Kameratest

Mamma köpte ny kamera förra helgen och nu i helgen tog jag mig friheten att testa den lite. Det blev lite foto hemma och lite agility-test av de olika funktionerna som finns på kameran.
 
Funktionen "husdjur" påkopplad
 
Auto-läget på
 
Tre bilder ur en sekvens:
 
 
Bra skärpa trots rörelse och snabb tagning!
 
Tre bilder ur en annan sekvens:
Dessa blev suddigare, vet ej varför?!
 
Panorama-funktionen är rätt rolig
 
 
 
Åxå ur en sekvens fast där Laban är stilla
 
Närbild av ett kort jag gjort
 
Tagen med finessen "försköning - tagning av vackra hudtoner"
 
Tagen med auto-inställning (jag är koncentrerad, inte sur)  :)
 
 
 
Tre bilder ur olika sekvenser, men som jag tycker också fick jättefin skärpa!
 
Ibland tycker jag inte den tar bättre bilder än min gamla kamera, men jag har ju inte jämfört på något bra sätt. Medan vissa bilder känns riktigt bra! Funktionen för fina hudtoner tyckte jag faktiskt gav fint resultat, likaså djur-inställningen, panoraman är häftig och sekvenstagningarna blir ofta riktigt snygga också. Har även filmat en snutt med kameran. Den filmar i HD-format och det ser riktigt bra ut när man visar det på HD-tv i alla fall. Den har en bra zoom, men den har jag inte testat. Har inte fått testat den i solsken än, men det ska väl kunna bli sol någon dag och då får jag försöka låna den igen. :)
 Har kollat på lite tester på nätet och hittat 2 andra kameror som jag är nyfiken på. Är ju sugen på ny kamera och vill egentligen ha en systemkamera. Men jag inser att jag inte kommer använda en systemkamera tillräckligt mycket eftersom det är jobbigare att ta med sig, så försöker hitta ett bra alternativ till bra pris! Har ni något tips så säg gärna till.
 
 

Inställd promenad

Dagens cavalierpromenad blir inställd. Svullnaden på Labans ögon har inte lagt sig som jag hoppades. Visst kunde vi gått på cavalierparad/firande ändå, Laban hade säkert tyckte det va kul. Men det känns taskigt för han är ju trots allt lite påverkad och tjurig av att ögonen, eller mest det ena, är svullna. Får väl se om jag kan hitta hans gamla recept och få tag på de kortisondropparna som han hade sist om det inte släpper. Men tråkigt att vi inte skulle kunna vara med på dagens aktivitet. :(
 
 

Hundens dag på Ribban

Nu är det åter igen hundhelg i Malmö. Hundens dag firas hela helgen i samband med Malmö City Horse Show på Ribban. I år hade de delat upp hund- och hästaktiviteter lite mer, vilket jag tyckte var tråkigt. Förra året kunde man både gå på hundgrajs och titta på hästtävling. Det kunde man nu med, men det var en bit ifrån varandra så vi gick aldrig dit och titta. På hunddelen var det utställning, tävling i Rallylydnad, lite rasklubbar som visade upp sig, ett tält med försäljning av hundsaker, samt tävling i Dagens mest välskötta hund.
 
Vi var med i tävlingen "Dagens mest välskötta hund" och kvinnan som bedömde tyckte han var sååå fin. Pälsen var fin, tänder och ögon, klor och allt var perfekt och vi fick 5 på allt och 40 poäng av 40, vilket innebar final. :)
Malin och Fabbi var också med och de tog sig också till final!
 
Protokoll
 
Vi fick vänta ett bra tag på finalen, men passade på att titta lite på Rallylydnad och utställningen samt avnjuta en god middag i restaurangtältet. Det blev kyckling lindad i skinka, med madeirasås, champinjoner och stekta potatis. Till det fick vi salladsbuffé och lingondricka. Riktigt gott och mycket mat! Där träffade vi även Madde (hundkompis) och hennes fina Zumba. De var på Ribban för att titta på Zumbas brossa som deltog i utställningen.
 
Sedan var det då dags för final. Mamma placerades med kameran och vi gick in i finalringen där det tidigare varit lite hästuppvisning.
 
Först kommer Laban och jag, sedan Malin och Fabbi, en annan cavalier och sedan kompiscavalieren Goliat!
 
Mmmm...det luktar hästbajs, tänker Laban.
 
Trötte Laban vill helst sitta (syns i bakgrunden)
 
En fin 15-årig cavaliertjej fick hederspris
 
Vi fick ingen prisplats i finalen, men det gör oss inget. Huvudsaken är att Laban-bus är i fint skick! :)  Lite priser fick vi i alla fall.
 
En trött Laban med sina priser.
 
Hans öga började svullna under dagen också. Gissar att det är allergi men undrar vad han är allergisk mot. Hoppas det försvinner till imorgon. :(
 
Shoppade lite till Laban också.
 
 
Det blev en ny pipesak och godis!
 
Vi hade en solig och härlig dag och solen sätter sina spår. Glömde ta på solskydd imorse och det får jag lida för nu...
 
Ser ni remmen från väskan som går från höger axel ner mot bröstet?!  hihi
 
Ryggen känns mest. Aj!
 
När vi var färdiga här tog mamma och jag en tur till Ica Maxi Toftanäs. Mamma skulle handla och vi passade på att äta mjukglass (vilket min laktosmage gnällde över några timmar senare grr). Nu är vi hemma och Laban sover sött ihopkurad i sin bädd.
 
Blir vädret okej och Labans öga är bra, så tar vi en ny tur till Ribban imorgon. Då firas Cavaliersällskapet 40 år, med en cavalierparad. Hoppas det kommer många fina cavalierer och visar upp sig! (http://cavaliersallskapet.net/)
 
 

Finbesök

Sista helgen på semestern hade Laban och jag finbesök av Christina och lilla Alice. Laban blev lika överlycklig som alltid när det kommer någon och lite extra spännande är det ju med Alice. Han vill på och pussa och buffa på henne samtidigt som han kan vara lite försiktig och avvaktande. Men det är ömsesidigt. Alice är också lite försiktig och tycker Laban är lite skrämmande när han vill pussas, men när han är lugn vill hon gärna undersöka "vovva". Det roliga är att se när han försöker leka med henne. Han hämtar en leksak, kastar den till henne och väntar sedan på att hon ska kasta iväg den. Alice är inte riktigt med på den leken än, men vi lyckades vid något tillfälle få henne att kasta iväg den några centimeter. Laban förstod dock inte riktigt att hon kastade den utan fortsatte titta, sedan tog han den och kastade igen. Jag och Christina fick kasta istället och han sprang och Alice titta på honom... haha
 
Alice leker med Labans pipeben och är rätt nöjd över att ha kommit på ett eget sätt att få det att pipa.
 
Alice tröttna på att sitta fint och bli fotograferad...omvändt lockande funkar inte på 1-åringar
 
Alice kom såklart och ville kolla min kameran. Vi tittade på Laban genom kameran och hjälptes åt att ta en bild.
 
Så blev den! Laban håller koll på Christina.
 
Alice kollar Labans tänder! Blivande tandläkare?!
 
Laban tröttnar på att bli undersökt och slickar Alices fingrar istället!
 
Alice provar Labans säng, men inga sura miner för det inte. Istället får hon en stor PUSS!
 
Lite ohyffsat kanske men vi hamnade mest på golvet för att hålla koll på hund och barn så att de inte gjorde något tokigt mot varandra. Men det blev även lite civiliserat fika vid bordet. Christina hade med sig kanelbullar och jag hade fixat en vinbärspaj, så det satt fint! En kort men trevlig stund blev det!

European Open Agility

Jag ligger lite efter i mitt bloggande. Har lite bilder kvar som jag tänkt mig ska komma ut här på bloggen, men det går sakta framåt. Nu har jag kommit till en av förra helgens höjdpunkter, nämligen European open i agility som i år hölls i Kristianstad. Var först lite tveksam till att åka dit eftersom det ändå är en bit att köra. Dessutom var det lite tveksamt vad det skulle bli för väder och sitta där i ösregn är ju ingen höjdare. Men kom till slut fram till att det är ju inte så ofta man har chansen att se världseliten i agility så det  var värt det att köra några mil och eventuellt stå ut med lite regn. Så vi körde dit och Laban fick såklart åxå följa med för att se och lära... :)  Vi hade tur med vädret, det var till och med lite väl varmt och soligt. Och vi fick se en hel del bra agility, men även många som klanta bort sig.
 
Det blir ingen text under bilderna idag. Lägger in alla bilder på en gång så att det går snabbare och då har jag inte lyckats komma på hur man får mellanrum så man kan skriva.
 
 
 
 
 
Italienaren på sista bilden hade ett bra lopp på gång. Det gick snabbt och dem hade inga fel. Precis i hoppet vid däcket kommer det en annan hund inrusandes på planen, så hunden avbryter hoppet, däcket går sönder och hela loppet blir ju avbrutet. Ägaren till den inrusande hunden rusar in på planen ropandes efter sin hund. Hon får tag på hunden, ber snabbt om ursäkt och försvinner i ilfart från platsen. Förstår att hon skämdes! Och fy vad arg man hade blivit om man varit italienaren. Han fick göra om loppet direkt, men då blev det inte bra. De gjorde fel tidigt i banan och jag antar att de båda var ofokuserade.
 
Laban var riktigt trött efter denna heldag och värmen tog väl rätt hårt på honom åxå. När vi kom hem somnade han sött på sin lilla tass.
 
 
 
Igår var vi och tittade på agility i Ystad. Där var flera som vi känner som tävlade, bland annat Linda som håller i agilitykurserna jag går. Vi slog oss ner vid hennes tält och tittade framförallt på de klasser som hon var med i. Det var lite "tråkiga", trixiga banor där många diskade sig. I Agility klass 2 Medium var det 15/20 som diskades och i Hopp klass 3 Medium var det 36/49 som blev diskade...  När man tittar på tävlingar, famförallt klass 3, så inser man att vi har en bra bit kvar innan vi kan starta! :)
 
 

Weekend

Min näst sista semesterhelg packade jag bilen och stack till Halland där föräldrarna stannat till med husvagnen.
På vägen upp körde jag in om Engelssons i Falkenberg. De har lite friluftskläder anpassade för hundaktiviteter. Köpte en väst till Malin, men hittade inget till mig själv. Gillade däremot deras parkering där de skuggiga platserna hade speciella skyltar!
 
Superbra!
 
 Sedan blev det ett stopp i Ullared där jag mötte upp föräldrarna. Jag gjorde en rekordsnabb shopping, dvs 4 timmar. hihi
 
Lite saker fick jag tag på
 
Ett av de bästa fynden blev nog en klänning för 49:-. Den var "okej-snygg", skön, perfekt till jobb och funkar hela året!
 
Ny klänning
 
Innan vi körde vidare till en camping gick Laban och jag en runda och Laban fick såklart posera lite vid sjön.
 
Laban vid Ullaredssjön
 
Kollar barnen som badar
 
Sedan körde vi vidare till en mysig camping i Överlida. Vi lyckades få platsen precis vid sjön och hade några mysiga dagar där.
 
 Laban hittade en ny sovplats i husvagnen
 
Laban håller koll på badplatsen
 
Söker skugga
 
Phu
 
Campingen på lite avstånd
 
Sjön i kvällsljus
 
Laban träffade en söt 8 månaders blandrastjej som han blev lite förtjust i. Så förtjust att han till och med stegade ut i sjön efter henne. När hon gick förbi utanför husvagnen följde han henne med blicken och gnydde lite.
 
Laban spanar på flickor.
 
På måndagen packade Laban och jag ihop och åkte hem igen efter en mysig helg med otroligt nog lite solglimtar.
 
 
 
 

RSS 2.0