Slut på jul!

Nu är vi hemma igen från Norge och imorgon är det dags att ta sig till jobb igen. Tänkte visa julen i lite bilder och filmklipp. Som vanligt blir det mest eller kanske bara Laban! :D

Eftersom vi kom fram torsdag kväll bestämde vi oss för att låta hundarna vänta med att träffas till nästa dag så att de kunde hälsa på varandra ute. När de väl träffades slängde Laban sig på marken med svansen mellan benen, som vanligt, och visade sig så liten som möjligt. 


Sedan följde Diablo med in. Vi försökte vi några tillfällen få till bra bilder där hundarna satt nära varandra. Inte helt lätt då Laban tyckte att det var lite läskigt och Diablo snabbt tröttnade på att vara fotomodell.

Laban myser vid spisen julaftonsmorgon. Den är dock inte igång så stenplattorna svalkar nog skönt.


Härligt julaftonsväder


Det blev långpromenad med hundarna i det fina vädret


När  vi kom hem kurade Laban ihopa sig i sängen och sov gott en stund


Dukat för julmat!


Granen klädd och klapparnas på plats


Ännu ett försök till kusinbild


Min älskling


Pruttande tomten fick lämna säcken innanför dörren och åka vidare


Laban öppnar julklapp


Diablo öppnar julklapp


Labans julklappar


+detta fina halsband från www.dafnedesign.se (Laban sitter modell på http://www.dafnedesign.se/Galleri_konstskinn_dekorband.html )


Mina klappar + strykjärn och Ullaredsbesök (jag fattar piken, jag ska börja tvätta mig nu)


Juldagen blev det lite bus i trädgården.Ella gjorde en säng till Laban under matbordet, vilket han uppskattade mycket!I söndags drog "Dagmar" in, även över Norge. Hon medförde strömavbrott som höll i sig även på måndagen när vi skulle köra. När vi körde hemåt såg vi att det hade legat en hel del träd över vägen och vi passerade de som höll på att röja upp! Det är riktigt häftigt att se vad blåsten kan åstadkomma, så länge man slipper komma i vägen för något!

Det var allt för denna julhelg. Laban är min lille prins och detta är hans blogg så han får hamna i fokus. För hans del var det både roligt att komma iväg, han blev väldigt förtjust i Elin, men också skönt att komma hem. Laban tyckte nog att Diablo var rätt stor och han morrade till/röt åt honom några gånger när han kände sig trängd eller situationen på något sätt blev obehaglig. När Diablo låg ner kände Laban sig trygg och kunde gå fram till honom och visa lite "freds- och artighetssignaler" samt ge honom en slick på nosen. Så det gick ändå rätt bra. Hundarna kunde vistas inne tillsammans hela julhelgen, så det var ju skönt. Det märktes dock att Laban var lite på helspänn hela tiden och inte riktigt kunde slappna av som han brukar. Han hade svårt att komma till ro och vaknade till för att bevaka eller gå iväg så fort Diablo närmade sig. Det blev dock lite bättre när Ella fixat en säng till Laban under bordet. Smart liten tjej! När det var dags att packa bilen för hemresa var Laban väldigt orolig över att inte få följa med och lämnade knappt dörren. Det märktes också rätt tydligt att han tyckte det var skönt att vara hemma, även om vi haft en trevlig "resa".
Borta bra, men hemma bäst!
 


God Jul!

 
(Julkorten blev som de blev, med en trött och sur hund som INTE gillar tomteluva. Blev många "diskussioner" denna fotograferingsmorgon! Men att det inte blir perfekt är väl det som är charmen med det hela!)

Labans helg i bild

Har tagit lite bilder på Laban sötisen igår kväll och idag...

Lek på träningsmattan''


Laban får tjuvstarta med julklapparna


En "matboll"Inne efter en blöt promenadAdventspaket


Julben

Om en vecka är det julafton, eller ja, julafton är över till och med. Är klapparna klara, maten fixad, kläderna strukna, huset städat, granen klädd?!
Jag är redo! Kopplar av med Bridget Jones på TV3 ikväll!Ha en skön 4e advent!


Cavalierpromenad nr 3

Idag har vi varit i Torup på Cavalierpromenad. Det kom inte så många hundar som det brukar och det finns väl många anledningar till det just nu, bland annat all julstress. Jag såg det dock som en chans att komma ut på en skön promenad tillsammans med nytt folk samt att Laban blev sysselsatt. Vi var 5 cavalierer, 1 shetland sheepdog, 1 bordercollie och 5 tvåbenta. Vi gick en skönd runda i ca 2 timmar och även solen följde med oss på turen.


Samling på parkeringen


Gruppfoto

Någon minut senare dök cavalieren längst till vänster ner i gyttjan, men matte lyckades rädda upp honom igen. Han både luktade och såg hemsk ut och matte var glad att det hände efter fotograferingen!

Det var en trevlig tur och naturen visade inga som helst tecken på att vi närmar oss jul, tyvärr...Lucia

Då är det Lucia-dagen idag. Det blev lussande på jobb imorse och det gick superbra. Barnen var riktigt duktiga. Igår när vi träna var allt ett mindre kaos och det var inte mycket som blev rätt. Men idag blev allt bra. De gick fint, höll sig på sina platser, sjöng alla sånger själva... Jag fick ta ton en gång så de började om på Luciasången, ett barn ville till sin pappa mitt i allt, men annars flöt det som sagt fint! :)

Det är inte mycket till julkänsla i detta stormiga, regniga höst-/vinterrusk, men alla julaktiviteter är i full gång. I torsdags var vi på Tomtepromenad genom byn. Den startade 19.00 och kl 18.59 började det regna, med blåst på det. Så det blev inte den allra mysigaste promenaden, men trevligt var det med alla tomtehundar.


Klädda för promenad


Tomte-Laban på promenad i blåsten


Vi mötte Tomte-Fabbi

Efter 1,5 timmes promenad i blåst och regn var vi både blöta och kalla. Så först blev det en halvtimme med fönen och sedan hittade Laban på sitt eget sätt att få värme.
I söndags var vi på årets sista hundkurs. Vad ska man nu göra?! Blir nog inga problem att fylla dagarna, vi har massor att träna på. Visserligen är det roligare att träna tillsammans med andra och det ger mer motivation när man varit på kurs, men vi ska nog fixa det. Skulle tränat en tur med honom i föräldrarnas trädgård, men vädret bjöd åter igen på regn och kraftig blåst, så det blev inget med det. Istället tog jag fram min gröna matta här hemma ikväll. Den får nu under vintern vara träningsmatta. Jag ville ha mattan eftersom det är lättare för Laban att träna där så han slipper glida rundor eller köra snabba ligg där han slår armbågarna i det hårda golvet hela tiden.

Idag har jag varit hos frisören! Det blev trots allt lite förändring i frisyren. Det kapades en del och blev något som frisören kallade en fräsch, lång page. Blir säkert bra. Än så länge trivs jag!


Fram


Bak

Idag är det som sagt Lucia. Tiden/julen går så himla fort. Nu blir det lite mys med Lussebulle och glögg.

Trevlig Lucia!

Testblogg

Ska göra ett kort inlägg ikväll bara!

Har anmält mig hos Smartson för att få testa en Canon filmkamera. Chansen är inte så stor eftersom endast 3 testpersoner ska väljas ut. Av dessa kommer en vara en bloggare. Därmed ökar jag mina chanser genom att göra ett blogginlägg om kameran. :) Det är så klart en kamera med en massa nya finesser, så givetvis hade det varit kul att få testa den. Är inte säker, men tror att man fick behålla den efter testperioden också.
Här kan ni hitta information och anmäla er själva till testet och därmed konkurera med migom att få testa den!:
http://smartsontestpilot.se/canonlegria/bli-testpilot/

Information om kameran:
http://smartsontestpilot.se/canonlegria/om-testprodukten/

Filmsnutt om kameran:
http://www.youtube.com/watch?v=3AIskq6u_SE&feature=channel_video_title


Sista anmälningsdag är den 14 december!

Lydnadsträning

Slutade 14 idag och passade på att ta med mig Laban till träningsbanan för lite lydnadsträning innan det blev mörkt. Det gick sådär, men vi fick klart godkänt i alla fall. Träningsförhållandena var inte de bästa. Kallt, blåsigt, geggigt och halt. Man blir något stel och försiktig när man försöker undvika att ramla. Mitt kroppsspråk påverkar ju hur Laban rör sig också, men tycker att han fixar det rätt bra. Han kommer lite långt ifrån i sidled i sitt fotgående och placerade sig fel i avslutet vid några tillfällen. Idag lade han själv till trixet tigga vid avslut av fot. hmm Han har dessutom fått en ovana att lyfta en tass när han sätter sig i fotpositionen. haha

Tänkte alltså dela med mig av några filmklipp från dagen, till er som är intresserade eller har några minuter över.


Fot med högersvängar
Hopp över hinderFot med lite språngmarsch


Mest lek men kombinerat med apportträning vid överlämnandetFot med helt om marschLek - Laban springer som en tok


Efter att ha sprungit runt i leran behövdes ett bad!


Nybadad sötnos

I dagens paket fanns ett ben! Det fick Laban mumsa på när jag gick till jobb.
Uppdatering slut för idag. Ha en trevlig kväll!

Julklappar och kursavslut

Så har ännu en vecka spungit iväg! Den 2:e advent är här och det märks att julen närmar sig. På jobb har vi tränat luciasånger i en månad och veckaqn som gått har det blivit både pyssel och pepparkaksbak. Min lilla grupp har bland annat gjort snögubbar av papper, i väntan på den riktiga snön.


 
Några av de fina gubbarna

Vi påbörjade även ljusstakar av saltdeg, men de är inte färdiga så bild på dem får komma senare.

Igår var det busväder igen med regn och blåst, så jag passade på att ge mig ut och shoppa. Och tro det eller ej, men jag fick klart alla julklappar utom en. Den sista klappen vet jag dock vad det ska vara och det går snabbt att fixa! Helt otroligt! Men nu blir man dock lite rädd att det är något man glömt som man sedan måste ut och panikshoppa.


Den hemliga säcken

Idag fick vi avslutat den ena hundkursen som ställdes in förra veckan pga vädret. Det var Vardagslydnadskursen som hölls på hundklubben. Vi sipprade fram i massa gegga och både människor och hundar såg hemska ut när kursen väl var slut. Men det var ett roligt avslut, med roliga övningar. Synd bara att det inte var så många som kom. Vi var 3 av 7-8, tror jag. Till slut blev det prisutdelning. Dock var det ingen som blev segrare denna gång eftersom vi alla 3 utvecklats och gjort framsteg under kursen. Innan vi gick anmälde vi oss till vårens kurser. Det blev Ordning och reda, samt den efterlängtade Agility! :) Längtar redan, tror att de börjar i slutet av mars... Lång väntan.


Diplom och lite godis

Efter kursen blev det julkalender byte för mig och Malin. Malin är alldeles för snäll och har de senaste åren gjort en kombinerad Jenny och Laban kalender med ett paket för varje dag. Så detta året gjorde jag en liten adventskalender till Fabbi med paket endast till adventsdagarna. Hade aldrig lyckats vara kreativ och fått ihop 24 paket... Laban och jag fick i alla fall öppna 4 paket idag! :D


De fyra första paketen

Paket nummer 1 innehöll även ett litet kex till Laban, men det trillade på golvet och åts upp innan jag hann fota det. :D  Den söta nallen fick även en närbild. Sånna gulliga presenter värmer hjärtat.
Jag satte påsen med paketerna i vardagsrummet och ikväll har Laban vaktat dem.


Han brukar aldrig ligga där annars

Laban hade sitt adventspaket från mig att öppna idag också. Han börjar få kläm på det här med att öppna paket igen. Gick lite snabbare denna gången.Ett hjärteben till mitt lilla hjärta

Har för mig att det var något merjag skulle berätta, men det har jag glömt så det var väl inte så viktigt. Istället önskar jag en skön 2:a advent, en trevlig vecka och håller tummarna för att snön snart tittar fram.
RSS 2.0