Semester del 2

Nu har vi alltså anlänt till Dalarna och det var väl främst därför jag följde med på semestern. Dalarna är en favorit, både sommar och vinter. Vi bodde på Åsengården (http://www.asengarden.se/) intill Gesunda på Siljans västra sida. Från campingen har man vacker utsikt över Siljan och Sollerön.
Givetvis får prinsen posera lite också


Husvagnen på plats


Laban på plats - håller koll


Synen från husvagnen

Campingen är omgiven av mysig skog, med smala mysiga stigar, alltså inte samma tillrättalagna stigar som i t ex Skrylle, utan mer "äkta". :) Där blev det några promenader, men blev lite rädd för att ormar skulle titta fram, så mest höll vi oss till den stor vägen som gick upp och ner för fjället. Blev mycket träning där! Laban lyckades dessutom hitta en orm/snok intill campingen. Kände att han drog till i kopplet och vände mig om för att se vad det var. Då såg jag Laban snusa på en svart slingrande ormsvans som försvann in i buskarna intill. Hade ett allvarligt samtal med honom om att sådana saker får man inte gå nära, tror dock inte han lyssnade allt för mycket på mig.


Mysigt i skogenUnder promenaderna koma Laban även över olika sorters avföring och en död skogsmus. Vet inte om han hant bita i musen eller "bara" lukta på den, men funderar på att köra en avmaskning på honom pga allt det här med dvärgbandmask. Så det är kanske bäst. Måste bara kolla om det medlet jag har även gäller för den sorten. Varför ska hundar stoppa i sig så räliga saker?!


Fina hästar längs stora promenadvägen - de kom til staketet och titta varje gång vi gick förbi


Hästarna är lika nyfikna på honom som han är på dem


Vändpunkt - här fick det vara stop, vi skulel ju uppför också!


Siljan skymtar genom skogen

Givetvis blev det besök i Mora, det hör ju till om man är i Dalarna. Vi var bland annat på Zorngården.


Vi tog en promenad genom Mora också.


Gågata


En STOR Dalahäst


Laban och mormor poserar under hästen.


Siljan


Lite mera Siljan

Vi besökte givetvis Nusnäs och Dalahästtillverkningen också. Gjorde ett försök att få Laban att posera på en Dalahäst, som alla andra barn, men det var svårt att balansera på den hala hästen! Dessutom satt där två barn alldeles intill och målade hästar så han hade ju sin koncentration på dem...Det blev inte shoppat några hästar, de vet verkligen att ta betalt för dem! Men istället blev det en söt krok och en söt ljusstake. När jag kom hem och packade upp ljusstaken insåg jag att den kanske inte riktigt passade in bland övrig inredning, men den har fått en plats och får helt enkelt se till att passa in för snygg är den. Kroken passade inte heller riktigt där jag hade tänkt mig den, men det får också lösa sig!
En dak hamnade vi i Rättvik. Denna dag hade vi dock lite otur med vädret. Det var lite mulet när vi körde från campingen, men det blev ännu värre och rätt vad det var så vräkte regnet ner och det både åskade och haglade. När himlen avreagerat sig lite kunde vi i alla fall ge oss ut och titta lite i stan.


Tjusig fontän


Vi vandrade ut på en låååång brygga - 628 meter
Lite fåglar som är ute och simmar i Siljan

En blandad himmel som inte vet om den ska släppa igenom solen eller fortsätta busa

Vi körde till Vidablick där man vi fint väder kan få titta på en härlig utsikt uppe i det höga tornet. Vädret var ju som det var, men man kunde ju titta på utsikten ändå.


Tornet - vi gick inte upp i det


Molnig utsikt

Mysigt att gömma sig i mammas knä när det regnar


Eller sova på mormors säng


Solen fortsätter att kämpa även när det är dags att sova


En dag när vädret bestämde sig för att vara det motsatta, dvs väldigt soligt och varmt gjorde vi ett besök på Dalhalla, utan föreställning, men med guide. Det är verkligen en häftig scen och man förstår ju att folk kommer hit från hela Sverige för att se olika föreställningar. Guiden startade lite musik så att man fick höra den otroliga akustiken. Naturen runt omkring gör ju givetvis showerna ännu bättre. Laban fick dessutom doppat tassarna i vattnet där, det är det inte alla som har gjort.

Scenen


Ett antal stolar till pibliken- och fler kunde de sätta in vid behov


Laban kollar fiskarna i vattnet
På kvällen kan det det vara riktigt fint på himlen:Laban tittar också på solnedgången


Sedan sover vi gott!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0