Lydnadsträning

Har börjat träna lydnad i ridhus som Linda på Aktiv hundcenter arrangerar http://aktivhundcenter.se/ . Det är egen träning med eget upplägg, men hon finns där om man behöver hjälp. Dessutom kan man hjälpa varandra. Jag är nog den som är mest oerfaren och ligger mest back med min träning, men någon ska ju göra det! Har dock åkt på en förkylning, så igår valde jag att stanna hemma. Kände inte at min kropp orkade ställa sig i ett kallt ridhus 20.30 och sedan gå upp 5.30 nästa dag för att jobba. Istället tränade vi lite själva här hemma och det gick riktigt bra, i alla fall med apporten som tidigare gått väldigt dåligt.

Börjar med ett filmklipp där vi tränar Stanna/ställande under gång. Jag går baklänges eftersom vi inte riktigt är färdiga med momentet. Laban ser mig bättre, men framför allt så ser jag honom och vet om jag ska belöna eller ej. Laban ska gärna stanna direkt när jag säger stanna och där är vi inte riktigt än, men just i detta klippet är det riktigt nära...

Som jag skrev så har apporteringen inte varit någon höjdare. I klass 1 ska hunden sitta vid sidan, greppa och hålla apporten i ca 5 sekunder och sedan släppa på kommando. Det har tagit lite tid att få till det och jag har försökt att träna det på olika sätt. Hade oturen att när jag tränade med klicker så lyckades jag klicka precis när han bestämde sig för att släppa, vilket gjorde att han fick för sig att han skulle kasta apporten. *suck* Nu har vi äntligen kommit ifrån det och det ser ut såhär. (Detta är det längsta han har hållt apporten)
Har även tränat lite på apporteringsmomentet i klass 2, där apporten kastas ut och sedan ska hunden på kommando hämta den och komma tillbaka till fotposition. Har aldrig gjort hela momentet på riktigt, utan mer tränat på att hämta saker när vi lekt, hämta ut saker från en "ruta". Igår var första gången vi testade momentet på "riktigt". Trodde ju aldrig att Laban skulle fatta vad jag ville, men där hade jag fel. Filmklippet är från 2a eller 3e  försöket.
Så även om det inte blev gruppträning så blev det i alla fall lyckat och vi gjorde lite framsteg! :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0