Räddningshundsbanan

Igår var vi ute på nya äventyr. Det var dags för sista tillfället av Miljö- och aktiveringskursen och denna gång var den förlagd till Räddningshundsbanan i Lödde. Där fick vi göra en massa spännande. Först fick fritt gå igenom en "ruin". Det var en salig röra och mitt i allt var som en byggnad med små rum. Överallt var det bråte, sten, galler, rör och grejor och svårt att ta sig fram. Halt blev det också eftersom det var väldigt fuktigt och småregnigt i luften.








Hänger du me eller?!


Laban och Fabbi undersöker ett rör


Måste kolla läget här också


Hmm... Kan här vara något spännande?!


Laban får syn på Fabbi ett av rummen


Kan det finnas något spännande här inne?!


Sitter och väntar på att Pixel, en lite mer försiktig hun ska ta sig över gallret.


Åsså klättrar vi lite här...

Sedan fick vi gå in och undersöka en tjusig buss som var väldigt trasig, innehöll glassplitter och annat bråte. Laban var lika nyfiken som vanligt och lade nog inte ens märke till allt som låg ivägen.

















Hundarna skulle bäras ut, vilket inte är helt lätt om man har en stor flatte.

Därefter var det dags att bege sig in i mörkret. Det var en massa saker och sotigt, svängar och trösklar som man skulel ta sig igenom. Trodde att Laban skulel bli mörkrädd, men icke. Han höll sig lugn och valde rätt väg hela tiden. Vände även och kom tillbaka till mig för att kolal så jag hängde med. 




Laban, Fabbi och BamBam väntar på sin tur att gå in i mörkret.



En söt, men skitig och sotig kille

Därefter var det dags för en liten hinderbana. Den var vekligen hal och både Laban och jag kasade rundor, men vi tog oss igenom hela.











Laban och Darcy provar ännu en bana

När vi provat på allt fick vi se hur en räddningshund arbetar när den söker efter människor i rasmassor. Riktigt häftigt. De är så kloka våra fyrbenta vänner!

Efter 1,5 timmes utforskande var hundarna rätt trötta och vi begav oss hemåt igen. Trodde aldrig när jag skaffade en liten cavalier att han skulle kunna vara så totalt orädd. Ingenting bekymrade honom, även om det var en rätt konstig och ovanlig miljö. Det enda han backade för var att hoppa ner i en djup "låda", dock lyckades han två gånger. Hade varit roligt att testa hur han hade fungerat som sökhund. Eventuellt blir det en sådan kurs till våren. Nu är det dock så att räddningshundar inte längre får utbildas i Skåne. Man måste nämligen vara bosatt och ha jobb på ett sådant avstånd att man kan ta sig till Arlanda inom 3 timmar. 


Två trötta sötnosar

Det är så skönt med den nya bilen och jag är väldigt nöjd än så länge. I lördags kunde vi packa in två hundar och ändå ha plats till alla passagerare. Det är dessutom väldigt bekvämt att bara öppna bakluckan och stoppa in Laban. Visst är det smidigt med en liten bil, speciellt för mig som är värdelös på fickparkering. Men så länge det finns hund så får det bli en bil med ordentligt bagageutrymme!


Trötte Laban sov i stort sätt hela eftermiddagen och kvällen - här tillsammans med sin kompis anden


Träning och shopping

Denna helgen har varit fylld med hundkurs, hundträning och litta shopping! På hundkursen i onsdags fick jag nya roliga övningar att lära Laban. Igår var vi på lydnadskurs och där fick vi också lite nytt att träna. Dessutom missar jag lydnaden nästa vecka så fick ännu mer läxa. Både i lydnadskursen och vardagslydnadskursen har vi fått i läxa att träna in ett nytt trix. Problem för mig, jag kommer ju inte på något! Har redan lärt Laban så många så skulle vilja vänta lite med det nu och satsa på allt annat, som ju också är en typ av trix. Men, men får komma på nått kul...

Jag har äntligen fått tag på lite snygga skor till vintern. Fick besök från Pålsboda toffeln på jobb och av dem köpte jag ett par bruna vinterkängor att ha hemma.


Denna känga fast i brunt med turkos

Igår böev det en tur till Skopunkten. Shoppade ett par bruna boots.



Och så blev det ett par svarta stövlar.

 


Hoppas nu dessa håller bättre än förra årets stövlar.

Pexo

Ska bara uppdatera lite snabbt och meddela Gröna faran, eller Grodan som han också kallats, nu har rullat ut ur mitt liv. Han finns nu på www.horbybil.se i Hörby alltså, om någon är intresserad.


Grodan 2006

Istället har Pexo rullat in i mitt liv. Han är en Kia Cee´d SW -11. Alltså sprillans ny och med en massa finesser! :D  Mycket fin och trevlig att köra.


Pexo -11

Nu ska jag ta kväll. Imorgon bär det av till Vissmarlöv för Lydnadskurs, start 10.00. Sedan får jag kanske köra och införskaffa mat till Laban. Mer än så vet jag inte om helgen. Än...


Tricks och konster

Tänkte visa tre exklusiva filmklipp på Laban när han gör lite av sina tricks och konster.

Första klippet är när Laban "Säger" Goddag, gör High five, High ten, Snurr, Hopp, Dansa, Tigga och Buga.
Allt sitter inte än utan kräver lite handtecken.




I nästa klipp går Laban Slalom, gör en Åtta och går Slalom från sidan. Slalom från sidan var svårare för mig att få till än för Laban.




Det sista klippet är när Laban Vinkar, Rullar runt och Spelar död.




Avslutar med en stillbild av det bästa tricket av dem alla. Soffmys!


Laban har själv bäddat ner sig bland kuddarna



Tur till Söderåsen

Ännu en helg har passerat och Laban och jag har hunnit göra lite av varje. I lördags blev det lite tvätt och städ innan det var dags för hundkurs. Vi var ute i Önsvala och testade personspår och viltspår på ett fält. Det blåste ordentligt, duggregnade och ibland sken solen. :)  Har testat korta personspår tidigare och det har väl gått okej. Anledningen till att det inte gått bra är väl att han inte vetat vad det innebär och att det finns en belöning i slutet. I lördags gick det bättre än jag trodde. Vi var som sagt ute på ett väldigt blåsigt fält och la ett spår på ca 120 steg. Spåret fick ligga ca 30 minuter innan vi tog dit hundarna. Laban var först väldigt osäker. Lite pga att kursledaren tittade på och följde med för att coacha. Laban gick först och åt lite gräs, kissa lite och tittade lite förvirrat på mig. Då och då hittade han spåret och jag försökte berömma, men lyckades alltid pricka in när han började tugga gräs igen. Efter ca halva spåret var det som att polletten trilla ner och Laban sprang hela resten av spåret med nosen i marken och jobbade jättefint! Vi provade det lilla viltspåret också, medan vi väntade på att de andra skulle bli färdiga. Viltspåret var inga problem alls. Laban sprang och skutta genom det höga gräset i en väldigt fart och jag fick snällt hänga med i linan. När han kom fram till klöven blev han väldigt skeptisk och förstod nog inte riktigt vad det var.

Natten till söndag var det kallt!!! På morgonen när vi vakna var det alldeles vitt på taken. Men solen smög sig fram och visade att det skulle bli en riktigt fin dag. Så vi åt snabbt frukost och sedan packade vi ryggsäcken och begav oss till Skäralid/Söderåsens nationalpark. Jag trodde att hösten skulle ha kommit dit och att alla lövträd skulle bjuda på en massa olika vackra färger. Där hade jag tyvärr fel då det fortfarande var rätt så grönt, men en skön dag fick vi!


Sjön vid restaurangen


Här skymtar man Kopparhatten. Dit upp skulle vi.


Lite utsikt


Skog


Laban matchar löven fint!


Laban hittade en lagom stor pinne att tugga på!

Eftersom vi gjort några småtest till spårning, så kände jag att det var dags att prova lite mer på riktigt. Jag la ut ett spår som var ca 50 steg, vinkel, ca 50 steg, vinkel, ca 50 steg. Det fick ligga en kort stund. När jag släppte på Laban på spåret så rusade han iväg direkt. Jag trodde vid flera tillfällen att han var fel på det, men så fick jag se en markering (som jag satt upp) och det visade sig att han tog hela spåret, med vinklar, utan problem! Det var riktigt häftigt att se honom arbeta! Belöningen i slutet var köttbulle- och korvbitar.


Spåret starta vid pinnen som står upp i luften. Laban jobbar med nosen ner och svansen upp!


På spårning med Laban Bus (hmm Gissa vilken film/bok det syftar till?! :) )


Slut på spårning, linan rullas ihop.


"Pyntat" träd


Det går upp åsså går det ner. Väldigt kuperad terräng.


Nått toppen - utsikt från Kopparhatten


Träd...





Bergsbestigarna


Fint för själen :)


Laban hitta ett berg till att bestiga på vägen ner.

På vägen hem blev det en tur in om Hörby för att titta lite och se om de hade bra priser på bilar. Det hade dem! Hörby bil hade ett bra erbjudande på en ny Kia Cee´d, precis sådan som jag var ute efter (fast jag hade tänkt mig en begagnad). Priset var bra + att komfortpaketet och den snygga färgen Sirius silver (champagne) ingick! Så nu har jag blivit med kombi som ska hämtas i slutet av denna/början på nästa vecka. :) Får lägga in bild när den kommit hem, men man kan även se den på www.kia.se såklart!






BIG-3

Idag var det dags för utställning igen, förmodligen årets sista. Hade stängning på jobb igår så alla förberedelser fick köra igång direkt jag kom hem nästan. Laban fick ett ordentligt bad, lika motvilligt som alltid. Efter badet blev det kloklipp och sedan torkning. Laban tycker om att fönas och kommer ofta och sätter sig brevid mig när jag fönar håret och vill att jag ska blåsa på honom också. Men igår när jag fönade honom fick han några tokryck och jag lyckades film ett litet av dem.




Men efter en stund lugnade han sig och kom och satte sig och njöt av blåsandet!




Så blev det då lördag morgon och ca kl 8.10 anlände Malin och Fabbi. Laban och jag packade in oss i bilen och begav oss sedan genom den tjocka dimman mot Hässleholm.

Fabbi skulle börja visas och hon var lika glad och sprallig som vanligt.











Förstår inte varför de andra terrierna som skulle in efter stod så nära och störde/skymde...


Men bra gick det - Bäst i rasen/Hederspris = Glad matte...


och glad Fabbi!

Sedan fick vi transportera oss till Labans ring. Laban och jag gick en tur för att kissa och träffade cavalieren Goliat som vi brukar träffa lite här och var på olika hundaktiviteter. Trevligt! De kände igen varandra och började direkt leka. Det var tyvärr inte läge för lek, så efter lite prat gick vi vidare. Sedan möttes vi i ringen.


Uppvärmning!


Goliat i juniorklass - ca 1,5 månad yngre än Laban


Laban gör premiär i Unghundsklassen








Trevlig domare som gullar och pratar med hundarna








Konkurrensen - Laban blir Bästa hane med Hederspris


Laban blir Bäst i rasen

Domare Ylva Fritzdorf gav detta omdöme:
Mycket bra typ och storlek. Maskulint bra huvud. Korrekt bett. Mörka ögon. Bra hals och rygg.
Välvinklad fram och bak. Utmärkt benstomme. Rör sig mkt bra från sidan.
Trevligt presenterad.

Bara positiva ord denna gången...

Sedan blev det en lång väntan på gruppfinalerna. Laban och Fabbi passa på att ha lite dragkamp.




De hann vila lite också!








"Draghunden" Fabbi i gruppfinal (Grupp 3 - terrier)


Det blev en 2a plats!!!

Närdet var dags för Laban och mig att gå in i gruppfinalen var vi båda trötta, hungriga och varma av den gassande solen. Laban hade svårt med koncentrationen, men det gick bra ändå!


Först in i ringen


Vi blev uttagna till gruppen med de 4 bästa i gruppen och redan här var jag förvånad och mer än nöjd


Laban hade väldigt svårt för att stå, ville bara sätta sig eller nosa på godiset i gräset


Hmm... vad händer det för spännande bakom mig?! undrar Laban


Det blev en 3e plats i gruppen (Grupp 9 - Sällskapshundar)!!!!

Helt otroligt!!! Det hade jag aldrig väntat mig. När vi kom till Hässleholm och jag såg att vi skulle tävla mot Goliat, som jag tycker är rätt fin, så räknade jag ut oss direkt. Istället går vi ända till gruppfinal och blir där 3a av typ 9 hundar. Roligt!


Trött Laban med sina rosetter!


Förutom rosetter fick vi en nummerlappsklämma och en grill-stekspade som 3e pris!

Efter denan långa dag med endast en liten hamburgare i magen höll vi på att svälta ihjäl, nästan... Vi gjorde ett stopp i Höör och åt middag på Hardys i den underbara kvällssolen! Skön avslutning på en bra dag.

När vi kom hem tog Laban och jag en lite längre promenad. Släppte Laban lös så att han skulle kunna springa av sig lite, men nejdå... Han gick så fint vid min sida hela vägen. Han var väl redan för trött för att göra något annat.
Sedan vi kom in har han sovit och snarkat gott! :)

RSS 2.0