Utställningspremiär

Idag har vi haft premiär i utställningsringen! :) Dagen började dock inte så bra. Vaknade 4.30 av att Laban la huvudet på min mage och hjälp vad illa jag mådde då. Fick sega mig upp på toa och där rann det av mig. Berodde det på nervositet eller sviterna av magsjukan?! Förmodligen en kombination. Men att missa utställningen var inget alternativ idag så det var bara att sätta fart på sig och göra mig och Laban iordning. Hade turen att få hjälp av mamma eftersom jag sov hos dem natten till idag. Malin kom ca 6.15 så då var det bara att packa bilen och köra. 

Vi kom till Hässleholm ganska exakt 7.30, fick bra parkering och Laban fick kissat litta på vägen in. Vi hade nästan hela hallen för oss själva, så tidiga var vi. Eftersom vi varit där med malin och Fabbi igår hade vi ju full koll på var ring nr 6 var så vi slog upp Labans tält och våra pallar och började bo in oss alldeles intill ringen. Det började komma allt fler och placera sig och allt fler hundar som jag kände inte skulle vara i vår grupp... Jag började titta mig omkring och såg då att de ändrat runt bland ringskyltarna sedan dagen innan. Vår ring var i andra delen av hallen. hahaha Så det var bara att packa ihop allting igen och flytta sig. Vi var dock först i den ringen också så vi kunde välja fritt bland platserna. Tur att vi upptäckte det i tid bara annars hade det blivit pinsamt! Eftersom vi var tidiga blev det en del väntan. Men det var bara bra för Laban hann prata med hundar och jag hann prata med folk. Dessutom fick vi lite tips av en man, som också skulle ställa ut en cavalier (Mimmi), att gå in lite i ringen och gå och göra hunden van vid miljön och utställningsbordet. Så vi gick några varv och stod lite på bordet. Och redan då kände jag mig lite lugnare för jag kände att jag fick bra kontakt med Laban. 


Laban hälsar på Mimmi


Glad kille


Trött kille - jobbigt att vänta

När utställningen väl startat kl 9 så gick allt fort. Laban skulle upp som nr 7 och ras nummer 2. I ringen uppförde Laban sig jättebra. Han gick fint, höll fin kontakt med mig och brydde sig inte om folket och hundarna omkring. Laban stod fint också och var glad och pigg som cavalierer ska vara. På bordet stod han lugnt och visade snällt tänderna och lät domaren känna igenom honom. När det var dags att ta beslut om bästa hane hade domaren svårt att fatta ett beslut. Hon stod länge och titta på dem och sade också att "Detta var jättesvårt". Men till slut bestämde hon sig och gick fram till mig och sade såhär: "Jag gör såhär; Eftersom han har lite underbett så får han 2:a pris utan hederspris."  Litet fall på målsnöret, men en stolt matte var det som gick ut ur ringen. Han är ju min bäst i rasen verje dag ändå! :D 


Första ringpromenaden


Stå fint i väntan på att det blir vår tur


Visa tänderna


Känna på bröstkorgen


Åh så fin vovve


Ett solo-varv


Gå fram och tillbaka


Stå fint framför domaren
 
Domaren funderar


En trött Laban med sin rosett

Han fick dessutom jättebra kritik och matte fick lite beröm.
Bedömningsutlåtande:
Maskulint trevligt uttryck. Välformade ögon. Tillräckligt nosparti för åldern. Underbett. Mycket bra hals. Markerat bröstben. Bröstkorgen har utmärkt längd. Mycket goda vinklar bak. Utmärkt benstomme. Utmärkt temperament och Välpresenterad!


Syns sådär, men dessa blev bäst i rasen och bäst i motsatta kön

Det här med utställning var lite roligare än jag tänkt mig så någon utställning till blir det nog, medan Laban är ung. Ulrika (Labans uppfödare) har redan bjudit upp oss till henne i augusti för en nationell utställning. Får se om det passar i tid, men det låter absolut intressant!

När vi kom hem var vi trötta båda två och sov hela eftermiddagen. Och trötta är vi än! Det tar på krafterna att vara magsjuk och att dessutom ha fullt upp hela helgen underlättar inte. Är fortfarande illamående och magen är inte helt i balans. Imorgon är det dags för jobb så vila får vi väl göra nästa helg...


Laban gick direkt in och lade sig i mormors soffhörn när vi kom hem.


Magsjuka

Så j*a typiskt! Jag har åkt på magsjuka! Igårkväll följde jag med mamma på släktforskarträff för vi skulle få lite koll på hur vi kommer igång. När vi satt där kände jag illamåendet krypa sig på. Tänkte att det kanske berodde på trötthet. Men när det blev allt starkare gick jag ut ur lokalen. Tyckte att det lugnade sig igen så gick tillbaka in på mötet, men där hann jag bara sitta i några minuter sen kände jag att snart spyr jag gubbarna i nacken så jag gick ut igen. Tyckte mamma kunde sitta kvar och lyssna lite bara jag satt där inne, men jag blev ju sämre och sämre. Till slut kom en kompis mamma ut och frågade hur det var och om hon skulle hämta mamsen. Så fick det bli och vi åkte hem och hämtade Laban. Sedan körde vi hem till föräldrarna. Tänkte att jag kanske var hungrig så åt en halv bulle. Sedan kom diarrén och inatt var jag uppe 1 gång i timmen och tömde magen från båda håll. Fy för vad jag avskyr att kräka! Det är fruktansvärt och jag har så svårt för det! Stackars Laban förstod ju inte vad det var som pågick.

Har varit helt slut idag och mest legat på soffan. Laban har försökt få igång mig till att leka genom att småbitas och rivas, hämta leksaker och springa iväg när jag försökt ta dem. Till slut förstod han att det inte blev något jagande och kom istället och levererade leksakerna på soffkanten så jag bara behövde kasta iväg dem. Gulleplutt!

Just nu har jag börjat må riktigt illa igen och har knip i magen. Men har ännu inte gett upp hoppet om att kunna följa med Malin på utställning imorgon. Känns inte kul om hon ska behöva åka själv. :(  Och på söndag är det Labans tur att ställas ut så då måste jag också vara frisk! Varför just denna helgen?!Söndagspicknick i skogen

Förbereder utställning

Tiden går fort som vanligt och nu har det varit helg igen! En riktigt bra, trevlig och mysig helg. I lördags gick vi upp tidigt för att hinna äta och kissa och allt sånt där innan det var dags att bege sig till Malmö för utställningsträning. Det var sydskånska kennelklubben som anordnade detta på Jägersro nu inför våren när alla utställningar drar igång. Malin och Fabbi var också med, men vi blev direkt skickade till olika ringar så vi fick inte så mycket tid tillsammans. De inbitna utställningsmänniskorna hade med sig hundburar/tält, stolar, fika, mm. Själv hade jag hunden, utställningskoppel och vatten till hunden. Jag blev först skickad till en tanta som berätta hur utställningar går till och när jag skulle gå därifrån så kom Malin och Fabbi dit och var ju nästan klara. Sedan fick jag stå och vänta länge på att få komma in i ringen och träna, men till slut trängde jag mig in.

Först gick vi i cirkel och Laban ville mest springa fram och lukta hunden framför i rumpan. Men tyckte ändå det gick rätt bra. Sedan skulle vi gå i en triangel för att sedan ställa upp framför "domaren". Det var inte helt lätt att hitta bästa tempot, men gubben som föreställde domare tyckte att det såg bra ut och när vi ställde upp ställde Laban sig fint. :)  Sedan var det dags att ställa upp på bordet. Laban är verkligen van vid bord så han är i alla fall inte rädd och orolig som jag så några andra hundar vara. Däremot känner jag mig osäker på hur jag ställer upp Laban på bästa sätt. Jag fick lite tips och hon som lekte domare där tyckte att det såg bra ut. Han var duktig på att visa tänderna och lät henne utan problem känna igenom kroppen. Han fick till och med en bit godis av henne! :)

När vi gick därifrån så kände jag att det här med utställning blir en gång och aldrig mer! Kändes inte som min grej. Jag har lite svårt för det här att hundarna måste stå på ett visst, onormalt, sätt. Tycker att man kan väl se om hunden är fin eller inte ändå. Nu får vi se hur det går på valputställningen på söndag. Men tävlingsmänniska som man råkar vara (och dålig förlorare) så börjar jag ändå bli allt mer taggad. Till och med så jag igår började titta på kommande utställningar.

Fick ett mail av Ulrika (Tillpix, Labans uppfödare) med lite tips om vad som ska göras med pälsen kvällen innan. Hon skickade även med lite peppning och skrev att om det går bra denna gången så kan jag anmäla oss till en officiell utställning nästa gång. hmm Kanske det! :)  Hon var också väldigt nyfiken på vad de kommer säga om Laban och vill att jag ska höra av mig efter utställningen, såklart!  Trevligt med en uppfödare som bryr sig om sina valpar.   

Kl 9.00 på söndag i Qupolen i Hässleholm är det dags. Laban visas som nr 7 så vi får vara där i tid, det vill säga tidigt!!! 7.30 börjar veterinärsbesiktning så då ska vi vara där. *gääässp*  Det är 9 cavalierer anmälda och förmodligen är i stort sett alla i Labans klass - 9-12 månader. Så det blir ju lite konkurrens!

Det blev mycket om utställning... Lördagkväll var Christina hos mig och vi tittade på Melodisfestivalen och lite gay-gala. Till det serverades grönsaksdip, lite nacho-chips, nötter, ramlösa och björnbär/hallon-lättdryck. Nyttigt värre! :)  Trevligt som alltid! Och lite sånt där skitsnack hann vi också med.

Söndag blev det fint väder, så efter att ha lagt upp 2 par byxor tog Laban och jag med oss mina föräldrar ut i Skrylle-skogen. Där gick vi en runda och satte oss sedan och åt kokt korv med bröd, thé och bulle. Laban fick en Beef-stick med grönsaker och lite kex och vatten givetvis. Tyvärr blåste det lite så man blev snabbt kall, men det var mysigt ändå!

Efter det var Laban trött och när vi kom hem gick han direkt in och la sig på mattan i vardagsrummet. Där hade nämligen en lite solstråle lyckats ta sig in. 


Soldyrkare

Måndagsmys

Hoppas på att få något riktigt roligt att blogga om nästa helg...

Snabbrepris av veckan

Nu har jag äntligen hämtat hem min kamera och kan därmed börja blogga igen! För en blogg utan bilder är ju ingen blogg. Inte min lilla blogg i alla fall. Nu blir det mycket på en gång igen så ska försöka få till Lite text och lite mer bilder så blir det lättare att ta sig igenom! :)

Kameran har bott hos Malin efter förra helgens julfest. En fest som för övrigt blev himla lyckad. Vi beställde Thai-mat och Malin och jag fixa vit chokladmousse med flädermarinerade jordgubbar till efterrätt (jag handla, Malin tillverka = teamwork). Det blev julklappsspel, sång i "Så det kan låta" och "Allsång på Skansen" samt en massa snackande! Mycket trevligt att träffa alla igen! Hoppas vi får till något i sommartid också.


Lilla Fabbi vilar upp sig efter besök på Vellingeblomman, så hon kan va pigg när gästerna kommer!


Årets julklappar


Jag vann 3 paket! :D


Kolla in Labans blick! Han är på sin vakt...


Det går att vara nära varandra


Det går till och med att sova brevid varandra!

I tisdags var det äntligen lite halvbra väder, det vill säga att solen visade sig då och då. Jag slutade tidigt och drog med mamma på promenad i Skrylle. Hjälp vad Laban drog! Han var helt tokig i alla nya dofter och drog hela tiden. Vi gick en 3 km runda och det tog nästan 1 timme. Brukar ju ta ca 30 minuter...


Oj, så fint lille jag kan sitta!


Stå fint på sten


Bordträning

Igår (lördag) var det ännu finare väder. Det var till och med perfekt! Stor sol på klarblå himmel, vindstilla och minusgrader. Det älskar jag! Slår alla sommardagar! :)  Så det blev Skrylleskogen igen, med picknick denna gången. Men först körde vi in om Dalby djurshop och köpte en snygg sele till Laban. Tänkte använda den vid tillfällen då jag vet att han kommer dra mycket och därmed stryper sig tills han kräks. Som när vi är bland mycket andra hundar eller promenerar i skogen. Selen fungerade jättebra! Laban gick superfint när han hade den på, drog knappt och lyssnade bättre än sist vi va i skogen. En hundpsykolog som var på Vellingeblomman under hundhelgen sa att när hundarna drar länge och stryper sig så börjar adrenalinet pumpa igång. Förmodligen är det ju det som gör att de fortsätter dra och inte hör någonting för de är så uppe i varv! Så selen fungera bra. Men på våra vanliga promander går han oftast fint så där fortsätter vi med halsband.

 
Laban i solen med selen


Snygging


Utsikt!


Till och med lite snö fanns det i skogen!


Den som väntar på nått gott...


Mmm...Mums!
Närbild!


Jag och bus!


Vi igen! Underbart! Längtar efter fler sådana här dagar!!!
Hjärtepyssel

Idag har det varit tråkigt väder. Grått, regnigt och blåsigt. Tydligen så hade det både åskat och snöat igår kväll men det har jag helt missat. Eller så luras arbetskamraterna... hmm  På grund av det tråkiga och framförallt blåsiga vädret så bestämde vi oss för att vara inne på förmiddagen med pluttisarna. Det blev istället lite Alla hjärtansdag-pyssel. Jag snodde Malins pyssel, med pärlor på piprensare för våra lite större barn. Alla barn fick också pynta hjärtan med klister och paljetter. Blev riktigt tjusigt. :)  Jag tycker dock inte om när personalen hjälper till för mycket och gör extra "lull-lull" på barnens pyssel. Min kollega är inte riktigt av samma åsikt, utan vill gärna att det ska vara snyggt. Därför gjorde hon även vita änglavingar och klistrade på hjärtanen. Det röda är gjort av en pojke på 1,5 år och det rosa av en flicka på 2,5år. Finmotoriken, tålamodet och intresset ligger alltså på ungefär samma nivå. Men det är inte flickan somn är "dålig", utan pojken är väldigt duktig. Har en pojke på 2 år som absolut inte fixade det. Kunde inte hålla pärlan rätt och absolut inte pricka hålet med piprensaren...Lite klister och lite paljetter så var detta klart. Om ni någon gång arbetat på förskola eller har någon erfarenhet av 1-åringar så kan ni tänka er hur det såg ut efter pysslandet... Jepp! Paljetter ÖVERALLT!

Likadant var det efter maten idag. Vi hade chilli con carne, ris och bulle. Huu Ris, bönor, köttfärs, grönsaker och bullar överallt! På bord, stolar och golv, samt över hela barnen. Och självklart var det jag som hade disken idag eftersom jag sluta tidigt. :(  Men jag slutade 13, så det var ju positivt! :)

Stannade hos mina föräldrar lite under eftermiddagen. Mamma var snäll och tog eftermiddagsrastningen med Laban, medan jag vilade tillsammans med min förkylning. När det snöar står Laban ibland i soffan och tittar ut genom fönstret. Men idag snöa det inte och inget annat syntes heller utanför fönstret, men Laban var heltokig och skulle upp i soffan och nästan ut genom fönstret. När jag låg och försökte sova klättra han upp på mig för att komma ännu närmre fönsterrutan. Vet inte vad han såg som var så spännande?!


Imorgon blir det julfest med BUS-tjejerna från högskolan. Bättre sent än aldrig. Ska bli kul att ses igen!

 
 

Provbild

Idag dök provbilderna från Labans fotografering på Vellingeblomman ner i brevlådan. Några bra bilder och några lite mindre bra bilder. Men något köp blir det inte! Svindyra bilder är det!!! Ett vanligt 10x15 kostar 45:- och en förstoring på 15x20 kostar 200:-!!! Hade i stort sett bestämt redan innan jag tog bilderna att jag inte skulle köpa några, men fotograferingen och provbilderna är gratis så därför var det ju kul att göra. Fick ju dessutom bevisat för mig själv att komandot "stanna kvar" fungerar även när det är fullt med människor och hundar omkring honom. :) Bra träningstillfälle alltså! Synd bara att jag missa att borsta öronen. :)

Lägger ut alla bilder här tänkte jag, så kan ni avgör själv om de är bra eller dåliga! :). Men som sagt det är provbilder så det står "PROVBILD" över hela fotot. Gör även massor med reklam för Djurbilden... Bilderna blev rätt stora när jag la in dem så jag har försökt förminska dem, men det gjorde att Laban ibland blev avlång eller ihoptryckt. Har gjort så gott jag kan men om någon bild ser konstig ut så beror det förmodligen på att jag pillat med den.

Trevlig titt!

RSS 2.0