Aktiv eftermiddag

Får kompensera lite för att jag inte varit så aktiv här tidigare så idag blir det ett inlägg till. Idag slutade jag jobba 13.00 så jag körde hem och hämtade Laban och sedan stack vi till Storegård hundpark i Fjelie. Vi har inte varit där sedan innan sommaren och vädret var toppen idag så jag tyckte att det kunde vara dags.

Vi provade på Flyball denna gången. Det har vi inte gjort tidigare. Flyball innebär att hunden ska springa en sträcka med hopphinder, slå till en låda som då kastar ut en boll, fånga bollen och springa tillbaka över hopphindren. Riktigt så långt kom ju inte vi idag... :) Vet inte hur man ska träna in Flyball men själva springa och hoppa grejen kan han ju. Att han skulle toucha lådan med bollen förstod han ganska snabbt också, men bollen landade varje gång i huvudet på honom så till slut blev han lite rädd för den. Så efter en stund strunta vi i den och gick vidare.


Laban flyger fram

Tror att Laban försöker komma på ett sätt att ta bollen utan att få den i huvudet...


Laban fick springa av sig lite och jaga bollen på frisbee-banan.


Vi gick vidare till miljöträningsbanan som Laban besökte redan som liten valp. Då var han liiite försiktig, men inte nu längre. Han skuttar runt överallt och på alla olika underlag och höjder utan problem. Blev vid ett tillfälle rädd för en ny kudde som låg i tunneln, men det gick snabbt över.


Balansgång på spannar


När Laban var liten vågade han absolut inte gå in här om inte jag lyfte undan flaskorna, nu sprang han in själv


Kuddarna som Laban blev lite rädd för


Laban på taket

Att springa i tunnel är roligt!


Laban vaktar sitt hus?! :D

Sedan blev det såklart lite Agility. Först på lilla nybörjar banan och sedan på den stora. Laban tog sig själv igenom säcktunneln för första gången. Laban som började bli trött efter allt lek och bus ville inte hoppa över hindren när de var normalhöga, så fick sänka dem i botten och då blev det fart.

Hopp  


Ett kort klipp!

Efter all aktivitet var jag helt slut. Vi körde hem Laban, stoppa i honom mat och sedan körde mamma och jag till Vellingeblomman. Där, på djuravdelningen, satt söte Laban. Vi var där för några veckor sedan och fick fotograferat honom. Nu är han med i en tävling där man röstar på Vellingeblommans sötaste hund. Hittade dock inte hur man röstade.


Denna bild sitter i butiken


Tog även en närbild

Eftersom caféet hade stängt körde vi in på IKEA och avslutade kvällen med en fika där. Fullspäckad dag igen och snart dags att sova. Laban verkar lite rastlös och orolig. Tror att vi får gå ut och uträtta lite behov... Sedan blir det sängen.

Smått från dagen

I eftermiddags när jag hämtade Laban hemma hos mina föräldrar så passade vi på att leka lite i trädgården och jag filmade min goe och glade lille påg!

När vi kom hem och startade TVn så rusade en massa hundar runt på TVn. Det visade sig att det var de 101 dalmatinerna. De fångade snart Labans uppmärksamhet och han låg gulligt och tittade och vred så smått på huvudet. Så gulligt vrider han på huvudet när man pratar med honom också.
 
Det var allt för idag! Lite smått alltså...

Vila, vad är det?

Oj! Nu var det länge sedan det blev något inlägg. Har varit upptaget både i veckorna och på helgerna eller så har jag helt enkelt varit för trött. Det har varit mycket förkylt på jobb framförallt bland personalen, men jag har klarat mig, fram till nu... Det har smugit sig på sedan i torsdags och sakta blivit värre och värre. Jag är inte helkass, men känner mig trött och seg, har lite ont i halsen och är snuvig. Trots det har det inte precis varit vila i helgen. Vila, vad är det?

Igår var Malin, Isak och Fabbi här på kalas. Ja, jag har ju hunnit fylla år sedan jag skrev sist också. Jag har fått massa bra och mycket uppskattade presenter och fler blev det igår. Fick bland annat boken "Varför gråter inte Emma?" som är skriven av mamman till de små barnen Max och Saga som blev mördade av kvinnan som är känd som "Tyskan". Började läsa lite i eftermiddags och ögonen fukatdes direkt. Skyllde dock detta på förkylningen. ;D

Vi tog en tur med hundarna till hundrastgården när Malin kom igår. De fick sprungit av sig lite, tränat lite agility och haft lite dragkamp. Laban och Fabbi har äntligen hittat ett gemensamt sätt att leka, som de båda gillar. Enda gången det blir lite morr, skäll och bråk är när Fabbi blir svartsjuk för att Laban häslar på hennes familj och då blir Laban sur på henne för att hon hoppar på honom åsså gruffar de lite.

Idag fyllde Fabbi 1 år och trots att jag kände mig kass och borde vilat så tog vi en tur dit och földe med på en skogspromenad. Vädret idag var helt underbart, nästan sommarvärme. Vi hade inte hundarna lösa, men de fick springa i sina långa spårlinor så de var rätt fria och kände sig nog rätt fria också.
Ett rött träd, när alla andra var gröna!


Vilken tur att soffhörnet står och väntar när man kommer hem efter en skogstur.


Det var lite av helgens aktiviteter. Vi får se om jag lyckas få till något inlägg i veckan! ;)

Utställning i Örkelljunga

Så var det dags för utställning igen. Idag var det en cavalierutställning där platsen först sades vara Sofiero slott. Därefter fick vi veta att det skulle vara i Örkelljunga. Idag när vi anlände dit så konstaterade vi att det var i Eket. Med andra ord blev det väldigt förvirrande då jag satsade på att köra till Örkelljunga och sedan hitta en Idrottsplats där. När vi kom till Örkelljunga och inte hittade någon idrottsplats plockade vi fram vägbeskrivningen. Det visade sig att vi kört fel och skulle nästan 1 mil tillbaka, till Eket. Vi var måttligt stressade eftersom vi redan var lite sena pga vägarbete på motorvägen, där trafiken leddes om. Vi fick plocka fram Malins mobil-gps och till slut kom vi fram, i sista sekund. Som tur var hade de uppfödargrupp bland valparna mellan valp- och juniorklass annars hade vi fått springa rakt in i ringen när vi kom fram. All förvirring och stress gjorde att jag var rätt nervös när vi väl gick in i ringen. Ska ge mig iväg i väldigt god tid nästa gång jag ska på tävling! 

Domare var Jan Törnblom från kennel Hackensack. Labans pappa Hackensack Pont Perry kommer därifrån, så därför var det lite extra roligt att gå på den utställningen.

När vi väl var i ringen funka det rätt bra. Laban stod fint för det mesta var lite nyfiken på grannen Sigge. Sigge var dock inte lika intresserad av Laban utan morrade till när han närmade sig. Det struntade Laban fullkomligt i och var lika glad och nyfiken ändå. Surtanten på andra sidan om oss morrade till åt mig och sa till mig att hålla mig en bit bakom henne när vi gick i ringen. BITCH!!!! Vad trodde hon?! Att jag ville att min hund skulle gå och nosa hennes hund i gumpen. Ehh, NÄ! Kan faktiskt tänka själv, även om jag e blond! Jag skratta lite lätt åt henne, men försökte vara trevlig och sa "ja, det är självklart!". Blää! 

Både Laban och Sigge hittade efter en stund goda dofter i gräset och det var näst intill omöjligt att få upp Labans huvud. Men det fungerade bra när jag väl fick fram halsbandet en bit och kunde hjälpa till med att hålla upp hans huvud. Tantan från Askersunds utställningen var också där med sin livrädda hund. Sprang med svansen mellan benen även denna gång. Hon fick Excellent även denna gång, men inget ck och ingen bra placering i klassen. moooahahahaha  (tävlingsmänniskan som talar ;) )


Laban står fint och tittar på mamma


Duktige Laban


Vandrar runt i ringen


Stiligt, men svansen är för hög, enligt vissa...


Så fint man kan stå! (svansen i nästan lagom höjd)


Övriga juniorhanar


Laban ser inte jätteglad ut över att vara på bordet :(


"Hallå där!!! Vad gör du?! Rör inte mina kulor!" ser Laban ut att tänka. :)


Domaren kollar ögonen


Laban ville bara snusa i gräset, så vi fick en chans till när jag flyttat fram hans koppel så jag kunde hjälpa till och lyfta hans huvud.


Då gick det bättre!

Vi fick även denna gång Very Good. Hade inte väntat mig något annat och är nöjd med det. Domare Jan Törnbloms kritik om Laban blev såhär:

Flat skalle, välplacerade öron, ögonen kunde vara större och mycket mörkare. Ngt tight bett. Tillräcklig hals. Ngt öppen vinkel fram, bra rygg, Ngt sluttande kors. Passande benstomme. Kunde röra sig med mer drive, bär sin svans ngt högt. Trevligt temperament. 

Måste givetvis kommentera kritiken lite. :) Laban har aldrig tidigare fått kritik för sina ögon, tvärtom så har det tidigare stått att han har "stora fina ögon", "vackra ögon", "välformade ögon". Så den kommentaren tycker jag var lite märklig. Men de har kanske förändrats på en månad?!
Vet inte vad "tight bett" och "öppen vinkel fram" innebär, det är också nya kommentarer. Men ska försöka ta reda på det. Inte för att det spelar någon roll, men jag är nyfiken.
Förstår dock vad domaren menar med att han kunde rört sig med mer "drive",  för det kände jag också. Dessa dofter i gräset gör ju att han bromsar upp lite, även när jag lyfter hans huvud så blir ju detta obekvämt och han blir lite osäker och bromsar in. Tror att det delvis också berodde på att vi fick så lite förberedelse tid och inte riktigt hann landa på platsen och Laban hann inte återhämta sig efter bilturen, som ju är jobbig och stressande för honom.
Att han bär svansen något högt är en så tråkig kommentar tycker jag. Jag vet att de inte ska ha höga glada svansar, men det ser i alla fall mycket trevligare ut och känns bra för mig att svansen är hög för då är Laban i alla fall glad och på bra humör. 


Det blev ingen rosett idag, men godis som tröstpris :)


Dagens sällskap och fotografer - Malin och Fabbi


Våra fina vovvar


Min prins

Efter rasutställningen körde vi till den stora utställningen vid Sofiero slott, givetvis blev det en liten felkörning på vägen dit. Inte för att tävla utan för att shoppa och äta! Och shoppat fick vi gjort! Det blev ett par vindbyxor med fleece i till mig, leksaker och ben till Laban.När vi kom tillbaka till S-torp kände både Malin och jag att hundarna behövde få springa av sig, så vi stannade till vid hundklubben. Där var även en 5 månaders tjej som hette Tintin. Fabbi och hon lekte och busade, medan Laban höll sig för sig själv. Han sprang istället iväg och bajsa och åt gräs och lukta igenom rastgården så att inga obehöriga varit där. När Tintin gått hem busade Laban och Fabbi och hoppade lite agility också.


Fabbi, Tintin och Laban


Laban och Fabbi

Heja heja!
När vi kom hem var vi båda helt slut! Laban har sovit hela kvällen. Gjorde en liten ansats till att leka vid ett tillfälle, men han gav upp lika snabbt och somnade om igen.


Såhär gott sover man efter en lång och härlig dag!


RSS 2.0