KM Staffanstorps hundklubb

Vintern är verkligen här och idag har det varit riktigt kallt. Trots det har hela dagen spenderats i ett kallt ridhus! Staffanstorps hundklubb arrangerade nämligen Klubbmästerskap i Lydnad, Rallylydnad, Nybörjaragility och Agility/Hopp. Efter viss tvekan, framförallt vad gällde lydnad, så hade jag anmält oss till alla tre grenar. Det innebär att vi idag debuterat i agility.
 
Men dagen började med Lydnad. Vi har ju verkligen inte lagt ner särskilt mycket tid på lydnaden sedan i våras så hade inga stora förhoppningar. Dessutom var vi i ny miljö och dessutom i ridhus med alla ljud och dofter. Så med tanke på förutsättningarna är jag väldigt nöjd. Platsliggningen gick inte alls. När jag lämnade Laban reste han sig och satt upp i ca 1,5 minut. Sedan började hunden brevid resa sig, skälla och busa, så då reste Laban sig och började snusandes gå mot mig hittade lite hästbajs och där stanna han. Linförigheten gick inte så bra. Det var en hel del snusande och svårt med koncentrationen, men stundvis gick han riktigt bra och för detta fick vi domarens talangpris! Inkallning och hopp gjorde han snyggt. Läggande under gång där halvlåg han, ställande under gång där satte han sig och apporten ville han INTE ta!
 
 
 
Lydnadsprotokoll
 
En stund senare var det dags för Rallylydnad. Trodde att det skulle gå bättre, men oj så fel jag hade. Det hade kommit mer folk till ridhuset och var en del skällande och mycket ljud och störningar från läktaren, så kanske det var det som påverkade + de faktorer som påverkade lydnaden... Vi slutade till sist på 72 poäng, så helt okej ändå.
 
 
 
Sedan var det då dags för debuten i agility. Det var en nybörjarbana utan större svårigheter. Den innehöll 19 hinder, två framförbyten och två satällen där hunden skulle kunna sticka på andra hinder. När jag banvandrat var jag mest orolig för de ställen där Laban skulle kunna sticka på andra hinder  och att jag inte skulle hinna med, eller att jag skulle glömma banan. :)  Men det gick verkligen superbra. Laban skulle kunna haft liite mer gas. Men efter en lång dag i ett minusgradigt ridhus så kan man inte få allt. Han följde mig bra i alla fall och vi gick i mål på 23,09 och 0 fel. Vi var ensamma om att nolla banan och hade dessutom snabbaste tid och vann därmed nybörjarklassen! :)  2an blev en cavaliertjej på tiden 29,34 och 1 vägran. Blev verkligen superglad över denna vinst, men framförallt över att vi båda skötte oss så bra efter en lång dag.
 
Kamerakvinnan sköter jobbet sisådär, men lite ser man i alla fall
 
Prisutdelning
 
Lite suddig vinnare
 
Får vänta lite på agilityvinsten, men vi fick en boll så länge
 
En skryttröja!
 
Lydnads- och rallyvinster, samt en trött hund!
 
 
Ridhuset som vi var i låg riktigt fint och extra vacker var det en dag som denna.
Svårt att fånga det vacka på bild med en mobilkamera
 
Till och med fin utsikt från toaletten! :)
 
Nu är det dags för sängen och laddningen inför morgondagens officiella rallytävling! Hoppas att den går bättre än dagens! :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0