Utställning i Falsterbo

Idag drog jag, Laban, mamma, Malin och Fabbi till Falsterbo för Inofficiell utställning som Brukshundklubben arrangerade. Laban gjorde dessutom premiär i Juniorklass. När vi kom dit och tittade i utställningskatalogen upptäckte jag att den andra hunden i hans åldersklass var den som jag från början tänkte köpa från en uppfödare i Staffanstorp. Som tur var blev det vid det tillfället missförstånd och jag fick leta upp Laban hos Tillpix kennel istället. Men väldigt märkligt att vi, av alla cavalier-hundar som finns, skulle möta just den.

Bra gick det i alla fall. Laban blev 1a med hederspris i Juniorklassen och blev sedan 2a av hanarna totalt. Det var en jättefin 5-årig hane som vann och sedan blev bäst i rasen. Laban fick fin kritik även denna gången:

Hane på den större skalan, maskulint rejält huvud, vackra ögon, snyggt bett, bra kropp för åldern, bra kors och vinklar, rör sig parallellt fram och bak, färg och päls OK, härligt temperament.

Det var en lite vitsig domare som tyckte att jag hade fått mycket hund för pengarna. Då skulle han bara veta att jag dessutom fått lite rabatt pga av hans färg. Han sa också att jag inte skulle bli besviken för att Laban inte vann, utan komma tillbaka när han växt till sig och ställa ut honom igen för att han är riktigt fin! Alltid trevligt att höra! :)

Själva prestationen från Labans sida kunde man önskat mer av. Först gick det bra, men plötsligt upptäckte han något på marken som lukta jättegott och bara lade sig ner och vägrade gå. Fick nästan dra honom runt banan och ändp försökte jag locka, jollra och jiddra allt vad jag kunde, men fick ingen kontakt. Det luktade SÅ GOTT, tyckte Laban! Kan ha varit så att någon av tikarna före löpte, men jag har aldrig sett honom reagera så mycketr på löpdoft innan. Strunt samma vad det var, men störde gjorde det. Tror dock inte att det förstörde för oss, för det var tydligt redan innan att den andre hanen skulle gå vidare, för han var fin, även om domaren verkade mer skylla på ålder.Hanen som vi tävlade mot i juniorklass


Laban på bordet

Och där har Laban upptäckt en god doft i gräset. Grr irriterande.


Mmm...va gott det luktar


Etta! :D


Den 5-årige hanen i öppen klass


Tävlan om bästa hane

Blått band som i andraplats!


Laban med sin hederspris-rosett. För övrigt delades det bara ut rosetter till Bäst i rasen och Bäst i motsatta kön. Man kunde inte ens köpa sina 1a pris rosetter. Lite minus i kanten.

Och så här trött är man efter en påskhelg med massa hittepå!

Laban har sovit HELA eftermiddagen. Efter utsällningen körde vi till hundrastgården och sprang av oss, men det märktes redan där att lilleman var trött. När vi kom hem somnade han direkt. Han var vaken knappt 2 timmar ikväll för att äta och gå långpromenad, men somnade direkt han kom in igen. haha

Så, hur gick det då för Malin och Fabbi. De hade oturen att få en surtant till domare. Visst Fabbi hade lite svårt med gången och hoppade lite, men det hade ju inte behövt vara ett hinder. De var ensamma i sin ras och borde nästan vara självklara att gå vidare, men nä. Hon blev såklart etta, men utan hederspris. Det tråkiga var att domaren så tydligt favoriserade barn som visade hund! Skulle haft med Isak så hade de varit vidare. Tokigt!
Stå fint kunde hon i alla fall!!! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0