Helgen

Det har varit en skön och aktiv helg, med lite varierande väder... Underbar sol blandat med hemskt regn och åska.

I fredags fyllde mamma år och föräldrarna hade gemensamt släktkalas. Det var Labans första tjocka-släkten-kalas och han fixa det riktigt bra. Han och Alexzandra (brorsdottern) lekte och busade så det va perfekt.

Igår vaknade jag som vanligt kl 6, helt i onödan! Laban sov som vanligt vidare. Men någon nytta va det väl med det för jag fick gjort en rejäl storstädning och rensning av köket. När Laban vaknat gick vi ut på en lång kissetur och sedan blev det städning av hela lägenheten. Därefter gick vi till föräldrarna och lekte i trädgården och åt tårtrester (jag, inte Laban :) ) . När vi var ute och lekte ringde Malin och vi bestämde oss för en tur till Storegård med hundarna. Det blev en skön varm tur och hundarna fick springa av sig, både var för sig och tillsammans! :)


Fabbi provar vågig plåt - lite läskigt...

 
Laban ryggar för en Fabbi som kommer i full fart genom tunneln


Laban och Fabbi fuskar och springer vid sidan av stockarna


Med lite godis blir det rätt


Med lite godis kan man även klättra på bildäck


Laban springer på en presenning


Fabbi klättrar på stockar


Laban vill också va med på stockarna


"Stå fint"


Kottar är roligt!

Eftersom jag inte hade något inbokat för kvällen, förutom att vara taxi till föräldrarna, så bjöd Malin in till middag och Eurovision hos henne. Så det var bara till att köra hem fort, byta kläder, springa hem till föräldrarna, stoppa mat i Laban, köra föräldrarna till Arlöv och sedan direkt till Holmeja. Laban och Fabbi borde varit trötta tycker man, men nej lite lek/bråk orkade dem med.
Vet dock inte hur mycket lek/allvar det är från Labans sida. :)


Om jag ska kommentera Eurovision så var det väl en okej vinnare, dock ingen superlåt. Saade var klart bättre, men han hamnade i topp och Sverige slipper arrangera hela kalaset nästa år. Perfekt!

Idag var vi på sista hundkurs-tillfället för denna gången. Någon i kursen innan hade tappat godis i gräset så att få kontakt med Laban idag var nästintill omöjligt. Vi gjorde en massa roliga saker idag, bland annat lite agility med hopp och tunnel. Gick sådär eftersom det lukta så gott i gräset, men till slut fatta han och ett plus är att han inte sprang fram till de andra hundarna! :)  Avslutningsvis skulle vi visa upp en övning som vi fått i uppgift att träna sedan långt tillbaka. Det kallas hand-targeting. Hunden ska trycka med nosen mot ens hand. Detta kan sedan användas för att lära in olika trick eller för att leda hunden i olika rörelser. Laban var den som kommit längst i denna övning och kursledaren blev riktigt imponerad över hans tryck. Därefter blev det prisutdelning och Laban och jag fick förstapris!!! Jag var i total chock får jag ju erkänna... Men hon gav avslutningsövningen som motivering! :)  Som pris fick vi en påse med godis och ben till Laban. De andra fick också godispåsar, men de var något mindre.  

 
Diplom från kursen och förstapriset

Till hösten har jag nu anmält mig till Lydnandskurs. Ska nog anmäla mig till Agility också. Har haft svårt att bestämma mig eftersom hunden inte får lov att springa till andra hundar för då får man inte vara med... Men jag funderar och tror att Laban kanske kan fixa det. Brukar gå bra i sådana sammanhang. Värre är det att få hans nos från marken... :)

Nu ska jag gosa vidare med min lille påg som ligger och sover i knät och förbereda mig på kommande vecka, får se vad den har att erbjuda.


Laban ligger i mitt knäveck. Min vita rumpa som syns och bakom Laban min svarta strumpa, för att bättre förstå hur han ligger. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0