Utställning i Örkelljunga

Så var det dags för utställning igen. Idag var det en cavalierutställning där platsen först sades vara Sofiero slott. Därefter fick vi veta att det skulle vara i Örkelljunga. Idag när vi anlände dit så konstaterade vi att det var i Eket. Med andra ord blev det väldigt förvirrande då jag satsade på att köra till Örkelljunga och sedan hitta en Idrottsplats där. När vi kom till Örkelljunga och inte hittade någon idrottsplats plockade vi fram vägbeskrivningen. Det visade sig att vi kört fel och skulle nästan 1 mil tillbaka, till Eket. Vi var måttligt stressade eftersom vi redan var lite sena pga vägarbete på motorvägen, där trafiken leddes om. Vi fick plocka fram Malins mobil-gps och till slut kom vi fram, i sista sekund. Som tur var hade de uppfödargrupp bland valparna mellan valp- och juniorklass annars hade vi fått springa rakt in i ringen när vi kom fram. All förvirring och stress gjorde att jag var rätt nervös när vi väl gick in i ringen. Ska ge mig iväg i väldigt god tid nästa gång jag ska på tävling! 

Domare var Jan Törnblom från kennel Hackensack. Labans pappa Hackensack Pont Perry kommer därifrån, så därför var det lite extra roligt att gå på den utställningen.

När vi väl var i ringen funka det rätt bra. Laban stod fint för det mesta var lite nyfiken på grannen Sigge. Sigge var dock inte lika intresserad av Laban utan morrade till när han närmade sig. Det struntade Laban fullkomligt i och var lika glad och nyfiken ändå. Surtanten på andra sidan om oss morrade till åt mig och sa till mig att hålla mig en bit bakom henne när vi gick i ringen. BITCH!!!! Vad trodde hon?! Att jag ville att min hund skulle gå och nosa hennes hund i gumpen. Ehh, NÄ! Kan faktiskt tänka själv, även om jag e blond! Jag skratta lite lätt åt henne, men försökte vara trevlig och sa "ja, det är självklart!". Blää! 

Både Laban och Sigge hittade efter en stund goda dofter i gräset och det var näst intill omöjligt att få upp Labans huvud. Men det fungerade bra när jag väl fick fram halsbandet en bit och kunde hjälpa till med att hålla upp hans huvud. Tantan från Askersunds utställningen var också där med sin livrädda hund. Sprang med svansen mellan benen även denna gång. Hon fick Excellent även denna gång, men inget ck och ingen bra placering i klassen. moooahahahaha  (tävlingsmänniskan som talar ;) )


Laban står fint och tittar på mamma


Duktige Laban


Vandrar runt i ringen


Stiligt, men svansen är för hög, enligt vissa...


Så fint man kan stå! (svansen i nästan lagom höjd)


Övriga juniorhanar


Laban ser inte jätteglad ut över att vara på bordet :(


"Hallå där!!! Vad gör du?! Rör inte mina kulor!" ser Laban ut att tänka. :)


Domaren kollar ögonen


Laban ville bara snusa i gräset, så vi fick en chans till när jag flyttat fram hans koppel så jag kunde hjälpa till och lyfta hans huvud.


Då gick det bättre!

Vi fick även denna gång Very Good. Hade inte väntat mig något annat och är nöjd med det. Domare Jan Törnbloms kritik om Laban blev såhär:

Flat skalle, välplacerade öron, ögonen kunde vara större och mycket mörkare. Ngt tight bett. Tillräcklig hals. Ngt öppen vinkel fram, bra rygg, Ngt sluttande kors. Passande benstomme. Kunde röra sig med mer drive, bär sin svans ngt högt. Trevligt temperament. 

Måste givetvis kommentera kritiken lite. :) Laban har aldrig tidigare fått kritik för sina ögon, tvärtom så har det tidigare stått att han har "stora fina ögon", "vackra ögon", "välformade ögon". Så den kommentaren tycker jag var lite märklig. Men de har kanske förändrats på en månad?!
Vet inte vad "tight bett" och "öppen vinkel fram" innebär, det är också nya kommentarer. Men ska försöka ta reda på det. Inte för att det spelar någon roll, men jag är nyfiken.
Förstår dock vad domaren menar med att han kunde rört sig med mer "drive",  för det kände jag också. Dessa dofter i gräset gör ju att han bromsar upp lite, även när jag lyfter hans huvud så blir ju detta obekvämt och han blir lite osäker och bromsar in. Tror att det delvis också berodde på att vi fick så lite förberedelse tid och inte riktigt hann landa på platsen och Laban hann inte återhämta sig efter bilturen, som ju är jobbig och stressande för honom.
Att han bär svansen något högt är en så tråkig kommentar tycker jag. Jag vet att de inte ska ha höga glada svansar, men det ser i alla fall mycket trevligare ut och känns bra för mig att svansen är hög för då är Laban i alla fall glad och på bra humör. 


Det blev ingen rosett idag, men godis som tröstpris :)


Dagens sällskap och fotografer - Malin och Fabbi


Våra fina vovvar


Min prins

Efter rasutställningen körde vi till den stora utställningen vid Sofiero slott, givetvis blev det en liten felkörning på vägen dit. Inte för att tävla utan för att shoppa och äta! Och shoppat fick vi gjort! Det blev ett par vindbyxor med fleece i till mig, leksaker och ben till Laban.När vi kom tillbaka till S-torp kände både Malin och jag att hundarna behövde få springa av sig, så vi stannade till vid hundklubben. Där var även en 5 månaders tjej som hette Tintin. Fabbi och hon lekte och busade, medan Laban höll sig för sig själv. Han sprang istället iväg och bajsa och åt gräs och lukta igenom rastgården så att inga obehöriga varit där. När Tintin gått hem busade Laban och Fabbi och hoppade lite agility också.


Fabbi, Tintin och Laban


Laban och Fabbi

Heja heja!
När vi kom hem var vi båda helt slut! Laban har sovit hela kvällen. Gjorde en liten ansats till att leka vid ett tillfälle, men han gav upp lika snabbt och somnade om igen.


Såhär gott sover man efter en lång och härlig dag!


Kommentarer
Postat av: Christina

Naaaw, så söt han e!! Ja Fabbi med för den delen! Varför ska de släåa med svansen? Det är ju mkt trevligare när den är hög och man ser att de ser glada ut!!!

2011-09-11 @ 16:36:46
URL: http://tinalajnen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0