Träning på Svaneholm

Bättre sent än aldrig får nog bli mitt motto. Nu har det gått mer än en vecka sedan vi var vid Svaneholms slott på lite aktiviteter som Sydskånska kennelklubben anordnade.


På väg till slottsparken

Det var många hundar på plats och många olika raser, men vi var bara två cavalierer. Den andra cavalieren var Goliat som är en jämngammal hane som vi sprungit på lite överallt under året. Det verkar som att Laban och Goliat känner igen varandra nu.

 
Laban och Goliat hälsar


En annan stor kille som ville hälsa


Information från arrangörerna

Vi fick lite information om hur dagen skulle se ut och vad vi skulle göra. Sedan delades vi in i grupper; Långbenta, Kortbenta och Mittemellan. Hundar alltså! Cavaliererna fick höra till Mittemellan för att grupperna skulle bli jämna. I dessa grupper hade vi sedan lite utställningsinformation och träning. Vi hade oturen att få en löptik i vår grupp så efter några varv i ringen blev det allt svårare att få Laban att hålla upp huvudet.


Ringträning 

Det var otroligt varmt denna dag, så i varje liten paus fick vi söka oss till skuggan och fylla på med vatten.


Laban och Goliat snackar lite i pausen och passade på att gräva lite i leran också

När vi varit igång och tränat i drygt en timme så var det dags för fika. Jag hade med mig en hemmagjord ostbagel, med grönsaker och blue cheese. *Mums* Laban fick ett tandben som han lade sig och tugga på i gräset. När det var slut kom han och lade sig så sött i mitt knä. Han fick ett kex och sedan låg han där. De som satt intill var väldigt imponerade och sa till sin hund att se och lära... haha  Jag njöt och tog tillvara på tillfället eftersom det inte precis är så det brukar vara när det finns en massa hundar och människor runt omkring.


Laban tuggar tandben


Laban myser i mitt knä


När vi fikat färdigt passade Laban på att hälsa på en tjej på 6 månader

Efter fikat var det dags för nya övningar. Vi skulle åter samlas i benlängdsgrupperna och sedan samlades vi alla i ett långt led med tre rader - minst hund först och störst sist. Sedan skulle vi gå en marsch där hunden skulle koncentrera sig på ägaren och inte de andra hundarna. Återigen hade vi turen att hamna precis bakom löptiken. Alltså var det tre hanar på rad som inte brydde sig ett dugg om sina ägare, utan bara drog mot tiken. Vi gick så fram och tillbaka några gånger innan det var dags att delas igen. Det långa ledet skulle nu delas i två led. Då hade vi turen att delningen blev precis mellan oss och löptiken. Äntligen fick jag lite kontakt med Laban igen. :D  Därefter skulle de här två grupperna gå mot varandra, mötas och leden gå igenom varandra. Det blev väldigt trångt och jag hade inte precis ögonkontakt med Laban, men han skötte sig rätt snyggt i alla fall och klarade av trängseln utan någon som helst oro.

Efter denna övning blev det prisutdelning. Alla som deltog fick vars en lott. Dock tappade jag min lott, men som tur var så blev alla vinster utdelade och jag behövde inte känna någon irritation över att ha missat en vinst på grund av tappad lott.


I väntan på storvinst

När allt var avslutat tog Laban och jag en liten promenad runt slottet.När vi kom hem somnade Laban direkt innanför dörren. Det tar på krafterna att träna och umgås i solen!

Efter en stund vaknade Laban till, vandrade vidare och lade sig i solen


Denna solbild får avslita kvällens inlägg.


Smartson-inlägg

Har åkt på en tråkig förkylning så tänkte bara göra ett kort inlägg ikväll. Det är ingen dunderförkylning, men den tar på krafterna. Det är MYCKET förkylt på jobb, så det är där den kommer ifrån.

Anledningen till att jag ändå samlar kraft och skriver är att jag är med i det som kallas Smartson. Smartson skickar lite då och då ut erbjudanden på nya produkter som man kan få testa. Jag har tidigare testat pizza som jag skrev om här. Den här gången hoppas jag på att få testa en kamera som ska vara snabb, vattentålig, stöttålig, bra pixlar, utbytbart skal, mm. Om jag gör en länk till testet här i bloggen så ökar jag dessutom mina chanser att få delta i testet. Alltså, måste man ju offra sig.

Testet kan du hitta här: http://smartsontestpilot.se/ricoh-px/bli-testpilot/
Där kan du också anmäla dig och ha chansen att vara med och testa en kamera.
Här kan du också se en reklamfilm om kameran och alla bra funktioner med den:
http://www.youtube.com/watch?v=lo9gcfI_Cwk

Måste även meddela att jag nu anmält mig till en kurs i tävlingslydnad! Det kommer alltså bli fullt upp i höst.
5 Onsdagar (kväll): Miljö- och Aktiveringskurs
7 Söndagar (eftermiddag): Fortsättningskurs i Vardagslydnad
3 Söndagar och 4 lördagar (förmiddag): Tävlingslydnad
 
Nu ska jag fortsätta vila! :)


Litet smakprov av Military Tattoo

Tänkte att det var dags att rapportera lite från helgens aktiviteter nu innan det är ny helg. Börjar med lördag idag och får försöka hinan med söndagens äventyr en annan kväll. 

I lördags hade jag stor städ förmiddag. Putsa fönster, damma, damsög, skura golv... Efter allt detta tråkiga gav Laban och jag oss ut på en lång promenad. Vi gick först in till centrum och Balders hage där Polska arméns musikkår bjöd på en liten konsert under ca 30 minuter. De skulel delta i Ystad Military Tattoo på kvällen och gjorde ett kort besök i S-torp. Jag gillar millitärmusik och någon gång ska jag gå och se Tattoon i Ystad eller på Malmö arena, det är något som är säkert! :)


Intåg i parken


Laban satt snällt och lyssnaAbba-medleyMer Abba


Männen lyckades både spela och "dansa" :)Skickligt

Därefter gick vi vidare lite genom byn och sedan ut till Gullåkra mosse. Vi gick en runda på mossen och tog sedan en sväng in på hundrastgården, såklart.


Små kossor på mossen


Svanarna höll full koll på oss...


De vaktade ju sina ungar

På hundrastgården mötte vi Daisy med matte, som kommit ut på en lite senare tur. Och det var ju bra för då fick hon och Laban lekt lite.

Daisy ser smått vettskrämd ut - hihi


Åsså lite pussar

När Daisy gått hem gick vi in på Agilitybanan och körde lite agility och lite lydnad.


Lydnad: Sitt - stanna kvar...


hopp! - snygg ingång gjorde han också, men den gick ju inte att fotografera själv

Dags att sova! Har en alldeles för lång jobbedag imorgon, så måste ladda batterierna.


Askersundsutställning 2011

Nu har Laban varit på sina första stora officiella utställningar. I våras bjöd Labans uppfödare Ulrica (www.tillpix.se) in till utställning i Askersund. Labans ena syster Noblesse kom också dit så vi såg det som ett roligt tillfälle att träffa både Ulrica och en syster till Laban. Dessutom blev det ju lite extra semester. Vi åkte i torsdagskväll och stannade då på Brahehus-rastplatsen och sov. Efter allt regn här hemma så var det skönt att vakna till en strålande solskensmorgon!


Utsikt över Vättern


Min snygging!

Brahehus ligger lite norr om Gränna och de har såklart lite godisförsäljning där också. Så vi passade på att köpa lite Gränna-godis också när vi ändå var där. Sedan kärde vi vidare till Askersund. I Askersund bodde vi på City-campen som låg i båthamnen, alltså precis vid centrum. Där bodde vi perfekt med nära till allt. Vi tog en tur i stan och skulle försöka oss på en promenad till utställningsområdet. Det låg dock för långt bort för att gå så istället hamnade vi på Venus choklad som tillverkade och sålde choklad, såklart! Vi köpte ett chokladte och ett choklad med kanelsmak. Föräldrarna blev inte så förtjusta i teet, men jag tyckte det var rätt gott.


Promenad i Askersund

Någons trädgård
Under fredagen märkte jag att Laban inte riktigt var sig lik. Han brydde sig inte om folk som vi mötte eller andra hundar. Han verkade trött efter att vi gått knappt halva promenaden genom stan. Labans som brukar orka nästan hur mycket som helst. Även om solen sken så var det rätt svalt, så jag tror inte att det var värmen som tog slut på honom. I alla fall så sov han resten av dagen förutom när vi var ute och kissa. På kvällen kom Labans syster Noblesse till campingen med sin familj. Men inte ens då blev han så glad som han brukar bli när han träffar en cavalier. Men tänkte inte mer på det då och på lördagen var det dags för utställning.

Vi var uppe tidigt och fixade och grejade. När vi kom till utställningen så var Labans uppfödare redan där och kom och hälsade. Hon lyfte glatt upp Laban och han bara satt i hennes famn. Laban som annars kastar sig över folk och slickar dem från topp till tå. Ulrica tyckte att Laban var en liten och fin kille! Hon och hennes vänninor som också var med tyckte att han var lik sin mamma Pixie och en halvbror Speedy (?). 

När det var vår tur att gå in i ringen så var vi tre hanar som tävlade i juniorklass. Laban var äldst av dem med sina dryga 15 månader och den yngsta var 9 månader, så det skiljde ca 6 månader. Laban var väldigt lugn i ringen. Brydde sig inte mycket om andra och gick väldigt lugnt. En av de andra hundarna verkade väldigt rädd iringen. Han hade svansen mellan benen hela tiden och ville ha väldigt mycket närkontakt med sin matte. Han drog sig undan lite när domaren skulle titta och känna på honom på bordet också. 


Laban på bordet

 
Laban och jag går trekant

Syns att Laban är lite slö och sackar efter
Domaren Jessie Madsen gav detta omdöme:

15 mån hane i största laget. Ngt för bred skalle och för markerad kindben. Stora fina ögon m bra färg. Utm halslängd, utm utv förbröst. Bra stomme. Är ngt högställd. Han är lite sluttande i sitt kors men bär svansen ok. Bra pälskvalité. Ok fram, saknar påskjut bak. Utm temperament.

Slutresultatet blev Very Good. Helt okej! Tänker inte kommentera domarens kommentarer eftersom jag inte är någon expert. Däremot kan det där med "sluttande kors" och "saknar påskjut bak" ha att göra med att han var lite slö denna dag.

Labans syster fick också ett Very Good. Hon hade för snipig nog, lågt ansatt svans och något med nån vinkel på benen....


Noblesse till höger

En gammal man var också på utställningen och tävlade med sina hundar. Bland annat en tik på 12 år, som tävladei veteranklass. Mannen och tiken hade ungefär lika svårt för att ta sig runt i ringen, men de var lika glada. De var nästan lika söta när de skutta runt också. Givetvis fick hon Excellent och mannen blev jätteglad.Noblesse tävlade även i "Barn med hund" tillsammans med sin lillmatte. De var två tjejer som tävlade, Noblesse lillmatte och en tjej som kom från en kennelfamilj. Trots att den andra tjejens hund satte sig mitt i ringen och bajsa rallybajs, så dömdes hon som etta. Såklart! Det var ju en kollega från en annan kennel som dömde i denna tävlingen...
De hade massor med försäljningstält på utställningsområdet. Vi passade på att gå och shoppa lite godis och tandben till Laban, medan han låg och sov i sitt tält. När alla cavalierer var klara åkte vi tillbaka till campingen. Och Laban fortsatte med sitt sovande. Givetvis brukar han vara trött efter en utställningsdag, men eftersom han varit trött dagen innan och under förmiddagen, så var jag ändå lite orolig sedan på kvällen när han fortfarande var lika hängig. Han ville inte äta, inte leka, inte mysa och knappt gå ut och kissa. Jag försökte leka och få igång honom, men han visade väldigt svalt intresse. Så lite bekymrad var jag allt för så brukar INTE min Laban vara. Visade ingen glädje alls. :(

Men det blev söndag och dags för ny utställningsdag. Laban är alltid morgontrött, men såg endå började jag se en glimt av min gamla vanliga Laban. Svansen viftade, maten slank ner i magen och när vi var ute och kissa så drog han lite efter en annan hund. Har aldrig tidigare blivit glad över att Laban drar i kopplet, men det blev jag då. Han var dessutom mycket stirrigare när jag gjorde iordning köttbullar än han varit dagen innan. När vi kom till utställningen denna dag så fick Ulrica en betydligt trevligare hälsning med pussar och svansvift. 

Så var det dags att kliva in i ringen. Jag gjorde en lite tidig entré då Juniorklassen ropades in för tidigt, vilket de kom på när jag var i ringen så jag fortsatte snyggt rakt igenom ringen. :) Vi var bara två i juniorklass denna dagen. Det var jag och så hon som hade den rädda hunden som vi mötte dagen innan. Hunden sprang med svansen mellan benen även denna dag och domaren coachade henne hur hon skulle göra när de gick runt i ringen. Får väl tillägga att hon var en van utställare och uppfödare... Domaren frågade om det verkligen var hennes hund eftersom den verkade så rädd och osäker, men det var såklart hennes hund. Även denna dag fick hunden Excellent. Laban fick åter igen Very Good, men ett helt annat omdöme!Smart att fota när jag är närmst kameran...

Domare Erna-Britt Nordins omdöme:
Maskulint huvud. Bra nos. Tångbett. Kunde haft lite finare läpplinje och läppigment. Bra bröstkorg. Bra hals och rygg. Lite hög svans i rörelse. Tillr. vinklar. Bra steg. Lite lätt tecknad. Bra temperament.

Det där med läpplinje berättade hon att det bara var hon som tittade på och kommenterade. Dock är det inga hundar som har kvar svart läppiggment på läpparna längre. Alltså en onödig kommentar. vet inte vad jag ska göra åt Labans glada, höga svans... :) Och för första gången fick Laban kommentar för sin teckning, att han är lite vit. Hon hade en domaraspirant med sig och gick verkligen in på detaljer när hon pratade, förklarade och visade honom.

Är som sagt ingen expert på cavalierer, jag kan bara ha egna åsikter om vad jag tycker är en fin cavalier och inte. Jag är heller inte missnöjd med helgens resultat, very good, är ju verkligen bra. Däremot kan jag tycka att en hund som är rädd i ringen och springer med svansen mellan benen båda dagarna INTE är en excellent + ck hund. Speciellt inte när det står såhär i rasstandarden:  Rasen är käck och absolut orädd. Till Temperamentet är den glad, vänlig och tillgiven, aldrig aggressiv och utan antydan till nervositet.
Temperamentet är ju en del av det som bedöms och Excellent ska vara: 

Hund som mycket väl motsvarar rasens standard, och som presenteras i utmärkt kondition, visar ett harmoniskt välbalanserat temperament, håller utmärkt klass och har en utmärkt helhet. Dess utmärkta kvaliteter i förhållande till rasidealet tillåter att domaren kan bortse från smärre detaljfel. Hunden måste ha tydlig könsprägel.

Hade det varit jag som kommit med den hunden och inte en kvinna från en fin kennel så hade jag absolut inte fått Very good och framförallt inte ck.  Men men, inte mycket att göra åt det! Jag har trots detta inte tappat suget för att ställa ut. Det blir mer av det. De där få minuterna i ringen ger en liten kick, oavsett hur det går i slutändan.
Fick lite tips och saker jag ska tänka på av en av Ulricas bekanta, som verkade vara lite utställningexpert.

Överhuvudtaget blev det en dålig dag för Kennel Tillpix. Noblesse fick också Very good och Freddie som Ulrica själv ställde ut fick bara Good.  Däremot en fin tjej vid namn Blinka, som också kommer från Tillpix klarade sig riktigt bra båda dagarna och blev 3e bästa tik med reservcert.Ulrica och Freddie

Laban var klart trött efter ännu en lång utställningsdag och vi somnade båda två när vi kom tillbaka till husvagnen. Men eftertupplur och mat piggnade vi båda till och det blev både lek, bus och lite träning. Laban fick en ny fin anka att leka med.


Bloggen börjar sega sig och klydda lite så jag får göra ett snabbt avslut och återkomma med tillägg om jag har missat något!

Gonatt!!!

Hundens dag på "Ribban"

Idag har Laban och jag varit på äventyr, igen. I samband med Malmö City Horse Show som pågått denna veckan och helgen anordnar Sydskånska kennelklubben Hundens dag, med lite olika aktiviteter. Olika rasklubbar visade upp sig, foder- och tillbehörsförsäljare var där och hade lite specialpriser. Köpte Bozita-godis till Laban. Man fick 3 påsar för 20 kr, kostar annars ca 20 kr för en påse. När jag sedan skrev upp mig på deras nyhetsmail-lista så fick jag en påse till. Alltså 4 påsar till priset av en!


Mmmm...

Vi stannade först till och tittade lite på WC i fälttävlan. Det gällde att hålla sig undan från banan, som gick över hela området, för det gick undan när hästarna susade förbi. Stora, fina och mäktiga djur de där.


 
Tror inte ryttarna han se så mycket av den fina utsikten över Öresund! :)


Full fart i vattnet

Vi tittade lite medan försvaret visade up sina sökhundar som hittade vapen i en väska i en bil och något annat, kommer inte ihåg vad, under blomkrukor. Duktiga och fina hundar. Vi gick runt och tittade bland rasklubbarna, men som vanligt var inte Cavalier-klubben där. Istället fick Laban hälsa på föregångaren till Cavalieren, dvs King charles spaniel. Inte alls lika fina som Cavaliererna! Därefter såg vi lite kaninhoppning. Där gick det verkligen inte snabbt runt banan.
Sedan gick vi och tittade på de som tog hundförarmärke. Medan vi stod där och titta kom sekreteraren fram till oss och tyckte att vi skulle vara med. Jag försökte slingra mig ur, men innan jag hann blinka så hade hon skrivit upp oss på turlistan. Så vi fick snällt stå och vänta. Momenten i hundförarprovet var:
1. Gå fint i koppel - vi gick en liten sträcka fram och tillbaka. Laban fick en anmärkning för att han snusa, men godkänt.
2. Inkallning i kopplets längd - Laban skulle sitta kvar jag gick iväg i kopplets fulla längd och kallade in. Godkänt.
3. Binda upp och gå ifrån - Satte fast Laban i en krok och gick iväg, gick lika bra som alltid, inget gnäll eller oro. Godkänt.
4. Möten människor emellan - Jag och sekreteraren med sin hund gick mot varandra med hundarna på yttersidorna. Laban fica det jättebra. Godkänt.
5. Möten hundar emellan - Vi vände och gick tillbaka så båda att hundar kom på insidan. Laban drog lite mot den andra hunden, men följde fint med när jag gick vidare. Godkänt.
6. Gå på planka - De hade lagt en planka på marken, från ett agilityhinder så det ut som, och Laban gick över den utan problem. Det var ju inget nytt för honom precis. Godkänt.
7. Sitt - Jag skulle säga sitt och Laban skulle sitta. Godkänt.
8. Förbjudna matskålen - Vi skulle gå slalom mellan 3 matskålar, varav en var full med mat. Laban stannade såklart till vid matskålen, men tog inget och följde sedan med mig, så det blev godkänt med utropstecken till och med.
9. Hopp över hinder - Vi gick mot hindret och Laban skulle hoppa över. Det kan han ju! Godkänt!

Fotografen var så nyfiken på vad vi gjorde så det blev inte så många kort, men två stillastående i alla fall.


Vår tur att kliva in på banan


Laban får syn på em cavalier bakom oss


Snyggt protokoll - 9 poäng av 9 + ett utropstecken


Priser!

När hundförarprovet var klart sa "domaren", men det gick ju bra så då tar vi väl ett litet lydnadsprov också. Jaha! Så det fick det bli. Det innehöll momenten:
1. Tandvisning - Domaren skulle titta på Labans tänder. Givetvis inga problem. 10 poäng.
2. Linförighet - Gå med Laban vid min sida i koppel och svänga på domarens kommando. Jag tyckte inte Laban gick så fint som jag ville och det tyckte inte domaren heller. 8 poäng, med kommentaren "Långt ifrån föraren".
3. Platsläggande- Gå med Laban i koppel och lägga honom under gång. Fick använda dubbelkommando vilket ger avdrag. 7 poäng.
4. Inkallande - Sätta Laban, gå ut i kopplets längd och kalla in. Laban kom men gick bakom mig och började snusa så jag fick kalla igen för att han skulle komma till mig. 8 poäng.
5. Hopp över hinder - Sätta Laban på ena sidan av hindret och gå över till andra och få honom att hoppa över hindret till mig. Detta moment kan Laban! 10 poäng.
Varje moment dividerades med 2 så till slut blev det 86 poäng av 100 och Godkänt!


Protokoll


Priser

Intill Lydnadsringen hade de ett tält där de utsåg Malmös mest välskötta hund. Eftersom tävlingsmänniskan vaknat till liv tänkte jag att då kan jag lika gärna göra ett försök här med. Det var lite som en utställningstävling fast ändå inte. Vi skulle först gå fram och tillbaka så att domaren såg att Laban inte var halt eller gick konstigt. Sedan kände hon på hullet, kollade öron, ögon, tänder klor, päls och hundens tillgänglighet. Hon var grymt imponerad över allt hos Laban. Perfekt hull, inga tovor i pälsen, klorna perfekta, fina tassar, vänlig och trevlig hund. Ja, hon fullkomligt överöste oss med beröm och sa att Laban var absolut dagens bästa.


Laban fjäskar för domaren

Protokoll - 5 = Utmärkt! 40 poäng = Full pott!


Laban kollar in sitt pris

Vi fick en liten hederspris-rosett som tog oss vidare till finalen i stora ringen. Det blev en liten väntan på final då det var många som ville vara med och tävla och första bedömningen var inte klar till utsatt tid.


Finaste killen vilar mitt bland allt folk och hundar


Väntar på final


Det var totalt 10 vuxna hundar som gått vidare till final och 2 valpar. Valpar tävlade för sig och det blev en liten bostonterrier(?)-tik som vann.

Väntar på alla finalister

Övriga deltagare


Övriga deltagare


De 5 favoriterna får visa upp sig en omgång till i ringen


Till slut hamnade vi på 3e plats! Helt otroligt!


Alla 5 som fick pris, fast ettan och tvåan gömmer sig lite

Jag blev väldigt förvånad över alla fina ord från domaren. När man sedan vet hur många som deltog och att vi kom trea så är det ju helt galet. Domaren förklarade efteråt att Laban var en klar favorit men eftersom ettan och tvåan var några år äldre så var det ju en större prestation att de var så fina som de var. Hon ville dessutom att jag skulle veta att många vana utställare deltagit och åkt ur tävlingen. Hon behövde verkligen inte förklara sig för min skull, jag var helnöjd över att vi överhuvudtaget gick till final. Jag som inte ens tänkt deltaga från början! :)


Finaste (trötte) killen med sina priser - foder, påse och rosett

Efter finalen gick vi en liten runda till på området.


Där va hästar såklart


Får, inte lika självklart

Sedan var vi trötta och hungriga och började dra oss hemåt.


Välbehövligt drickastopp på väg till bilenDet var en mer lyckad dag än jag hade kunnat tänka mig när jag vaknade imorse. Betalade 86 kr i parkering, men dem tjänade vi ju in med råge! Som vanligt var det flera som kom fram och frågade vad det var för ras, tyckte att han var fin, samt ville fotografera. :) En kvinna kom fram efter finalen i tävlingen och ville ta bild på Laban och visa sin vännina som också hade en cavalier. Kvinnan tyckte att väninnans hund inte var alls fin eftersom hon inte trimma den så hon ville visa hur fin den kunde vara om hon gjorde det. Jag berättade för henne att jag inte trimmar Laban, men jag vet inte om hon trodde på mig... hihi 

När vi kom hem somnade både jag och Laban sött i vars ett hörn. Vi var ute på en 1 timmesrunda med lek, lite träning och mys med två småtjejer ikväll, men sedan vi kom in har Laban snarkat vidare. Det hade jag utan problem också kunnat göra! :)

 

Kusin- och kompisträff

Nu har man jobbat 2 dagar och är lika slut och trött om kvällarna som vanligt. Värmen har också kommit med besked vilket gör en ännu lite tröttare. Igår, efter första jobbedagen, hade jag en fruktansvärd huvudvärk! Vi bestämde oss ändå för att åka och hälsa på syster med familj som är på semester i Skateholm. Påverkad av huvudvärken så kände jag mig en aning frånvarande, men det blev ändå en trevlig eftermiddag. Laban fick träffat sin andra "hundkusin" Diablo också för första gången. Diablo är en stor, fin Alaskan malamute-kille på 3 år. Glömde min kamera så fick nöja mig med mobilen som kamera, men det blev faktiskt rätt bra bilder.


Diablo


Laban och Diablo bekantar sig


Laban på strandpromenad


Diablo poserarI söndags när vi varit ute på en lång promenad samt lite egen aktivitet på hundklubben så gick vi förbi grannen (Daisy med matte) och de var ute. När de såg oss så bjöd de in för lite lek i trädgården. Det blev mer än lek i trädgården. Hela lägenheten inspekterades och efter en stund var vi av med dem. Vi försökte smyga in för att se vad de gjorde, men Daisys matte råkade trampa på en pipleksak och då kom båda hundarna utfarandes från sovrummet. haha  Säkerligen hade de tagit sig friheten att hoppa upp i sängen. Även här hade jag bara mobilen med och dessa bilderna blev lite sämre eftersom blixten råkat stängas av.

Är som sagt igång och jobbar igen. Känner sig lite som en vikarie när man är på ett helt nytt ställe med människor som man aldrig jobbat med tidigare. Men det fungerar ändå bra tycker jag. Det är dock fullrulle som vanligt, så det märks inte precis att det är sommar. Men det är härligt. Det jobbiga är tröttheten när man kommer hem, men det får man ta när man dessutom inte komemr i säng i tid på kvällarna... :)


RSS 2.0