Snö och freestyle

Nu har snön eller snarare snöblasket kommit till Skåne. Visst är det lite småvitt här och där, men fy vad blött och slabbigt det är. Och halt är det på kvällar/morgnar när det frusit lite. Vi ha ordentlig snö ju! Men men, man ska vara glad för det lilla, så Laban och jag har passat på att busa lite i snön i helgen. Laban är överlycklig för att vi har snö. Han tycker att det luktar så gott och spårar och skuttar runt som en tok. Att fånga snöbollar tyckte han också var en rolig sport. :)  Försökte leka och kasta lite frisee med honom idag, men han var inte så intresserad. Ville hellre snusa runt.


Snusa, snusa, snusa


LilleBus

När vi kom hem var Laban blöt och kall hund så då åkte hårtorken fram. Det gillas!


Fångad av en stormvind...

Skulle egentligen gjort något vettigt ikväll, som t ex aktiverat Laban lite. Istället hamnade jag på youtube och tittade på andra som aktiverat sina hundar, mycket! Bland annat Lilja och hennes tollare Goa. Här är ett roligt och bra framträdande. De har verkligen superkontakt!
Bläddrade vidare lite och hittade deras sida freestil.se . Där kan man hitta fler bra shownummer som de gjort. Även på www.youtube.com finns en massa klipp. Så om du gillar hundar, hundträning, dans, show, osv, titta och njut!Uppdatering

Ojojojojojojojoj! Här har det inte hänt mycket den senaste tiden. Senaste inlägget är från nyårsdagen och var inte särskilt informativt. Det jag inte skrivit i det inlägget var att jag sakta men säkert åkte på magsjuka. Läste på fb att en kollega fått det på nyårsafton, men då mådde jag prima. Under nyårsdagen smög det sig på och slutade med att jag alternerade mellan att sova och att besöka toaletten. Vi som skulle kört till Ullared denna dag. Istället blev det till att gå upp tidigt nästa dag och köra norrut. Så givetvis blev Ullaredsbesöket av. Det resulterade bland annat i nya gardiner med matchande kuddfodral.


Nya, lila gardiner

Jag vet inte vad Laban vill säga med att gå och lägga sig i gardinen när jag strök den. Kanske tyckte han att den var fin som den var, att jag skulle sluta med sådana tråkigheter eller att den såg gosig ut.


Laban rulla ihop sig i gardinen


Under en promenad på Ge-kås camping träffade Laban och jag en liten fillur...


Någon form av ödla eller nått?!

Jag har försökt att vara lite sparsam och inte ge Laban alla sina nya leksaker som han fick i julklapp. Tycker att han kan leka med/ta sönder en/två i taget. Bland annat så fick han en ny matboll av mig som går på batteri och rullar rundor själv. Första gången jag tog fram den kan man väl säga att Laban var lite skeptisk och avvaktande.

Häromdagen när vi var ute och lekte kom frisbeen som han fick av kusinerna i Norge fram. Han tyckte och tycker fortfarande att den är toppen! Han springer och skuttar, morrar och slår kullerbyttor, som en riktig liten fjant. Vi lekte massor och precis när jag tänkt tanken att jag nog fick hålla mig till att kasta den åt bara det ena hållet, så vänder den i luften och svävar fint över det lilla huset, över staketet och in i kohagen! grrr  Borta redan första gången. Laban blev ju totalt förvirrad och förstod inte vart den tagit vägen. Kunde först inte komma på hur jag skulle komma åt den. Med lite föräldrahjälp så gick det och vi kan leka vidare med frisbeen...Ser ni frisbeen...? :)


Ska även passa på att berätta att jag den 9 januari började på ett nytt jobb i Malmö. Det är en förskola med 4 avdelningar. Jag arbetar på en avdelning med 1-åringar och tanken är att jag ska få följa dessa genom sin tid på förskolan. Om det blir så återstår att se, omändringar sker ju alltid. Har aldrig tidigare arbetat med bara 1-åringar, men det är något som jag varmt kan rekommendera. Det är verkligen en underbar ålder och de erbjuder en väldigt bra arbetsmiljö. Riktigt skönt att slippa t ex 2-årstrots. haha Varje ålder har sin charm, men det är en väldigt mysig barngrupp jag hamnat i. Nu har jag ju bara arbetat där i två veckor, men det känns väldigt bra! Mina närmaste kollegor är trevliga och har varit väldigt välkomnande.
Det är ett helt annat upptagningsområde än det som förskolan jag arbetade på i Lund hade. Här är det nämligen mycket "karriärsföräldrar". Det ska bli spännande att möta de utmaningar som dessa föräldrar kommer att bjuda på. För att föräldrar har åsikter på verksamheten kommer man ju aldrig ifrån. Och så ska det väl vara! Vi tar ju hand om det mest värdefulla som de har.


En kväll i början av januari tog vi en tur till Limhamnsfältet och promenerade. Mest blev det dock promenad i bostadsområdet, då en amstaff som inte verkade riktigt pålitlig sprang lös på fältet och inte alls hörde att ägaren försökte kommunicera med den. Avslutar i alla fall med en kvällsbild därifrån.


Gott Nytt År!


RSS 2.0