European Open Agility

Jag ligger lite efter i mitt bloggande. Har lite bilder kvar som jag tänkt mig ska komma ut här på bloggen, men det går sakta framåt. Nu har jag kommit till en av förra helgens höjdpunkter, nämligen European open i agility som i år hölls i Kristianstad. Var först lite tveksam till att åka dit eftersom det ändå är en bit att köra. Dessutom var det lite tveksamt vad det skulle bli för väder och sitta där i ösregn är ju ingen höjdare. Men kom till slut fram till att det är ju inte så ofta man har chansen att se världseliten i agility så det  var värt det att köra några mil och eventuellt stå ut med lite regn. Så vi körde dit och Laban fick såklart åxå följa med för att se och lära... :)  Vi hade tur med vädret, det var till och med lite väl varmt och soligt. Och vi fick se en hel del bra agility, men även många som klanta bort sig.
 
Det blir ingen text under bilderna idag. Lägger in alla bilder på en gång så att det går snabbare och då har jag inte lyckats komma på hur man får mellanrum så man kan skriva.
 
 
 
 
 
Italienaren på sista bilden hade ett bra lopp på gång. Det gick snabbt och dem hade inga fel. Precis i hoppet vid däcket kommer det en annan hund inrusandes på planen, så hunden avbryter hoppet, däcket går sönder och hela loppet blir ju avbrutet. Ägaren till den inrusande hunden rusar in på planen ropandes efter sin hund. Hon får tag på hunden, ber snabbt om ursäkt och försvinner i ilfart från platsen. Förstår att hon skämdes! Och fy vad arg man hade blivit om man varit italienaren. Han fick göra om loppet direkt, men då blev det inte bra. De gjorde fel tidigt i banan och jag antar att de båda var ofokuserade.
 
Laban var riktigt trött efter denna heldag och värmen tog väl rätt hårt på honom åxå. När vi kom hem somnade han sött på sin lilla tass.
 
 
 
Igår var vi och tittade på agility i Ystad. Där var flera som vi känner som tävlade, bland annat Linda som håller i agilitykurserna jag går. Vi slog oss ner vid hennes tält och tittade framförallt på de klasser som hon var med i. Det var lite "tråkiga", trixiga banor där många diskade sig. I Agility klass 2 Medium var det 15/20 som diskades och i Hopp klass 3 Medium var det 36/49 som blev diskade...  När man tittar på tävlingar, famförallt klass 3, så inser man att vi har en bra bit kvar innan vi kan starta! :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0