Hundens dag på "Ribban"

Idag har Laban och jag varit på äventyr, igen. I samband med Malmö City Horse Show som pågått denna veckan och helgen anordnar Sydskånska kennelklubben Hundens dag, med lite olika aktiviteter. Olika rasklubbar visade upp sig, foder- och tillbehörsförsäljare var där och hade lite specialpriser. Köpte Bozita-godis till Laban. Man fick 3 påsar för 20 kr, kostar annars ca 20 kr för en påse. När jag sedan skrev upp mig på deras nyhetsmail-lista så fick jag en påse till. Alltså 4 påsar till priset av en!


Mmmm...

Vi stannade först till och tittade lite på WC i fälttävlan. Det gällde att hålla sig undan från banan, som gick över hela området, för det gick undan när hästarna susade förbi. Stora, fina och mäktiga djur de där.


 
Tror inte ryttarna han se så mycket av den fina utsikten över Öresund! :)


Full fart i vattnet

Vi tittade lite medan försvaret visade up sina sökhundar som hittade vapen i en väska i en bil och något annat, kommer inte ihåg vad, under blomkrukor. Duktiga och fina hundar. Vi gick runt och tittade bland rasklubbarna, men som vanligt var inte Cavalier-klubben där. Istället fick Laban hälsa på föregångaren till Cavalieren, dvs King charles spaniel. Inte alls lika fina som Cavaliererna! Därefter såg vi lite kaninhoppning. Där gick det verkligen inte snabbt runt banan.
Sedan gick vi och tittade på de som tog hundförarmärke. Medan vi stod där och titta kom sekreteraren fram till oss och tyckte att vi skulle vara med. Jag försökte slingra mig ur, men innan jag hann blinka så hade hon skrivit upp oss på turlistan. Så vi fick snällt stå och vänta. Momenten i hundförarprovet var:
1. Gå fint i koppel - vi gick en liten sträcka fram och tillbaka. Laban fick en anmärkning för att han snusa, men godkänt.
2. Inkallning i kopplets längd - Laban skulle sitta kvar jag gick iväg i kopplets fulla längd och kallade in. Godkänt.
3. Binda upp och gå ifrån - Satte fast Laban i en krok och gick iväg, gick lika bra som alltid, inget gnäll eller oro. Godkänt.
4. Möten människor emellan - Jag och sekreteraren med sin hund gick mot varandra med hundarna på yttersidorna. Laban fica det jättebra. Godkänt.
5. Möten hundar emellan - Vi vände och gick tillbaka så båda att hundar kom på insidan. Laban drog lite mot den andra hunden, men följde fint med när jag gick vidare. Godkänt.
6. Gå på planka - De hade lagt en planka på marken, från ett agilityhinder så det ut som, och Laban gick över den utan problem. Det var ju inget nytt för honom precis. Godkänt.
7. Sitt - Jag skulle säga sitt och Laban skulle sitta. Godkänt.
8. Förbjudna matskålen - Vi skulle gå slalom mellan 3 matskålar, varav en var full med mat. Laban stannade såklart till vid matskålen, men tog inget och följde sedan med mig, så det blev godkänt med utropstecken till och med.
9. Hopp över hinder - Vi gick mot hindret och Laban skulle hoppa över. Det kan han ju! Godkänt!

Fotografen var så nyfiken på vad vi gjorde så det blev inte så många kort, men två stillastående i alla fall.


Vår tur att kliva in på banan


Laban får syn på em cavalier bakom oss


Snyggt protokoll - 9 poäng av 9 + ett utropstecken


Priser!

När hundförarprovet var klart sa "domaren", men det gick ju bra så då tar vi väl ett litet lydnadsprov också. Jaha! Så det fick det bli. Det innehöll momenten:
1. Tandvisning - Domaren skulle titta på Labans tänder. Givetvis inga problem. 10 poäng.
2. Linförighet - Gå med Laban vid min sida i koppel och svänga på domarens kommando. Jag tyckte inte Laban gick så fint som jag ville och det tyckte inte domaren heller. 8 poäng, med kommentaren "Långt ifrån föraren".
3. Platsläggande- Gå med Laban i koppel och lägga honom under gång. Fick använda dubbelkommando vilket ger avdrag. 7 poäng.
4. Inkallande - Sätta Laban, gå ut i kopplets längd och kalla in. Laban kom men gick bakom mig och började snusa så jag fick kalla igen för att han skulle komma till mig. 8 poäng.
5. Hopp över hinder - Sätta Laban på ena sidan av hindret och gå över till andra och få honom att hoppa över hindret till mig. Detta moment kan Laban! 10 poäng.
Varje moment dividerades med 2 så till slut blev det 86 poäng av 100 och Godkänt!


Protokoll


Priser

Intill Lydnadsringen hade de ett tält där de utsåg Malmös mest välskötta hund. Eftersom tävlingsmänniskan vaknat till liv tänkte jag att då kan jag lika gärna göra ett försök här med. Det var lite som en utställningstävling fast ändå inte. Vi skulle först gå fram och tillbaka så att domaren såg att Laban inte var halt eller gick konstigt. Sedan kände hon på hullet, kollade öron, ögon, tänder klor, päls och hundens tillgänglighet. Hon var grymt imponerad över allt hos Laban. Perfekt hull, inga tovor i pälsen, klorna perfekta, fina tassar, vänlig och trevlig hund. Ja, hon fullkomligt överöste oss med beröm och sa att Laban var absolut dagens bästa.


Laban fjäskar för domaren

Protokoll - 5 = Utmärkt! 40 poäng = Full pott!


Laban kollar in sitt pris

Vi fick en liten hederspris-rosett som tog oss vidare till finalen i stora ringen. Det blev en liten väntan på final då det var många som ville vara med och tävla och första bedömningen var inte klar till utsatt tid.


Finaste killen vilar mitt bland allt folk och hundar


Väntar på final


Det var totalt 10 vuxna hundar som gått vidare till final och 2 valpar. Valpar tävlade för sig och det blev en liten bostonterrier(?)-tik som vann.

Väntar på alla finalister

Övriga deltagare


Övriga deltagare


De 5 favoriterna får visa upp sig en omgång till i ringen


Till slut hamnade vi på 3e plats! Helt otroligt!


Alla 5 som fick pris, fast ettan och tvåan gömmer sig lite

Jag blev väldigt förvånad över alla fina ord från domaren. När man sedan vet hur många som deltog och att vi kom trea så är det ju helt galet. Domaren förklarade efteråt att Laban var en klar favorit men eftersom ettan och tvåan var några år äldre så var det ju en större prestation att de var så fina som de var. Hon ville dessutom att jag skulle veta att många vana utställare deltagit och åkt ur tävlingen. Hon behövde verkligen inte förklara sig för min skull, jag var helnöjd över att vi överhuvudtaget gick till final. Jag som inte ens tänkt deltaga från början! :)


Finaste (trötte) killen med sina priser - foder, påse och rosett

Efter finalen gick vi en liten runda till på området.


Där va hästar såklart


Får, inte lika självklart

Sedan var vi trötta och hungriga och började dra oss hemåt.


Välbehövligt drickastopp på väg till bilenDet var en mer lyckad dag än jag hade kunnat tänka mig när jag vaknade imorse. Betalade 86 kr i parkering, men dem tjänade vi ju in med råge! Som vanligt var det flera som kom fram och frågade vad det var för ras, tyckte att han var fin, samt ville fotografera. :) En kvinna kom fram efter finalen i tävlingen och ville ta bild på Laban och visa sin vännina som också hade en cavalier. Kvinnan tyckte att väninnans hund inte var alls fin eftersom hon inte trimma den så hon ville visa hur fin den kunde vara om hon gjorde det. Jag berättade för henne att jag inte trimmar Laban, men jag vet inte om hon trodde på mig... hihi 

När vi kom hem somnade både jag och Laban sött i vars ett hörn. Vi var ute på en 1 timmesrunda med lek, lite träning och mys med två småtjejer ikväll, men sedan vi kom in har Laban snarkat vidare. Det hade jag utan problem också kunnat göra! :)

 

Kommentarer
Postat av: Theres

Hej. Googlade på Dagens mest välskötta hund i Malmö och hittade din blogg, fin blogg.Ville bara säga att tiken som vann finalen för valparna va inte en Bostonterrier utan en Fransk Bulldogg (säger den stola ägaren) :), inte det lättaste att se skullnad på dessa raser :)Fin voffs du har.

2011-08-08 @ 21:34:15
URL: http://theresochskogstrollen.blogg.se/
Postat av: Jenny och Laban

Hej!

Tack så jättemycket för de fina kommentarerna. Vad roligt att du hittade mig och grattis till vinsten! Givetvis är det en Fransk bulldog. Var väldigt tveksam när jag skrev det, därav frågetecknet. Hon gjorde i alla fall ett snyggt finalnummer! :D

2011-08-09 @ 21:03:46
URL: http://jennyolaban.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0