Därför ska du inte skaffa en cavalier!

En väldigt konstig ruprik, jag vet! Men det finns faktiskt en anledning att inte välja en cavalier när man skaffar hund. Ikväll när vi va ute på promenad så blev Laban helt enkelt bajsnödig. Han hittade en lyktstolpe med högt gräs omkring som han tyckte var perfket som bajsplats. Problemet är bara att när han väljer sådana bajsplatser så viker hans "byxor"/långa ben- och gumphår ut sig under till och blir en perfekt landningsbana för bajset. Det utgör oftast inget större problem när bajset har normal konsistens, men idag hade det inte det... Behöver inte gå in på alla detaljer men det fastnade en klick som satt och svängde fram och tillbaka medan han gick. Vi hade en bit kvar hem dessutom...


Det var till och med värre i verkligheten än vad som syns här

Alltså, om du är äckelmagad så välj INTE en cavalier eller någon annan hundras med långa byxor. Men det är också den enda anledningen. :)

Nog med skitsnack nu! I eftermiddags gick Laban och jag till hundrastgården. Tänkte försöka träna lite av varje och leka lite på agility-banan. Det där med träning blev det inget med. I så fall lekträning, för först träffade vi en liten fransk bulldog som hette Sally och var lika gammal som Laban. Laban och Sally hälsade lite på varandra och lekte faktiskt lite gran. Sally, som tydligen inte brukar gilla bollar, tyckte om Labans boll så de båda jagade den och även varandra. Men när Sally blev för påig gick Laban därifrån, som vanligt.


Sally väntar på bollen


Laban och Sally snusar i gräset

Efter en stund kom det två kvinnor och frågade om deras hundar också fick komma in. De hade en golden/labbe på 10 år och en flatcoated retriver på 16 veckor. Då blev det full fart. Valpen och Sally busade i 190 km/h. Laban tyckte dock det blev lite för vilt. Han höll sig vid sidan observerade. Några gånger kom han till och med och satte sig mellan mina fötter. Men som alltid var han ju lite nyfiken så lite då och då sprang han fram till de andra.Igår var vi hos min bror och grillade. Där blev det givetvis också hundmöten. Dock med lite separation eftersom det blir så himla intensivt annars. Men en massa pussar utdelades.

Laban ser nöjd ut med uppvaktningen


Kraam

Nu snarkar Laban som en hel gris. Ska dra upp honom så vi kommer ut på kisserunda!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0