Selektiv hörsel

Ja, min underbara lille Laban håller på att få selektiv hörsel, eller han hade i alla fall idag! *grr* Lagom irriterande! Speciellt idag när man är i slutet av arbetsveckan och tröttheten börjar bli väldigt påtaglig. När jag kom hem idag körde vi till Hundklubben som vanligt för att få springa av oss lite. Där var en annan hund på agility-banan som Laban hälsat på tidigare, vilket inte fungerade, så vi valde att hålla dem var för sig. Men min lille tokige, folk- och hundglade kille, var ju bara tvungen att hälsa ändå, med ett staket emellan. Det går ju bra, men min tanke var att få rasta av oss innan folk kom och skulle ha hundkurser, så jag försökte få igång honom vilket var helt hopplöst. Han märkte nog inte ens att jag var där. Så jag gick iväg, men han brydde sig inte. Jag ropade lite på honom, han brydde sig inte. Den andra kvinnan kopplade sin hund och gick därifrån. Laban stod kvar och tittade efter dem så jag gömde mig bakom ett skjul. Efter en stund kom han äntligen rusande och vi fick lekt lite. Men sedan kom det nya hundar... De höll sig på den lilla "för-rastgården", men för Laban spelar det ingen roll, man bara måste fram och försöka hälsa. *suck* Insåg att det inte var lönt att försöka mer så tog våra leksaker och gick mot grinden. När jag ropade in honom så kom han, men bara vände och sedan stack han igen. Då hade mitt tålamod tagit slut, dels pga trötthet och hunger. Stegade framtill honom och tog tag i min lille prins. Fick ett litet ynkligt pip, sedan åkte kopplet på och vi gick därifrån. På vägen till bilen gick han SÅ fint! :)

Man blir lite paff och smått förtvivlad när han ena dagen under valpkursen, med 8 andra hundar, kan gå löst hur fint som helst och sedan bara någon dag senare inte ens lyssnar för 5 öre, trots att det bara gäller 1 hund på andra sidan staketet. Men man får väl vara glad för att han visar sig duktig ibland.

När vi kom hem hamnade vi på soffan och fick i alla fall en stunds mys. :) 

 

Igår fick lille snurre (Laban) provat sin fina rock. Fick höra av föräldrarna på kvällen att regnet vräkte ner. Här märker man kanppt när det regnar, såvida man inte tittar ut och ner på marken, så jag hade inte märkt något. När vi skulle ut sista kisserundan vid 22.30 så tänkte jag som så att om det nu vräker ner, så kan det vara ett bra tillfälle att i alla fall prova rocken. Jag slipper ju lägga tid på att torka honom och han slipper lägga sig för att sova helt genomblöt. Så jag tog fram rocken och Laban tog den på sig utan problem. När vi provade den så backade han och jag fick ha honom med gumpen mot mig för att få på den, men det behövdes inte igår, han trädde själv igenom huvudet. :) Sedan gick han först helt oberörd men lite stolt i den. I trappan tyckte han nog att den var lite jobbig och först när vi kom ut gick han lite konstigt, men efter en stund gick han helt som vanligt och var så nöjd! När vi kom utanför dörren märkte vi att det absolut inte regnade längre, utan det var blötsnö som vräkte ner och det var riktigt kallt!!! (någon minusgrad tror jag.) Så det var ett ganska bra beslut att ta rocken på, även om vi gick en väldigt kort runda. Kunde knappt hålla mig för skratt för han såg så rolig ut, speciellt när han verkar så glad och stolt. Nu har i alla fall provat den ute också.


Herre i rock luktar på lyktstolpe


Labans lilla röda hänger på tork :)

Har algt ut lite filmklipp på facebook eftersom jag inte kan lägag ut några här. Där finns nu ett där han dansar och ett där han söker efter älgen Berit. :) Har hittat en sajt som nog kommer att göra så att jag kan lägga ut filmklipp här också sedan. (videofy.me) Får bara vänta och se om de godkänner mig och min blogg!

Nu får vi snart ta och sova och ladda upp inför sista rycket på jobb imorgon. Har öppning så ska upp tidigt!!! Men det kommer säkert fler uppdateringar i helgen.

Gonatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0