Skåne runt

Så är sista semesterdagen här. Tre veckors semester har verkligen flugit iväg och slutar givetvis när sommaren är som bäst. Innan semestern är helt slut tänkte jag uppdatera lite om vad som gjorts på semestern.
 
Malin har länge pratat om att göra en Skånetur med Isak, eftersom hans klass aldrig fick åka på den klassiska Skåneresan. Så vad kan då vara bättre än att Isak får en Skånetur med tre lärare! Vi planerade, jag skrev ihop en liten Skåneguide och sedan bar det iväg. 
 
Första stoppet blev Smygehuk, Sveriges sydligaste udde. Vi packade av hundar och männsikor från bilen och började gå ner mot hamnen. Just då börja det stänka lite... Sedan lite till.... och lite till... eller rättare sagt, himlen fullkomligt öppnade sig. Vi skickade såklart Isak för att hämta paraplyerna i bilen, medan Malin, Cia, jag och hundarna tog skydd under ett träd. När Isak kom med paraplyerna gav vi oss ut och skulle ta oss till udden. Men som sagt så hade himlen öppnat sig och dessutom blåste det... "Poff" -  Först vämde sig mitt paraply. "Poff" - Sedan vände sig Isaks paraply. Cia vände och sprang mot bilen. Vet dock inte vad hon tänkte göra där då det var jag som hade bilnyckeln. Vi andra skratta så mycket att vi knappt kunde gå ens. På grund av detta finns inga foto från Smyge. När vi väl kom till bilen så hade det nästan slutat regna. Men jag var totalt genomblöt och svart i hela ansiktet. Såg ut som att jag ställt mig i duschen med kläderna på. Malin hade packat med lite extrakläder till sig och Isak, så min klänning åkte av och jag fick låna en av Isaks hoodtröjor medan jag körde. Eftersom dagen just börjat och vi alla var mer (Jag) eller mindre (Malin) blöta infann sig genast ett sug efter nya kläder. Vi kom på att vi sett en skylt om en klädesoutlet en liten bit bort så vi styrde kosan vidare och höll stora ögon efter en butik.
 
I Beddinge hittade vi en Price off, så 4 blöta männsikor rusade in i butiken. Alla shoppa utom jag, som var blötast. Dock hade jag en väldigt snabbtorkande klänning så när vi anlände till vårt nästa stopp, Kåseberga, var klänningen nästan torr. Det såg ut som ett bombnedslag i bilen med alla kläder som hängde på tork överallt. I Kåseberga började vi med att luncha.
 
Cia, Malin och Fabbi i väntan på mat.
 
Jag, väntar på mat, och Laban spanar på hundar.
 
En hungrig Isak
 
Mmmm...Mums!
 
Mätta och glada, och framförallt torra (jag i alla fall), var det sedan dags att traska upp och titta på stenarna.
 
Ale stenar
 
Det hemska regnmolnet förföljde oss
 
På vägen ner började det stänka igen. Sedan regna det lite mer... Men denna gången tänkte jag INTE bli blöt så Cia och jag fällde upp hennes paraply, som fortfarande var helt, och sedan sprang vi! Vi klarade oss faktiskt rätt så bra denna gången! Istället var det Malin som blev blöt nu. (Skratta bäst som skratta sist) Sedan fick vi sitta en stund i bilen och vänta på att det värsta skulle gå över, innan vi sprang till butiken och köpte makrill.
 
Därefter styrdes bilen lite inåt landet igen, mot Glimmingehus. Där hder jag inte varit sedan min Skåneresa i skolan.
 
Cia och Isak poserar. Isak gör reklam för sin badtoffel, om någon undrar vad han sysslar med... :)
 
Isak och Malin på väg in och klarar det precis, 1 cm till så hade Malin fått stanna utanför... ;)
 
Fjant-Isak
 
Tjusigt
 
Utsikt
 
Malin, Isak och jag
 
Malin har gått upp i rök....
 
Cia med nye killen
 
Puss puss
 
Efter Glimmingehus besöket var vi fikasugna, så vi begav oss till Café Annorlunda. Där åt vi alla kakbuffé. Som vanligt lite missnöjda med buffén, men det är ju ett obligatoriskt stopp.
 
Malin, Fabbi och Isak mumsar kakor
 
Givetvis kom regnet till oss även här, så vi fick flytta in under tak. Men solen sken samtidigt...
 
Cia njuter av regnet... hmm
 
De sista stoppen blev i Kivik. Först musteriet för lite shopping och sedan Kiviks marknad. Som ni säkert kan lista ut själva så hitta regnet oss även här och det blev mycket väntan i stånden på att regnet skulle avta...
 
Det blev verkligen en trevlig heldag med många skratt och både människor och hundar var härligt trötta när vi kom hem. :)
 
 

Scrapbooking

Det har varit mycket scrapbooking den senaste tiden! Man kan väl säga att våren och sommaren gått i scrapbookingens tecken. Efter mycket velande bestämde jag mig till slut för att göra ett album med Laban-bilder. Är inte så intressant just nu, men det kommer kanske en dag då det kan va kul att ha det. Och framförallt är det kul att göra! 
Mitt motto när jag scrappar är oftast "less is more". Visst är det snyggt med massor av dekorationer, men jag vill att fotot ska vara det man ser. Dessutom vill jag inte lägga ner en hel förmögenhet på något som kanske bara står och dammar i bokhyllan sen... Så, här är de layouter jag gjort hittills.
 
När jag hämtade Laban på hos Ulrica på Kennel Tillpix (http://www.tillpix.se)
 
Första tiden i husvagn
 
Första snön!
 
Julkorten 2010
 
Första badförsöket
 
Träffa några av kusinerna
 
Träffa kompisen Alice.
 
Julfotograferingen 2011, som blev lite knasig...
 
Jag pyntar och sparar även alla gruppfoto från jobb. Här är dock fotona övermålade.
 
Praktikklassen som jag hade under min utbildning.
 
Min första barngrupp efter utbildningen.
 
Samma förskola
 
Samma förskola
 
Samma förskola
 
Samma förskola, de äldre barnen.(Kanske lite väl "less")
 
Vårens foto på nya förskolan
 
Ja, det va lite av mina alster. Har gjort lite kort också. Kanske kommer det bilder på dem sen. Nu ska vi fortsätta njuta av sommarvärmen! :)
 

Vilken härlig dag, nananananana!

Har haft en härlig söndag och varit ute mycket i det härliga sommarvädret. Tänkte dela med mig av lite bilder, givetvis på Laban-prinsen. :)

Vaknade imorse av att himlen öppnade sig. Det regnade rejält och jag var glad att jag valt att sova vidare 10 minuter istället för att gå ner i tvättstugan och vidare ut på kisserunda. Men när den stura kranen väl stängt av sig så höll det sig torrt. När jag var färdig med tvätten ringde föräldrarna och bjöd på middag på Skryllegården. De skulle hämta upp farmor så jag bestämde mig för att köra dit innan och gå en runda med Laban. Det blev en mysig runda där vi kom undan den gassande solen.


Hallå! Glöm inte lille jag!


På promenix


Skulle bara kolla vad som fanns på andra sidan


Kollar in lite stockar


Balans


Hopp!


Bakdelskontroll på en stubbe

När vi promenixat mötte vi föräldrarna och farmor vid restaurangen. Där bjöds det på fläskfilé med ljummen potatissallad och limecréme. Det var riktigt gott! Laban sussade sött under tiden, men höll även lite koll på vad som hände runt omkring.


ZzzzZzzz - men håller ett öga öppet, ifall någon skulle tappa något...

Efter skogsturen fick Laban vila lite i bilen medan jag var på Zoogiganten i Lomma och köpte lite godis, ben, tandben, tandborste och en ny leksak blev det. Sedan körde vi till Storegård i Fjelie och träna lite agility. Laban fixar nu HELA slalomen. Testa det för första gången i fredags i föräldrarnas trädgård och då fixa han det i högerhandling, men inte i vänster. I lördags  fixa han det på hundklubbens träningsbana i både höger- och vänsterhandling och idag fixa han det i höger-/vänsterhandling, med mig i slutet av slalomen, samt i en bana på 5 hinder som avslutades med slalom. :D  Heja oss!!!

'
Sväng, sväng.sväng, sväng...


Heja, heja!

 

Ni får ursäkta filklippens utseende men det är inte lätt att filma och springa så fick hitta andra lösningar...Belöningsbus med nya leksaken. OBS! Vinden har vält hindren, inte Laban. :)


Laban med sin nya gummi-elefantKämpar sig igenom hela igen!

Där var nästan uppbyggt en färdig bana och jag satte ihop så det blev en liten 5 hindersbana. Det var däck, tunnel, 2 hopp och slalom. Eftersom jag inte kunde springa och filma samtidigt fick jag välja att filma en del av banan och eftersom det är slalom vi statsat på att träna just nu så fick det bli sista delen. Men jag har foto på början.


Laban sitter startklar

Eftersom vi ska ta oss till start och sedan springa lite så tar det en stund innan vi kommer i bild, men vi kommer. :)Är väldigt glad att slalomen sitter redan, nu ska den bara sitta ännu bättre! De gånger Laban misslyckas så springer han ut ur slalomen 2 pinnar för tidigt eller försöker fuska och hoppar över någon av pinnarna mitt i. Ingångarna verkar dock sitta. Duktig kille!

När vi körde ut ur Fjelie såg jag en rolig skylt.


Jag vill köra fort så jag hinner bort innan de tjuriga kärringarna kommer!

Som sagt, en härlig dag som ska avslutas med en härlig frukttallrik! :)

 

RSS 2.0