Hundträning

Grr.... Lade in detta inlägget i fredags, men av någon anledning så har det inte publicerats. Men nu så!
 
Nu bloggar väl alla människor om nyår; Festen, kläderna, mm.... Jag bloggar såklart om hundträning. Igår tjurade vi lite på vädret, så "träningsmattan" åkte fram och det blev lite free-shaping, genomgång av rallyns fortsättningsmoment, försök till ställande med frusna framtassar, mm. Vi gick igenom alla rallymoment utom 8an frestelser och skicka över hinder. Det gick väldigt bra måste jag säga! Ställandet blev också en aning bättre än innan. Av free-shapingen fick vi fram ett "gå i korgen".
 
 
 
Sitter fint i korgen
 
Idag var det toppenväder. Sol, blå himmel och bara någon plusgrad. Så vi körde till Oxie och tränade lite boxar (agility). Laban hade jätteproblem med att stanna kvar vid starten, som vanligt. Vi måste träna detta ännu mer! Jag måste såklart träna mer på min handling, för Laban följer och fattar jättebra när jag väl gör rätt. Vi tränade lite slalom också och det satte han superfint och i bra fart! Det bjöds på en del störningar:
*Kaninbajs = mums säger Laban
*En bil som kom och stanna
*Kvinna + 2 hundar hoppar ur
*Kvinna + hundar går runt planen
*Kvinna + hundar går över planen
*Kvinna börjar bygga egen agilitybana
*Kvinna plockar in hundar och tränar
Suck! säger jag bara. Men det gick rätt bra ändå. Laban rymde inte till de anrda hundarna en enda gång. Blev bara lite ofokuserad emellanåt.
Har satt ihop några klipp från dagens träning.
 
 
 
 
Imorgon blir det cavalierpromenad! Hoppas vädret håller sig okej i alla fall.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0