Utedagar

Så har det varit helg igen! Vaknade igår och kände mig litta förkyld, men tyckte ändå att något måste man hitta på även om jag helst sovit på soffan hela dagen. En klar fördel med hund är ju att man helt enkelt måste ta sig ut sånna dagar och det är ju så att vips blir man piggare när man väl kommer ut!

Vi gick till föräldrarna och åt frukost och fixde lite grejer. Sedan tog vi mormor med oss och gick till hundrastgården. Där sprang vi och lekte och tränade lite. Tog även fram tunneln och gjorde mini-agility, vilket gick riktigt bra! Laban hoppade till och med frivilligt över hindret. :)
När vi hållt igång där en lång stund gick vi en låååång runda genom industriområdet och ut till Willys. Där platsa jag Laban och mamma på en bänk och gick in och handla. Efter drygt 3 timmars promenad och lek gick vi hem och far startade grillen. Sedan blev det flintastek, grönsaksspett, pepparsås, sallad och potatissallad till middag.


Mums!


Medan vi grilla och åt njöt Laban omväxlande på plattorna i skuggan eller gräset intill oss

Efter middagen tog vi oss en promenad hemåt till tv-soffan och hade en lugn kväll.

Idag har jag åter varit taxi till föräldrarna eftersom far inte får köra än. De skulle till Arenan och se Tattoo, lite avundsjuk är man allt. Eftersom vi ändå var i Malmö och i dem delarna av Malmö så passade Laban och jag på att köra ut till Limhamnsfältet, vilket jag hört av flera är ett bra ställe om man har hund. Blev dock inte så imponerad. Jag trodde att det skulle vara större för det första, dessutom så var det lika förorenat av gås-bajs som alla andra gräsytor i Malmö. *örk* Dessutom var det fullt av lösa hundar som inte uppfyller mina kriterier för hur en lös hund ska agera. Eller rättare sagt hundägarna uppfyller inte mina kriterier... Jag tycker att en lös hund inte ska springa fram till andra hundar utan att ägaren godkänt det. De bör inte heller springa fram till förbipasserande människor. Det är en sak om det är en valp/unghund som håller på att tränas och lära sig gränserna, men detta var fullvuxna hundar allihop. Och här sprang hundarna precis hur de ville och ägarna kunde vara långt ifrån och dessutom med ryggen emot. Väldigt nonchalant, tycker jag!

Men vi fick en trevlig dag ändå. Laban och jag gick en runda där och sedan lekte vi lite.


Laban kollar in stället


Laban kanske hittar lite fågelbajs


Laban spanar in en hund som hoppar och skuttar med sin husse längre fram


Laban hitta några stora stockar att lukta på

Jag tyckte att vi spenderat för lite tid på Limhamnsfältet och tyckte att vi skulle göra något mer, så bilen styrdes mot Bjärred för glass och lite promenad även där. Vi stod lääänge i kö, men Laban var duktig på att köa. Något som distrahera var dock byxorna på mannen som stod framför. Han hade 3/4 byxor med dragsko längst ner och den försökte Laban bita i några gånger. *hihi* Men jag tror inte att han märkte det... :)


Även Laban fick smaka lite, lite glass.

Sist Laban åt glass i Bjärred åkte han in på sjukhus dagen efter. Hoppas INTE på den reaktionen den här gången!!!


Laban på stranden, nästan. Förbjudet för hundar, såklart...


Hmm... om man skulle ta ett dopp! Eller inte!!!


En liten promenad i "Bjärreds-skogen"

Sedan körde jag hem med Laban, lämnade honom och begav mig sedan till Arenan igen för att hämta föräldrarna. När jag satt på parkeringen och vänta drog ett rejält åskväder in och till slut åska det så att hela bilen hoppa. Kändes som att bli påkörd flera gånger. Troligen drog åskvädret också över S-torp och Laban överlevde det utan några men verkar det som. :)

När jag kom hem igen tog vi oss en promenad och hade oturen att ett nytt ösregn drog igång i samma stund som vi gick ut genom dörren. Vi va ute en stund och blev båda rejält blöta! Laban avskyr verkligen att bli blöt. Tog in honom i badrummet och torkade med både handduk och hårtork! :)


Tokig som min lille Laban är så räckte det inte med handduk och hårtork. Han for som en tok ändå i lägenheten och torkade sig på mattor och bäddar. En god stund efter att vi kommit in höll han fortfarande på:Han tog sig en springtur i 190km/h genom lägenheten, sedan började han igen:Nu sover han gott brevid mig på soffan och snarkar högt och ljudligt. Då är han riktigt trött!!!  

Innan jag avslutar måste jag visa min orchidé som har börjat knoppa! Det har aldrig hänt förr att en blomma som jag ägt ens funderat på att blomma om! :)
Ser faktiskt fram emot kommande vecka lite. Planeringsdag imorgon, sluta tidigt och träffa Christina och Alice på tisdag, utbildningsdag och grillkväll på Zannas förskola på torsdag, slutar tidigt på fredag och sedan är det helg. Ser lovande ut med andra ord! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0