Julkort

Fick ju inte med allt i fredagens inlägg så här kommer ett tillägg. Vill bara visa två julkort till som jag gjort. Det ena till jobb och det andra är ett presentkorts-låd-kort...
 
Tag-kort
 
Boxcard
 
Taadaaa
 
Nu ska vi kolla film här. Trevlig kväll!
 
 
 
 
 

Lördag

Igår var vi iväg på cavalierpromenad i Skrylle. Det blev en 4,7 km tur på hundslingan. Vi var 10 cavalierer, 2 shelties och 2 border collies.Alltså en rätt så bra uppslutning i alla fall. Det blev en trevlig promenad i helt okej väder, även om solen inte ville visa sig. Laban och jag hoppade över fikat denna gången då mitt behov av nya byxor var för stort.
 
14 hundar ska placeras
 
14 hundar ska stanna på plats och titta på kamerorna
 
Hmm... Omöjlig uppgift?!
 
Efter promenaden fick Laban va lite hos mormor och morfar, medan jag körde med Malin och letade byxor. Som tur var hittade jag 2 par och behöver nu bara ett par svarta också, sedan är jag redo att möta det nya året... :) Fast det får jag nog möta utan svarat byxor för idag tänker jag inte shoppa!
 
Därefter blev det en kväll hos Malin med middag och film.
 
Laban och Fabbi! Lugnet varade dock inte så länge. Ca 2 minuter senare var de i full gång med dragkamp i soffan med värsta ljudeffekterna.
 
 

Hundträning

Grr.... Lade in detta inlägget i fredags, men av någon anledning så har det inte publicerats. Men nu så!
 
Nu bloggar väl alla människor om nyår; Festen, kläderna, mm.... Jag bloggar såklart om hundträning. Igår tjurade vi lite på vädret, så "träningsmattan" åkte fram och det blev lite free-shaping, genomgång av rallyns fortsättningsmoment, försök till ställande med frusna framtassar, mm. Vi gick igenom alla rallymoment utom 8an frestelser och skicka över hinder. Det gick väldigt bra måste jag säga! Ställandet blev också en aning bättre än innan. Av free-shapingen fick vi fram ett "gå i korgen".
 
 
 
Sitter fint i korgen
 
Idag var det toppenväder. Sol, blå himmel och bara någon plusgrad. Så vi körde till Oxie och tränade lite boxar (agility). Laban hade jätteproblem med att stanna kvar vid starten, som vanligt. Vi måste träna detta ännu mer! Jag måste såklart träna mer på min handling, för Laban följer och fattar jättebra när jag väl gör rätt. Vi tränade lite slalom också och det satte han superfint och i bra fart! Det bjöds på en del störningar:
*Kaninbajs = mums säger Laban
*En bil som kom och stanna
*Kvinna + 2 hundar hoppar ur
*Kvinna + hundar går runt planen
*Kvinna + hundar går över planen
*Kvinna börjar bygga egen agilitybana
*Kvinna plockar in hundar och tränar
Suck! säger jag bara. Men det gick rätt bra ändå. Laban rymde inte till de anrda hundarna en enda gång. Blev bara lite ofokuserad emellanåt.
Har satt ihop några klipp från dagens träning.
 
 
 
 
Imorgon blir det cavalierpromenad! Hoppas vädret håller sig okej i alla fall.
 
 
 
 
 

GOD JUL!

Vi önskar alla en riktigt God Jul!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julkort - Scrapbooking

Tiden går verkligen i rasande fart. Nu är det bara en arbetsdag kvar och sedan blir det julledigt i 10 dagar! Tänkte visa lite av julkorten som jag gjort i år.
 
Tre Stjärnkort:
 
 
 
 
  
 
 
 Fyra vikkort:
 
 
 
 
 
 
 
 
Två Kaffefilter-kort:
 
 
 
Ett Tag-kort:
 
Två kuvertkort:
 
 
Två "Enkla"-kort:
 
 
Det var i stort sett alla!
 
I fredags var vi lite barn på jobb, så jag passade på att ta ut lite komptid. Jag körde hem och hämtade Laban och sedan tog vi en tur till Bokskogen. Och tur var väl det för dagen efter regnade all underbar snö bort.
 
 

Rallytävling i Hörby

Igår var det åter dags för tävling. Kl 7.30 var vi någonstans ute på landet, utanför Hörby, för att tävla i Rallylydnad. Mörkt, kallt och snöigt var det! Mycket kallare ridhus än i lördags! Tävlingen gick i alla fall bra. Jag har insett att Laban tycker det är läskigt med hur ljuden ekar i ridhus. Han blir orolig när hundar skäller och det då ekar. Detta gjorde att han var lite orolig genom tävlingen och när han skulle sitta och jag gå runt honom så vågade han inte det utan reste sig och jag avbröt momentet. Vi slutade till sist på 84 poäng, vilket kändes riktigt bra. Därmed har vi två kvalificerande resultat och bara en bra tävling kvar innan vi blir uppflyttade. Borde kanske börja titta på fortsättningsklassens skyltar alltså!
 
Domarprotokoll
 
På kvällen var det dags att köra till agility-träning i helgens tredje ridhus. Det hade både snöat och blåst rejält hela eftermiddagen så var först tveksamt om det skulle bli av, men till slut tog vi oss ut i alla fall. Fick leta fram bilen som täckts av snö på bara några timmar.
 
 
 
Det blev en rolig och givande agility-träning som vanligt och nu har vi mycket som vi behöver träna på!!!
 
En tuff helg har det varit för oss båda, men rolig! Jag är supernöjd med att Laban orkat med hela helgen. Till och med på kvällsträningen var han pigg och fokuserad. Härligt!
 
 

KM Staffanstorps hundklubb

Vintern är verkligen här och idag har det varit riktigt kallt. Trots det har hela dagen spenderats i ett kallt ridhus! Staffanstorps hundklubb arrangerade nämligen Klubbmästerskap i Lydnad, Rallylydnad, Nybörjaragility och Agility/Hopp. Efter viss tvekan, framförallt vad gällde lydnad, så hade jag anmält oss till alla tre grenar. Det innebär att vi idag debuterat i agility.
 
Men dagen började med Lydnad. Vi har ju verkligen inte lagt ner särskilt mycket tid på lydnaden sedan i våras så hade inga stora förhoppningar. Dessutom var vi i ny miljö och dessutom i ridhus med alla ljud och dofter. Så med tanke på förutsättningarna är jag väldigt nöjd. Platsliggningen gick inte alls. När jag lämnade Laban reste han sig och satt upp i ca 1,5 minut. Sedan började hunden brevid resa sig, skälla och busa, så då reste Laban sig och började snusandes gå mot mig hittade lite hästbajs och där stanna han. Linförigheten gick inte så bra. Det var en hel del snusande och svårt med koncentrationen, men stundvis gick han riktigt bra och för detta fick vi domarens talangpris! Inkallning och hopp gjorde han snyggt. Läggande under gång där halvlåg han, ställande under gång där satte han sig och apporten ville han INTE ta!
 
 
 
Lydnadsprotokoll
 
En stund senare var det dags för Rallylydnad. Trodde att det skulle gå bättre, men oj så fel jag hade. Det hade kommit mer folk till ridhuset och var en del skällande och mycket ljud och störningar från läktaren, så kanske det var det som påverkade + de faktorer som påverkade lydnaden... Vi slutade till sist på 72 poäng, så helt okej ändå.
 
 
 
Sedan var det då dags för debuten i agility. Det var en nybörjarbana utan större svårigheter. Den innehöll 19 hinder, två framförbyten och två satällen där hunden skulle kunna sticka på andra hinder. När jag banvandrat var jag mest orolig för de ställen där Laban skulle kunna sticka på andra hinder  och att jag inte skulle hinna med, eller att jag skulle glömma banan. :)  Men det gick verkligen superbra. Laban skulle kunna haft liite mer gas. Men efter en lång dag i ett minusgradigt ridhus så kan man inte få allt. Han följde mig bra i alla fall och vi gick i mål på 23,09 och 0 fel. Vi var ensamma om att nolla banan och hade dessutom snabbaste tid och vann därmed nybörjarklassen! :)  2an blev en cavaliertjej på tiden 29,34 och 1 vägran. Blev verkligen superglad över denna vinst, men framförallt över att vi båda skötte oss så bra efter en lång dag.
 
Kamerakvinnan sköter jobbet sisådär, men lite ser man i alla fall
 
Prisutdelning
 
Lite suddig vinnare
 
Får vänta lite på agilityvinsten, men vi fick en boll så länge
 
En skryttröja!
 
Lydnads- och rallyvinster, samt en trött hund!
 
 
Ridhuset som vi var i låg riktigt fint och extra vacker var det en dag som denna.
Svårt att fånga det vacka på bild med en mobilkamera
 
Till och med fin utsikt från toaletten! :)
 
Nu är det dags för sängen och laddningen inför morgondagens officiella rallytävling! Hoppas att den går bättre än dagens! :)
 
 

1:a advent

Idag är det söndag den 2e december och 1:a advent är här. Imorsoe när man vakna var det ännu mer snö ute. Dessutom har det snöat hela dagen så nu är det riktigt vacker! Det är lustigt att jag fått en hund som är så lik mig. På sommaren är han rätt slö och tycker det är jobbigt med värmen, men när snön kommer blir han som en valp igen. Det blev en lång morgon promenad med stopp på hundklubben för lite bus.
 
Pose
 
Usch, snö i ögat
 
Laban jagar snöbollar
 
Efter lite tvätt och fix hemma blev det ännu en tur med lek och bus i snön.
 
 
 En bildserie där Laban jagar snöboll:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Från en annan bildserie: 
 
 
 
 
 
Lek i snön
 
Ikväll blir det agilityträning i ridhus så jag hoppas inte jag tagit helt slut på Laban. :)
 
Ha en trevlig 1:a advent
 

Decemerlördag

Så är den äntligen här, Decembermånad och med den kom otroligt nog vintern. Fredagkväll började det snöa och lördagsmorgon var det ett tunt vitt täcke på marken. Inte mycket att skryta med, men vitt var det.
Vi var på aktivitetspromenad i Skrylle med Staffanstorps hundklubb på förmiddagen. På eftermiddagen var vi i byn (Staffanstorp)  på julmarknad. Hundklubben hade traditionsenlig uppvisning på torget. I år var det både agility och rally som visades.
 
Malin (ordförande) och Bruce
 
Annika och Idun
 
Anna och Filippa
 
Åsa och Vicky. Vicky smög runt på banan. Det var verkligen inte rätt miljö för henne.
 
Kim och Elva
 
Vi köpte med oss lite kakor från Bengts konditori och fikade sedan hemma hos föräldrarna. Med inspiration från fikat blev det sedan bakning när jag kom hem. Bakade först Saffransbullar med fyllning och sedan en sats Lussekatter, så nu är frysen full! :)
Saffransbullar
Julpyntet har också kommit upp. Bland annat blir det en julgran på burk i år! :)
 
Tillbehören kommer från Ikea!
 
 

RSS 2.0