


Renée på plats

Mitt i inspelningen gick en kamera i sönder och lagningen av denna drog ut på tiden. Idol-Olle råkade sitta i publiken för att tävla tillsammans med sin pappa. Han bjöds ner på scen och sjöng glatt några rader för oss.


Idol-Olle och Renée


Sångdags

Det blev till slut en äldre man som vann hela tävlingen. Dock gick det inte allt för bra för honom. Tror att han vann ca 5400:-, eller nått... Men, bättre än inget! :)Blommor och konfetti

Sedan bussades vi tillbaka till centralstationen. Där fick vi i oss lite middag och sedan fick vi leta upp tåget och bege oss hemåt. Fick baklängesplatser på hemvägen, så det blev inte lika mycket snackande utan mest tystnad och koncentration för att inte kräkas. Mycket platsbyte blev det, eftersom vi snodde åt oss de framåtplatser som blev lediga, men fick flytta tillbaka när det kom nya resande som ville ha sina platser. Vi lyckades sova en del också... Det blev en väldigt intensiv helg, men den bjöd på många skratt och jag är tacksam över att jag fick följa med!

Tack Malin! :)

Kommentarer
Postat av: Christina

Vilken skoj helg!!!!! Jag vill oxå vinna en massa pengar fast är ju inte med i miljonlotteriet....! =D

2012-05-29 @ 20:41:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0