Därför ska du inte skaffa en cavalier!

En väldigt konstig ruprik, jag vet! Men det finns faktiskt en anledning att inte välja en cavalier när man skaffar hund. Ikväll när vi va ute på promenad så blev Laban helt enkelt bajsnödig. Han hittade en lyktstolpe med högt gräs omkring som han tyckte var perfket som bajsplats. Problemet är bara att när han väljer sådana bajsplatser så viker hans "byxor"/långa ben- och gumphår ut sig under till och blir en perfekt landningsbana för bajset. Det utgör oftast inget större problem när bajset har normal konsistens, men idag hade det inte det... Behöver inte gå in på alla detaljer men det fastnade en klick som satt och svängde fram och tillbaka medan han gick. Vi hade en bit kvar hem dessutom...


Det var till och med värre i verkligheten än vad som syns här

Alltså, om du är äckelmagad så välj INTE en cavalier eller någon annan hundras med långa byxor. Men det är också den enda anledningen. :)

Nog med skitsnack nu! I eftermiddags gick Laban och jag till hundrastgården. Tänkte försöka träna lite av varje och leka lite på agility-banan. Det där med träning blev det inget med. I så fall lekträning, för först träffade vi en liten fransk bulldog som hette Sally och var lika gammal som Laban. Laban och Sally hälsade lite på varandra och lekte faktiskt lite gran. Sally, som tydligen inte brukar gilla bollar, tyckte om Labans boll så de båda jagade den och även varandra. Men när Sally blev för påig gick Laban därifrån, som vanligt.


Sally väntar på bollen


Laban och Sally snusar i gräset

Efter en stund kom det två kvinnor och frågade om deras hundar också fick komma in. De hade en golden/labbe på 10 år och en flatcoated retriver på 16 veckor. Då blev det full fart. Valpen och Sally busade i 190 km/h. Laban tyckte dock det blev lite för vilt. Han höll sig vid sidan observerade. Några gånger kom han till och med och satte sig mellan mina fötter. Men som alltid var han ju lite nyfiken så lite då och då sprang han fram till de andra.Igår var vi hos min bror och grillade. Där blev det givetvis också hundmöten. Dock med lite separation eftersom det blir så himla intensivt annars. Men en massa pussar utdelades.

Laban ser nöjd ut med uppvaktningen


Kraam

Nu snarkar Laban som en hel gris. Ska dra upp honom så vi kommer ut på kisserunda!


En dag i Malmö

Planerna som smiddes igår var en tur till Limhamnsfältet om solen sken. När vi vaknade idag lös det en stor gul lampa utanför fönstret, så en tur till Malmö fick det bli. Vi körde till den delen av Limhamnsfältet som är avsedd för hundar. Har ju varit där en gång tidigare och skrev då här att jag inte är så förtjust i hur andra tar hand om sina hundar där. Ibland ser man hundar springa huller om buller min inga ägare. Så var det givetvis idag också, lite tråkigt. Men annars var det superhärligt. Riktigt varmt och skönt!


Fältet


Turning Torso

Där finns en liten agility-bana som Laban såklart ville testa.
Bollen i tunneln fick jag krypa in och ta själv. Det luktade INTE jordgubbar där inne precis. :(


Det här med att gå slalom har vi inte riktigt fått kläm på än, men det kommer.

Ligga fint


Kallbadhuset och bron


En av hundarna som sprang fram till Laban när han var kopplad. Om ägaren hade varit i närheten så kunde hon ju frågat om det var okej först!

Sedan blev det lite bad i havet. Laban gick faktiskt med ut först, men vände sedan. Jag fick dra lite i kopplet och locka ut honom. Lite tvång och lite lureri. Han gick en bra bit ut, men vägrade sedan, vände och gick in till stranden igen. Bättre och bättre för varje gång. Jag gick ju inte heller så långt ut, men det var riktigt skönt i vattnet.


Följer först glatt med ut


Ångrar sig och vänder om


Får locka lite, så går det


Men nu får det vara nog!


Äntligen i säkerhet! :)

Sedan tog vi en promenad och lekte lite på fältet. Vi tog också en tur in bland husen i Västra hamnen.

Stora bänkar att sitta på

Bron

Laban tittar på vattnet eller kanske hunden på andra sidan...


Sedan övergav vi Limhamnsfältet och körde mot Limhamn istället för att leta upp huset där mamma bodde en gång i tiden. Efter lite kringelikrokar så hittade vi dit och huset var tydligen sig likt, rätt så i alla fall. Till och med grinden som min morfar gjort för lääänge sedan hade dem kvar, fast de hade målat om den. Tydligen var molnen blå tidigare, resten vet jag inte.


Vi tog oss friheten att fotografera den. Det är ju trots allt morfar som gjort den!

Efter en lång dag skrek sedan magen efter mat och vi gjorde det lätt för oss.


Det blev ett besök på McD


Mmm, det luktar gott!

Alltså, en riktigt härlig dag med lek, bad och mysiga promenader i det underbara vädret.

När vi gick kvällspromenaden idag blev både jag och Laban lite förvånade. Det är ju inte precis så att vi bor i stan, men ändå är hör det inte till vanligheterna att vi möter en häst som är ute på promenad här hemma omkring. Men det gjorde vi idag!


Hästen hann gå en bra bit innan jag fick upp mobilkameran, men Laban tittar fortfarande efter den.


Dagstripp till Söderåsens nationalpark

Idag efter morgonpromenad och frukost satt Laban och jag och titta på varandra och prata lite. Vi kom fram till att något borde vi göra eftersom vädret var rätt skapligt. Så jag tog en titt på internet efter något trevligt ställe. Jag hittade då Skäralid och kom fram till att där har jag nog aldrig varit. Så kan man ju inte ha det! Så jag hoppa i kläderna och plockade ihop Labans saker och sedan stack vi iväg. När vi kom dit så började vi med att äta Lunchbuffé på resturangen. Det kallades buffé, men var mer "ät så mycket du vill" eftersom det bara fanns en maträtt att välja på. Dagens rätt var Stekt sill eller flundra (eller båda) med potatismos och salladsbuffé. Det var jättegott och mysigt ställe att äta på!


Mums!


Laban låg snällt och vänta nästan hela tiden

Sedan blev det promenad upp till Kopparhatten genom den vackra lövskogen. Man började dessutom fundera över hur vackert det är där på hösten när alla dessa lövträd skiftar färg. Det måste vi dit och se!


Trappan upp som skymtar bakom träden

Kommer ni eller?!


En bit upp


Laban får posera, soma vanligt!


Mera träd, men fint är det


Solen börjar titta fram allt mer


Laban går balansgång på ett fallet träd


Lite svårare var det att hålla balansen sittande


Sitter fint på en stubbe

Sedan var det dags att titta på utsikten från Kopparhatten.


När vi kom ner igen gick vi den lilla runda runt Skärdammen.


Stor risk att bli kissnödig! :)
Resturangen på andra sidan dammen
Lite svanar

Svanen som är närmast blev lite, eller rättare sagt mycket, irriterad på att Laban kom så nära. Den näramde sig stirrandes och började väsa åt honom. Laban hoppade iväg, men ville sedan gärna tillbaka igen och kolla in den.  Lite spännande och lite skrämmande. Men vi lämnade dem ifred! :)

När vi kom hem åt Laban sin middag och har sedan sovit som en stock.

Nya planer smids inför morgondagen, men vi får se hur det blir med det. Beror som alltid på vädret.


Semester del 4

Efter stoppet hos Labans syster Agnes kom vi till Södra Lövåsen utanför Lindesberg. Det var där vi var vid midsommar förra året efter att vi hämtat Laban hos Ulrica (Kennel Tillpix). Nu när Laban blivit lite större och bättre på att lyssna så kunde han få springa lös när vi lekte så att han kunde ratsa av sig ordentlig. Vi passade på att ägna dagarna åt att träna lite Lydnad klass 1. Har aldrig sett en lydnadsträning eller gått någon lydnadskurs, så det är inte helt lätt att träna in och att ha koll på hur momenten ska se ut. Men jag har läst lite i en bok (som var sådär bra), läst vilka moment som ingår på SKK´s hemsida och tittat lite på Youtube, så får vi hoppas att det blir rätt. Är just nu väldigt sugen på att testa att tävla i Lydnad, i alla fall klass 1. Vi behöver dock finslipa momenten en hel del först. Laban förstår vad han ska göra, men ibland blir det snett eller så har han för bråttom eller så är han för sölig... Dessutom hade det ju inte varit fel om man hade hittat någon som hade koll på det här med lydnad som kunde ge lite hjälp och tips. Får se hur vi löser det.


Laban springer med bollen


Väntar på att jag ska jaga honom


Spring i benen

Även här bodde vi intill en sjö. Efter en liten promenad genom skogen var man framme vid en badplats. När solen sken och det var varmt så var där såklart fullt med folk och då tog jag inte dit Laban. Men när det regnade gick vi dit för då var där inte en kotte. Laban var ju inte så sugen på att bada så jag fick lyfta ut honom och tvingade fram lite simning. Det syntes tydligt att Laban tyckte det var jätteäckligt att bli så blöt.


Lite skog- en djup håla där man inte vill ramla ner


En bit av sjön - dock inte där Laban simma för där var det sanstrand

I Lindesberg blev det också lite shopping. Mina gummistövlar gick sönder när vi var där, så jag konstatera att det fick bli jakt på nya när vi kom hem. En dag körde vi till Granngården för att jag skulle köpa mat till Laban. Hans mat hade de inte, men däremot hade dem rea på gummistövlar! Så det blev ett par röda snygga Tretorn med 50% rabatt.


Med detta dåliga sommarväder så har de redan använts en hel del

När vi sedan körde hemåt tog vi en liten tur in om glasriket; Orrefors, Boda och två till som var mindre. Köpte en liten skål i samma serie som jag sedan tidigare har en stor skål. Mer än så blev det inte.


Till snacks/dip kanske

I fredagskväll kom vi hem efter 3 veckors semester. Nu är jag inne på min sista semestervecka, sedan är det dags för jobb igen. Hade gärna haft semester ett bra tag till!!!
Semester del 3

Då fortsätter vi resan. Lördagen den 16 juli körde vi ifrån Åsengården. På vägen stannade vi till i Insjön och besökte Clas Ohlson-butiken där. Där blev det för min del shoppat en vit klocka. Utanför fanns även en Iitala outlet. Där köpte jag roliga iskuber och en pizzaskärare.


Roliga kuber för varma dagar

När Labans syster Agnes matte såg på facebook att vi var i Dalarna så bjöd hon hem oss till dem för att leka lite. Så på vägen ner blev det en tur in om Ludvika med lite lek och bus. Det var riktigt roligt att se Laban leka av sig. Han som brukar vara så försiktig och ha svårt för att leka med andra. Men det var faktiskt lite som att de kände varandra eller helt enkelt "klickade" direkt och de lekte/umgicks i ca 2,5 timme.


Laban hittar ett av Agnes tuggben


Syskonen hitta något spännande att undersöka


Hmmm...vad var det!


Full fart!!!


Kolla in varandra lite


Agnes far iväg


Laban flyger iväg


Lyckades fånga dem på film också!


På upptäktsfärd

Tittut bakom husknuten!


Kollar in varandra igen


Laban behöver pusta ut


Lukta lite och pussas lite


Laban börjar bli lite trött, men Agnes är i full fart


Åsså busa igen!


Laban försöker retas med en pinne, men Agnes bryr sig inte om det


Agnes visar Laban hur fort hon kan gräva


Undersöker tomten tillsammans

Och efter allt bus sover man gott!


Såhär gott! :)

Fast jag tror att Laban gärna hade stannat och lekt ett bra tag till! :)


Semester del 2

Nu har vi alltså anlänt till Dalarna och det var väl främst därför jag följde med på semestern. Dalarna är en favorit, både sommar och vinter. Vi bodde på Åsengården (http://www.asengarden.se/) intill Gesunda på Siljans västra sida. Från campingen har man vacker utsikt över Siljan och Sollerön.
Givetvis får prinsen posera lite också


Husvagnen på plats


Laban på plats - håller koll


Synen från husvagnen

Campingen är omgiven av mysig skog, med smala mysiga stigar, alltså inte samma tillrättalagna stigar som i t ex Skrylle, utan mer "äkta". :) Där blev det några promenader, men blev lite rädd för att ormar skulle titta fram, så mest höll vi oss till den stor vägen som gick upp och ner för fjället. Blev mycket träning där! Laban lyckades dessutom hitta en orm/snok intill campingen. Kände att han drog till i kopplet och vände mig om för att se vad det var. Då såg jag Laban snusa på en svart slingrande ormsvans som försvann in i buskarna intill. Hade ett allvarligt samtal med honom om att sådana saker får man inte gå nära, tror dock inte han lyssnade allt för mycket på mig.


Mysigt i skogenUnder promenaderna koma Laban även över olika sorters avföring och en död skogsmus. Vet inte om han hant bita i musen eller "bara" lukta på den, men funderar på att köra en avmaskning på honom pga allt det här med dvärgbandmask. Så det är kanske bäst. Måste bara kolla om det medlet jag har även gäller för den sorten. Varför ska hundar stoppa i sig så räliga saker?!


Fina hästar längs stora promenadvägen - de kom til staketet och titta varje gång vi gick förbi


Hästarna är lika nyfikna på honom som han är på dem


Vändpunkt - här fick det vara stop, vi skulel ju uppför också!


Siljan skymtar genom skogen

Givetvis blev det besök i Mora, det hör ju till om man är i Dalarna. Vi var bland annat på Zorngården.


Vi tog en promenad genom Mora också.


Gågata


En STOR Dalahäst


Laban och mormor poserar under hästen.


Siljan


Lite mera Siljan

Vi besökte givetvis Nusnäs och Dalahästtillverkningen också. Gjorde ett försök att få Laban att posera på en Dalahäst, som alla andra barn, men det var svårt att balansera på den hala hästen! Dessutom satt där två barn alldeles intill och målade hästar så han hade ju sin koncentration på dem...Det blev inte shoppat några hästar, de vet verkligen att ta betalt för dem! Men istället blev det en söt krok och en söt ljusstake. När jag kom hem och packade upp ljusstaken insåg jag att den kanske inte riktigt passade in bland övrig inredning, men den har fått en plats och får helt enkelt se till att passa in för snygg är den. Kroken passade inte heller riktigt där jag hade tänkt mig den, men det får också lösa sig!
En dak hamnade vi i Rättvik. Denna dag hade vi dock lite otur med vädret. Det var lite mulet när vi körde från campingen, men det blev ännu värre och rätt vad det var så vräkte regnet ner och det både åskade och haglade. När himlen avreagerat sig lite kunde vi i alla fall ge oss ut och titta lite i stan.


Tjusig fontän


Vi vandrade ut på en låååång brygga - 628 meter
Lite fåglar som är ute och simmar i Siljan

En blandad himmel som inte vet om den ska släppa igenom solen eller fortsätta busa

Vi körde till Vidablick där man vi fint väder kan få titta på en härlig utsikt uppe i det höga tornet. Vädret var ju som det var, men man kunde ju titta på utsikten ändå.


Tornet - vi gick inte upp i det


Molnig utsikt

Mysigt att gömma sig i mammas knä när det regnar


Eller sova på mormors säng


Solen fortsätter att kämpa även när det är dags att sova


En dag när vädret bestämde sig för att vara det motsatta, dvs väldigt soligt och varmt gjorde vi ett besök på Dalhalla, utan föreställning, men med guide. Det är verkligen en häftig scen och man förstår ju att folk kommer hit från hela Sverige för att se olika föreställningar. Guiden startade lite musik så att man fick höra den otroliga akustiken. Naturen runt omkring gör ju givetvis showerna ännu bättre. Laban fick dessutom doppat tassarna i vattnet där, det är det inte alla som har gjort.

Scenen


Ett antal stolar till pibliken- och fler kunde de sätta in vid behov


Laban kollar fiskarna i vattnet
På kvällen kan det det vara riktigt fint på himlen:Laban tittar också på solnedgången


Sedan sover vi gott!Tända ljus

En dag som denna måste det även göras ett lite seriösare inlägg med tanke på allt som hänt i Norge. Det finns egentligen inte så mycket att säga mer än att det är fruktansvärt och ofattbart. Att en enda sjuk människa (eller kanske två) kan orsaka så mycket hemskt på så kort tid går verkligen inte att förstå. Igår kväll hörde man om 7 döda i Oslo och kanske 10 på Utöya. När jag vaknade till nyheterna på radio imorse blev jag smått chockad när de säger att det är minst 80. Det är helt otroligt! Den fruktansvärda situationen ute på ön är helt omöjlig att förstå. Den rädsla och fruktan som dessa unga människor fått utstå när de flytt för sitt liv, gömt sig och sett vänner helt kallblodigt bli skjutna till döds går inte ens att föreställa sig.

En tanke har hela dagen gått till de drabbade i Norge! Nu på kvällen tände vi även ljus här hemma och jag tror att ni är många fler som gjort det!

Med de orden säger Laban och jag godnatt!


Semester del 1

Oj! Här har det varit tomt lääänge. Längre än jag trodde. Vi har haft semester - både jag och bloggen. Och jag har semester 1 vecka till. Riktigt skönt, men tiden går skrämmande fort.

Anledningen till att det varit tomt här är att vi har varit iväg i 3 veckor med föräldrarna i husvagn. Det har varit skönt, men lite hemlängtan har det funnits. Jag tänkte försöka sammanfatta semestern lite. Det blir flera inlägg, så ni får hänga med berättelsen.

Vi körde lördagen den 2 juli och första stoppet blev Ullared. Jag vet! Väldigt bakvänt. Ullared borde vi tagit sist, men det passade bäst såhär. Det blev lite snabbshopping, men jag lyckades få med mig en hel del i farten. Lite kläder och en del Laban-prylar.


Skön tunika, välbehövliga vita capri-byxor, snygg jeanskjol och en billig vår-/sommar- och lite höstjacka.

Det blev också lite linnen och en snygg bolero som ligger i tvätten, får fota den sen. När vi var på Ge-kås kom jag på att jag hade ju glömt att packa med mig bikini. man kan ju inte åka på semester utan bikini! Så jag fick ju köpa det också. Den blev tyvärr aldrig använd, men jag hade en med mig ifall det skulle behövas i alla fall! :)
Lite Laban-prylar blev det som sagt också.
På söndagen kom vi till Vallsnäs som ligger lite söder om Ullared. Där stannade vi några dagar på en mysig plats i skogen intill en sjö, eller flera (det var vatten överallt)?! 

På promenad

 
Promenad i skogen - Ett rådjur skuttade in i skogen nästan mitt framför näsan på oss


Kvällspromenad


En stor del av semestern tillbringade Laban såhär. Håller full koll på omgivningen.

Jag gjorde mina små försök att få Laban att bada i sjön... Men det är verkligen inte lätt när man har en hund som vanligtvis går stora omvägar runt små vattenpölar. Att bli blöt om tassarna är fruktansvärt tycker Laban.


Att få i honom utan att gå i själv var bara att glömma!


Framtassarna är i!


Kastade i en ny vattenleksak och den var ju lite spännande, men kroppspråket visar hur obehagligt han tycker att det är.


Tryggast på torra land.


Jag la en gidisbit på en sten, men NIX! Det gick han inte på.


Leksaken var intressantare, men man får balansera på en sten så att man inte blir allt för blöt.


Lek på torra land är mycket bättre tycker Laban!

Började titta lite på de olika momenten i lydnad och påbörjade att försöka lära Laban krypa. Inte helt lätt med tekniken, anser både jag och Laban, men han förstod snabbt vad han skulle göra.Vi är inte dem som ger upp i första taget så ett badförsök till fick det bli, fast nästa dag. Denna gången fungerade det med godis, men Laban gjorde allt han kunde för att balansera på stenarna så att han inte blev blöt om tassarna.

Lyckades inte så bra med badandet det här gången heller, men lite längre ut gick han ju...

På tisdagen körde vi några kilometer bort, till Södra Unnaryd, där MHF Campingclub hade sin Riksträff. Efter våra promenader genom Södra Unnaryd kunde vi konstatera att det är ett litet samhälle där nästan varannan bil var tyskregistrerad, i hyreslägenheterna bodde barnfamiljer och i villorna bodde pensionärer. Där fanns en Asiatisk restaurang, en pizzeria och en Konsum-butik. Det var väl i stort sett allt! Kanske en aning överdrivet, men "utifrån" så var det så det såg ut. Laban och jag hittade vårt lilla smultronställe intill hembygdsparken. Det var en lagom lång bit att gå dit och där var en stor grämsplan där Laban kunde springa och busa.


En bäck/å(?) intill


Tjusigt!


Hembygdsgården


Laban poserar vid ingången


Poserar på promenadvägen

En riksträff invigs med tal och musik i kyrkan. Alla deltagare tågar dit med fanor och musik. Högtidligt ska det vara!
Vid husvagnen kunde Laban ligga och spana på de söta granntjejerna. Taxen Ronja och Yorkshireterriern Sofie. Trevliga tjejer. Ronja var dock litta gammal, men Sofie var ung och pigg och kom och hälsade på lite då och då. Dessutom löpte hon, men det var inget som Laban verkade bry sig så mycket om.


På spaning


Söta tjejerna


Han kunde även leka med smörpaket med gottesaker i.


Mmmm


Eller så kunde man ta en liten tupplur!

På lördagen var det dags att köra vidare mot Dalarna. På vägen kunde det bland annat se ut såhär:


Laban sover sött


ZZZzzzzzzZZZZzzzz


Uppfödning av... ja, vad var det nu...hjort?!


Mobilkamera - därför det inte blev bättre!


Sovplats
En snygg träskalle!

Efter dagar med mycket nya intryck sover man gott:
RSS 2.0