Bröllopssmycken och kort

I måndags, den 20 februari, var det äntligen dags för syrrans bröllop. Fram till dess lyckades jag hålla hemligt att det var jag som gjorde smyckena till bruden och hennes "små" tärnor. Men nu kan jag äntligen visa dem här. Till bruden blev det halsband, armband, örhänge och TIARA. Malin var väldigt skeptisk när jag sa att jag skulle ge mig på att göra en tiara och ja, det var väl jag med... Men jag lyckades och resultatet blev superbra! Tyvärr ser man inte riktigt på bilderna hur det ser ut, men lite i alla fall.


Brudens

Till systerdöttrarna/tärnorna så gjorde jag halsband, armband och örhängen. Halsbanden fick vars ett hänge med en ljusblå hjärtängel. Syrran ville ha en ljusblå touch på allt så hon fick lite ljusblått i sitt och tjejerna fick änglarna i ljusblått.


Tärnsmyckena

Elins halsband fick kortas en bit kvällen innan bröllopet, men det blev bra!
Jag har inte fått godkännande att visa bild från bröllopet, men jag hoppas att en liten bild är okej. Vill ju visa hur smyckena ser ut på också... Man ser dock bara brudens tiara och halsband, det andra syns inte lika bra.


I fjällkyrkan

Tog med smyckena till jobb, på begäran, och fick då en beställning på en rosa hjärteängel till en kollegas dotter. Så det var ju lite kul.

Min kreativa sida väcktes när jag gjorde smyckena så det blev även handgjorda kort till dem. Ett från mig och ett från föräldrarna.


Det vita från mig - det röda från föräldrarna


En liten text i kortet från mig


Text i föräldrarna


Det var allt för ikväll. Får väl uppdatera lite om Sälen-resan senare.

Krämig pastagratäng med kyckling och bacon

4 Kycklingfiléer
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
50 g Smör
1 paket Bacon
1 Purjolök
4 port Pasta
4 dl Crème fraiche
3 dl Vispgrädde
150 g Gorgonzolaost
2 pressade Vitlöksklyftor
1 dl Riven ost


Gör så här:
1.  Ansa filéerna och skär dem i mindre längsgående bitar. Salta och peppra. Hetta upp hälften av smöret och fräs kycklingbitarna.
2.  Klipp baconet i bitar. Stek det knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper.
3.  Ansa och strimla purjolöken. Fräs den blank i resten av smöret.
4.  Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
5.  Mosa ihop crème fraiche, grädde, gorgonzola och vitlök.
6.  Blanda pasta och purjolök i en smord eldfast form. Fördela kycklingen ovanpå och strö över bacon. Häll över ostsås och toppa med riven ost.
7.  Gratinera mitt i ugnen i ca 25 minuter.


Förslag:
  
- Garnera med kryddgrönt och kvisttomater som saltats och pepprats lätt samt penslats med olja och gratinerats på bakpapper i 180 grader varm ugn i 20-25 minuter.
- Kan även tillsätta andra ingredienser i gratängen som t ex svamp, paprika, cocktailtomater.


Prova och njut!


Förra helgen

Nu är det freeedag och en ny helg väntar. Men jag tänkte rapportera lite från förra helgen. Det var nämligen hundhelg på Vellingeblomman och givetvis så var vi där och kollade läget. Där hände inte jättemycket men vi provade på lite agility och lite rallylydnad, på väldigt begränsad yta. Dessutom fick Laban välja sig en ny leksak. Fick dessutom 100:- rabatt på hundmat, så det köpte jag en säck.


Laban ville stanna i tunneln, där lukta gott!

 
Slalom, gick bättre än någonsin


Laban sprang glatt upp på gungbrädan, stannade som man ska och väntade tills den slagit i. Jag var såklart orolig att han skulle bli rädd och skyndade mig att bromsa farten.


Rallylydnad - Hunden ska sätta sig mitt emot och sedan återgå till utgångsposition.


Spiralen - alla koner ska rundas


Laban kollar leksaker

På kvällen fick vi lite middagsgäster och efter att Laban och Fabbi rastat sig lite så sov båda gott resten av kvällen. Jag bjöd på en väldigt god pastagratäng som jag aldrig gjort tidigare. Kan lägga ut receptet här sen.

Nästa dag vaknade Laban såhär:
Jag vaknade dunderförkyld och fick ställa in dagens planer. Det blev mycket soggmys, men tog mig i kragen och tog ut Laban på en tur också.


Snusa, snusa och snusa


Posera i solen

Bestämde mig för att vi skulle prova naturstigen vid mossen. När vi hade gått en bit på den fick jag syn på svanfamiljen med sina 2 ungar. De har vi träffat förr, men på längre avstånd och de har tydligt visat att de inte gillar oss. Det räckte med en blick från föräldrasvanarna för att jag skulle inse att vi inte ville passera precis förbi dem. Så vi vände och fick därmed inte gått hela naturstigen den här gången heller.


Laban på upptäcktsfärd


Laban spanar

Efter 1,5 timmes promenad och lek blir man trött...
Nu får vi se vad den helgen har att erbjuda. Vi ska i alla fall börja med att soooova! :D

Lydnadsträning

Har börjat träna lydnad i ridhus som Linda på Aktiv hundcenter arrangerar http://aktivhundcenter.se/ . Det är egen träning med eget upplägg, men hon finns där om man behöver hjälp. Dessutom kan man hjälpa varandra. Jag är nog den som är mest oerfaren och ligger mest back med min träning, men någon ska ju göra det! Har dock åkt på en förkylning, så igår valde jag att stanna hemma. Kände inte at min kropp orkade ställa sig i ett kallt ridhus 20.30 och sedan gå upp 5.30 nästa dag för att jobba. Istället tränade vi lite själva här hemma och det gick riktigt bra, i alla fall med apporten som tidigare gått väldigt dåligt.

Börjar med ett filmklipp där vi tränar Stanna/ställande under gång. Jag går baklänges eftersom vi inte riktigt är färdiga med momentet. Laban ser mig bättre, men framför allt så ser jag honom och vet om jag ska belöna eller ej. Laban ska gärna stanna direkt när jag säger stanna och där är vi inte riktigt än, men just i detta klippet är det riktigt nära...

Som jag skrev så har apporteringen inte varit någon höjdare. I klass 1 ska hunden sitta vid sidan, greppa och hålla apporten i ca 5 sekunder och sedan släppa på kommando. Det har tagit lite tid att få till det och jag har försökt att träna det på olika sätt. Hade oturen att när jag tränade med klicker så lyckades jag klicka precis när han bestämde sig för att släppa, vilket gjorde att han fick för sig att han skulle kasta apporten. *suck* Nu har vi äntligen kommit ifrån det och det ser ut såhär. (Detta är det längsta han har hållt apporten)
Har även tränat lite på apporteringsmomentet i klass 2, där apporten kastas ut och sedan ska hunden på kommando hämta den och komma tillbaka till fotposition. Har aldrig gjort hela momentet på riktigt, utan mer tränat på att hämta saker när vi lekt, hämta ut saker från en "ruta". Igår var första gången vi testade momentet på "riktigt". Trodde ju aldrig att Laban skulle fatta vad jag ville, men där hade jag fel. Filmklippet är från 2a eller 3e  försöket.
Så även om det inte blev gruppträning så blev det i alla fall lyckat och vi gjorde lite framsteg! :D


RSS 2.0