1:e advent är här

1: e advent har dundrat in med full storm och klass 3 varning från SMHI. Vi sitter och myser med tända ljus och hör hur vinden dundrar på utanför fönstret. Båda dagens hundkurser blev inställda och tur va det för jag hade inte velat ge mig ut och köra i kvällens blåst. Istället har det blivit lite julbak. Det blev lite Saffransbullar med fyllning och Ischoklad fast på grädde istället för cocosfett. Det har faktiskt varit den första hemmadagen på länge. Inte ens någon riktigt lång runda med Laban har det blivit pga vädret. Visst har han gett mig lite sura miner, men när vi väl ska gå ut så tvekar han och när vi väl är ute så tycker han inte att det är toppen precis...


Vid regn och storm åker regnjacken på

Laban har fått en adventskalender med 4 paket och idag var det dags att öppna första paketet. Det tog lång tid att öppna paketet. Han var väldigt försiktig och till slut fick jag hjälpa till.

Tugg-snoflinga - i väntan på riktiga snöflingorIgår var det skyltlördag i byn. Bra val av dag måste jag säga. Vi tog en tur genom byn och stannade till på torget för att titta på hundklubbens agility-uppvisning. Vi bänkade oss på första parkett, vilket visade sig vara sämsta platsen eftersom det var där ekipagen startade och därmed stod de som väntade ivägen och skymde sikten. Åkte dessutom på att vara hundvakt till en kursares 4 hundar. Så istället för en buse, så hade jag fem! Laban tyckte nog det var trevligt att vara omringade av de söta tjejerna.
 

Sedan gick vi hem och gjorde adventsstakar...


Mammas


Min

Trevlig advent!

Lydnad och stadsbesök

Äntligen kan man väl säga att vintern i alla fall nästan är här. Inatt var det någon minusgrad och idag har det varit ca 6 grader med frisk, härlig luft och en värmande sol på blå himmel. Lovely! Kallt och sol är min favorit! Men ska det fortsätta såhär så är det väl dags att ta tag i däckbytet.

Laban och jag startade dagen kl 8 med en lång promenad. Vi gick till hundklubben och tränade lite lydnad och lekte.


Sitt-stanna kvar i kombination med det kommande hoppet.


Hopp


Hopp åt andra hållet

Detta har vi inte tränat på lydnadskursen, men fram tills vi börjar träna det där så antar jag att Laban kan det. Han sitter kvar, han hoppar över hindret när jag säger "hopp" och han kommer och sätter sig vid min sida.


En sådär Fotgång


En superfin Fotgång

När det gäller fotgående är det negativt med en liten hund. För att själv kunna se om han går rätt måste jag titta ner och det blir då lätt att man vrider lite på sig. Detta påverkar ofta hunden att antingen gå en bit ifrån eller gå lite snett. På den övre bilden går Laban en bit ifrån mig vilket kan bero på att jag tittar på honom och kanske gör en liten vridning. På den nedre bilden tittar jag rakt fram och är rak i kroppen och Laban går nära, rakt och fint!


Sedan blev det lite lek/apportövning

 

Ligg - stanna kvar

Ligga i gräset denna dag när det var fuktigt var en omöjlig tanke för en cavalier, så vi fick göra det på asfalt istället.

När vi kom hem åt jag lite frukost och sedan gav vi oss ut igen. Det blev en tur till Lund! Klantig som man är så glömde jag betala parkeringen, vilket jag kom på när vi gått en bit. Så det var bara att trava tillbaka. Vi gick genom Stadsparken och upp i stan och när vi åter gick genom parken, efter att ha betalt parkeringen, så träffade vi en liten cavalierdam på 12 år som hette Hoppsan. Laban tyckte det var toppen, men Hoppsan backade lite och tyckte det var lite jobbigt med en pigg unghund.

Att ge sig ut i Lund är alltid ett litet äventyr. Sist vi var där samlades utklädda studenter i parken för att delta i någon tävling. Idag var det något hittepå på Grand hotell med killar utklädda i kilt. Det avfyrade en "bomb" som smällde rejält! Tur att Laban inte är skotträdd. Han visade ingen reaktion alls, medan jag hoppade till. Sedan tågade de här kiltklädda herrarna genom stan och spelade säckpipa. hmmGivetvis har Lund stad hunnit med att julpynta. Julgranar på torgen och girlanger över gatorna var på plats.
Lilleman envisades att gå i löven hela tiden, precis som andra småungar. Och löven fastnar i öron och rumphår...

 På väg till Stadsparken igen


Vi tittade lite på änderna


De var lite besvikna över att vi inte hade något att bjuda på


Givetvis ska en Cavlier King Charles sitta i en kungatron!

Vi tog en sväng in på jobb och hämtade mina nya kängor som kom igår när jag var sjuk. Sedan körde vi hem och då var Laban trött!


Sötis

Sedan fick Laban sova ifred några timmar medan jag gjorde annat.Laban fick en nalle. Örat var sönder efter 5 minuter, men vad gör det?! Den kosta ju bara 9:-

Imorgon är det Fars dag. Ska försöka hinna fira det mellan hundkurserna. 13.30-14.30 är det Vardagslydnad i S-torp och 17.40-19.00 Tävlingslydnad i ridhus utanför S-torp.


RSS 2.0