Promenad och renovering

Den här helgen har det varit fullt upp! Har påbörjat renoveringen av badrummet. Liten renovering som tagit längre tid än väntat. Så är det ALLTID! suck Men förhoppningsvis är det klart imorgon och då måste hela lägenheten putsas. Hoppas på att det är lite färre barn på jobb imorgon, så kanske jag kan kompa lite och både hinna med badrum och Laban.

Det har blivit alldeles för lite Laban i helgen, och det tycker han med! Har nästan ont i magen av dåligt samvete. Är i alla fall glad att jag hann följa med på Kennel Petitmaxims (www.petitmaxim.se) Cavalierpromenad i Bokskogen. Vi var 17 hundar och ännu fler människor. Vi gick en runda på ca 3 km och stannade och fikade vid slottet. Mycket trevligt! Tänkte berätta mer om det imorgon förhoppningsvis och även lägga ut lite bilder.

Det var en kort uppdatering om helgen, mer kommer.... :)Laban och jag poserar i höstsolen


Juuul

Jag längtar efter julen!!! Beställde lite julsaker från Jotex och fick dem i förra veckan. Jag har funderat på hur jag ska göra med mitt ljusfat som jag har i vardagsrummet, men inte riktigt fått någon bra bild i huvudet. Tittade in på Panduros hemsida nu ikväll och de hade lagt upp en liten julkatalog. Där fann jag min inspiration! Så jag beställde hem en katalog och tänkte eventuellt göra en beställning via nätet senare. Vill någon vara med på beställningen så hojta till.Givetvis kommer det inte blir exakt likadant för det kommer inte riktigt passa in här. Kanske blir det lite rött i det också. Det är ju trots allt jul. Men jag blev så glad när jag fick se bilden och äntligen hittade lite inspiration.

Laban ligger och släpper av sig hemska fisar. Ska ta och gå ut sista rundan med honom nu, sedan ska vi gå och lägga oss. Kanske i tid för en gångs skull.


Se vad DIN hund har gjort!

Vanligtvis brukar man få höra från min mamma att Laban är momors älskling, att det är mormors Laban, mm... Idag när jag kom hem var det första jag fick höra: "Gå upp på badrummet och se vad DIN hund har gjort."  Kunde inte ens komam på vad det kunde vara som han gjort, men förstod att jag skulle mötas av något mindre trevligt. Och jodå, det var fullt av jord och en stor grön växt i badrummet. Så det var bara till att börja städa efter sin unge... haha

Skyldig?! JEPP!!!

När jag skulle gå upp och kolla badrummet var Laban fortfarande så uppspelt över att jag kommit hem så när han skulle gå med upp i trappan så snubblade han och föll ända ner. Gissa om jag blev livrädd!!! Usch! Som tur är så verkar allt ha gått bra, men det såg hemsk ut. Det verkar dessutom som om han tror att det var jag som gjorde det mot honom, fast jag inte ens var nära honom. Han har i alla fall varit lite extra försiktig resten av eftermiddagen och hoppat till vid varje lite förhöjt ljud som jag råkat orsaka. Han har även verkat lite extra försiktig ibland när jag närmat mig honom eller lyft upp honom. :(

Nu ligger han dock tätt intill med huvudet i knät och somnar nog snart. :)

Min lille Laban bus!

Helgen går för fort!

Helgen närmar sig sitt slut igen. Det går alldeles för fort, längtar efter en långhelg med 1 eller 2 extra dagar. Jag har i alla fall fått städat idag, vilket jag skulle gjort i fredags eftermiddag och sedan i lördags, men det blev idag. Bättre sent än aldrig, så nu är här någorlunda rent och fint. Laban var väldigt nyfiken och sugen på att dammsuga lite idag, men jag tyckte mest han var ivägen så han fick ett ben att lägga sig och tugga på. Givetvis skulle han ändå ligga precis där man va, så det hjälpte väl sisådär...

Igår var vi ute och lekte en hel del. Vädret var inte så trevligt, grått och blåsigt med lite regn då och då. Fick en övning på hundkursen för någon vecka sedan där man ska ha med en leksak som hunden gillar, "tappa" den utan att hunden ser det, fortsätta gå och sedan vända tillbaka och gå så att vinden blåser från leksaken mot hunden. När vi gjorde det på kursen var det helt vindstilla och ingen av oss fick väl någon direkt effekt hos hundarna, utan övning verkade faktiskt ganska tråkig... Instruktören hävdade dock att den var jättehäftig men att vind krävdes för att det skulle funka. Så igår när det blåste provade jag och det var faktiskt riktigt häftigt. Jag släppte leksaken på en gräsäng och vi fortsatte gå en ganska lång bit ifrån den innan vi vände. Vi gick dessutom lite åt sidan också för att komma längre ifrån leksaken. När vi hade vändt och gått en lite bit så började Laban nosa mer och mer och styra mot leksaken tills han med glädje hittade den. Han sprang verkligen rakt på den! Riktigt häftigt att se!

Jag var iväg på en nödvändig shoppingtur på Nova Lund igår. Usch, vad där va folk. Inte riktigt vad jag var beredd på. Har man inte barn så tänker man inte på när barnbidraget kommer, utan jag tänkte bara att det är helg innan lön så där kan inte va så mycket folk, men jodå! Hade i och för varit tvungen att handla ändå, men var inte riktigt mentalt förberedd på så mycket folk och långa köer! Fick tag i lite snygga kläder till syskonbarnen men dem kan jag ju inte visa här tyvärr. Och jag stör mig fortfarande på en supersnygg långskjorta till ena tjejen som inte fanns i hennes storlek. Hoppas på att få tag på den i en annan butik senare.

Laban var själv hemma i 2 timmar, vilket han varit förr och till och med i 2,5 timmar. Men tyvärr hade det hänt en liten olycka inne när jag kom hem. Kommer inte ens ihåg när han sist kissade inne, så blev väldigt förvånad. Vanligtvis kan han hålla sig längre än 2 timmar ju. Hoppas att det bara var en tillfällighet och inget som kommer hända så fort jag lämnar honom nu... :(

Igårkväll kom Cia på besök för lite TV-tittande, snackande och mätande av lägenheten. Haha Ikväll kommer Christina över för lite tjejsnack och tjejfilm! Trevlig och bra avslutning på helgen.


Ooohhh nä, du ligger inte ivägen


Selektiv hörsel

Ja, min underbara lille Laban håller på att få selektiv hörsel, eller han hade i alla fall idag! *grr* Lagom irriterande! Speciellt idag när man är i slutet av arbetsveckan och tröttheten börjar bli väldigt påtaglig. När jag kom hem idag körde vi till Hundklubben som vanligt för att få springa av oss lite. Där var en annan hund på agility-banan som Laban hälsat på tidigare, vilket inte fungerade, så vi valde att hålla dem var för sig. Men min lille tokige, folk- och hundglade kille, var ju bara tvungen att hälsa ändå, med ett staket emellan. Det går ju bra, men min tanke var att få rasta av oss innan folk kom och skulle ha hundkurser, så jag försökte få igång honom vilket var helt hopplöst. Han märkte nog inte ens att jag var där. Så jag gick iväg, men han brydde sig inte. Jag ropade lite på honom, han brydde sig inte. Den andra kvinnan kopplade sin hund och gick därifrån. Laban stod kvar och tittade efter dem så jag gömde mig bakom ett skjul. Efter en stund kom han äntligen rusande och vi fick lekt lite. Men sedan kom det nya hundar... De höll sig på den lilla "för-rastgården", men för Laban spelar det ingen roll, man bara måste fram och försöka hälsa. *suck* Insåg att det inte var lönt att försöka mer så tog våra leksaker och gick mot grinden. När jag ropade in honom så kom han, men bara vände och sedan stack han igen. Då hade mitt tålamod tagit slut, dels pga trötthet och hunger. Stegade framtill honom och tog tag i min lille prins. Fick ett litet ynkligt pip, sedan åkte kopplet på och vi gick därifrån. På vägen till bilen gick han SÅ fint! :)

Man blir lite paff och smått förtvivlad när han ena dagen under valpkursen, med 8 andra hundar, kan gå löst hur fint som helst och sedan bara någon dag senare inte ens lyssnar för 5 öre, trots att det bara gäller 1 hund på andra sidan staketet. Men man får väl vara glad för att han visar sig duktig ibland.

När vi kom hem hamnade vi på soffan och fick i alla fall en stunds mys. :) 

 

Igår fick lille snurre (Laban) provat sin fina rock. Fick höra av föräldrarna på kvällen att regnet vräkte ner. Här märker man kanppt när det regnar, såvida man inte tittar ut och ner på marken, så jag hade inte märkt något. När vi skulle ut sista kisserundan vid 22.30 så tänkte jag som så att om det nu vräker ner, så kan det vara ett bra tillfälle att i alla fall prova rocken. Jag slipper ju lägga tid på att torka honom och han slipper lägga sig för att sova helt genomblöt. Så jag tog fram rocken och Laban tog den på sig utan problem. När vi provade den så backade han och jag fick ha honom med gumpen mot mig för att få på den, men det behövdes inte igår, han trädde själv igenom huvudet. :) Sedan gick han först helt oberörd men lite stolt i den. I trappan tyckte han nog att den var lite jobbig och först när vi kom ut gick han lite konstigt, men efter en stund gick han helt som vanligt och var så nöjd! När vi kom utanför dörren märkte vi att det absolut inte regnade längre, utan det var blötsnö som vräkte ner och det var riktigt kallt!!! (någon minusgrad tror jag.) Så det var ett ganska bra beslut att ta rocken på, även om vi gick en väldigt kort runda. Kunde knappt hålla mig för skratt för han såg så rolig ut, speciellt när han verkar så glad och stolt. Nu har i alla fall provat den ute också.


Herre i rock luktar på lyktstolpe


Labans lilla röda hänger på tork :)

Har algt ut lite filmklipp på facebook eftersom jag inte kan lägag ut några här. Där finns nu ett där han dansar och ett där han söker efter älgen Berit. :) Har hittat en sajt som nog kommer att göra så att jag kan lägga ut filmklipp här också sedan. (videofy.me) Får bara vänta och se om de godkänner mig och min blogg!

Nu får vi snart ta och sova och ladda upp inför sista rycket på jobb imorgon. Har öppning så ska upp tidigt!!! Men det kommer säkert fler uppdateringar i helgen.

Gonatt!

Sjuker, igen

Min förkylning har kommit in i en ny fas nu. Det började ju för flera veckor sedan med ont i kroppen och att jag kände att något var på gång, men så försvann det och sedan fick jag litta ont i halsen och trodde att nu bryter det ut, men nä, det försvann också. Sedan fick jag ju den där hostan som höll i sig ett tag och höll mig sömnlös, men mer än hosta hade jag ju inte. Nu har däremot snoret kommit och jag är heltäppt i näsan. *suck* Väldigt utdragen förkylning!!! Var hemma idag för det känns lite dumt att komma förkyld till jobb igen åsså säger man till föräldrarna att barnen ska va hemam när de är sjuka. Men jag har ju varit rätt trött också idag. Och det spränger i huvudet när man kommer ut i kylan. *huu*

Laban har hittat några nya sovplatser hos mormor och morfar.


På en köksstol kan man snurra ihop sig...


... och på ett trappsteg kan man sträcka ut sig.


Här har man koll på dem som är uppe och dem som är nere och om någon försöker förflytta sig mellan våningarna.

Imorgon blir det i alla fall jobb igen och öppning dessutom så snart får vi väl ta och sova!

Laban på shoppingtur

Idag har Laban varit med på shoppingtur. Tanken var att vi skulle köpa hundmat och ett halvstryp halsband. Det blev lite mer...

När Laban väl kom in i butiken så blev han som tokig och ville köpa allt han såg. Hans shoppinglusta kan ha berott på att de hade rejäl utförsäljning i butiken, med 30-70% rabatt på allt, utom foder. Det kommer dröja länge innan han får följa med in i en butik igen. :) 


Halsband med reflextråd 35:- (50%)


Läderhalsband med strass 175:-, låter kanske dyrt men ordinarie pris var 350:- och vi skulle först få 30% rabatt, men eftersom vi tyckte så mycket om det så gav hon oss 40% och till slut så tryckte hon in fel och vi fick alltså 50% rabatt. :)


En riktigt snygg kille i sin nya vinterrock, 179:- (50%). Nu är Laban redo för vintern och en semestertur till Sälen.


Han e så snygg i sin rock, men det syns ganska tydligt att han inte är riktigt bekväm i den, än.


Det blev även en liten påse att sitta/ligga i när det är lite kyligt ute, tex om det blir fint väder när vi är i Sälen så kan Laban ligga i sin vattentäta och fodrade påse, om han vill. Jägare använder tydligen sådana. Tips från kvinnan i butiken var att ha den med på träningsbanan för att stoppa ner hunden i när den inte "var igång" så att den ändå höll värmen. Just nu var det inte någon höjdare tyckte Laban och tog ett skutt ur den.

Efter en tur till Rusta fick Laban också en ny gosig madrass till sin nattsäng. Hoppas han kommer att gilla den. 

Just nu ligger Laban och myser med mormor och tittar på dansband. Vi ska sova över här inatt tänkte vi.


Laban och mormor ligger och myyyser


 

Uppdateringar

Det var ett tag sedan sist och jag kan omöjligt berätta om allt som hänt så det får bli en snabbrepris med hjälp av lite bilder.

Jobbade rätt mycket förra veckan. Jobbade mina vanliga timmar + att jag tog en kollegas stängning i fredag, hade en kvällsföreläsning på 3,5 timmar i tisdags, hade 2 uppföljningssamtal och en hel del planering hemma. Har laddat ner ett program "Picasa" där man ska kunna redigera foto på lite olika sätt. Ska försöka sätta mig in i det så att jag kan snygga till jobbets hemsida.

Trots jobb så hann man ju med lite annat också, men det mesta uträttas ju på helgen.


Fredagsmys med nya lyktorna på balkongen

Underbart väder har det varit i helgen, framförallt i lördags. Kallt men soligt och riktigt skönt i luften. I lördags blev det städning och veckohandling. Laban var riktigt trött på mig efter alla tråkiga hemmasysslor, trots långpromenad på förmiddagen, så vi gick till hundklubben för lite rastning. Där träffade Laban en en mellanstor hundkompis som hette Rex. Rex var väl inte så värst intresserad av Laban, visade till och med lite tänder ibland. Men Laban brydde sig inte utan sprang glatt efter och blev rejält rastad. Riktigt kul att han fick "leka" med en annan hund och att det fungerade, någorlunda. Annars är det bara grannhundarna Cavaliererna Daisy och Ronja som han lekt med och det blir ju inte så jätteofta. När vi kom hem var han riktigt trött och somnade direkt i sin hallsäng. Resten av kvällen höll han sig också lugn, trots besök hos Holmeja-borna.


Laban sitter fint på sin sten på promenaden


Laban jagar bollen- står och spanar lite


Full fart


Phu - måste vila lite


Laban somnade så fort han kom hem

I söndags var vi barnvakter till min brorsdotter. Men innan dess hann sömntutan Laban ta sig en tupplur i mammas säng...


Sötnosen

Det underbara vädret fortsätter och idag när jag kom hem från jobb stack vi till Fjelie och hundparken där. Vi lekte och busade med "korvar" och frisbee och övriga saker som finns där. Sedan körde vi till Zoo-butiken och köpte nya ben och kvällskex. Även ikväll är Laban helt slut och sover som en stock.


Laban kan stå lite fint - en kort stund i alla fall.


De hade satt ut pallar och stolar som Laban fick sitta fint på :)


Njuter av utsikten ute på landet

I förra veckan kom jag äntligen till skott och anmälde Laban till valputställning i Malmö i november, men idag läste jag tyvärr på Skk´s hemsida att det inte blir någon utställning pga att Malmö är utan mässhallar. :( Vet ju att det inte hade gått så bra för oss ändå eftersom jag inte riktigt vet vad/hur jag ska träna. Laban hade ju hoppat och skuttat när han såg alla människor och hundar, istället för att gå/stå fint. Men det hade ändå varit kul att testa och just en valputställning hade ju varit perfekt.

Imorgon blir det Valpkurs på kvällen, så jag antar att jag har en slutkörd Laban i soffan imorgon också. :)

Måste lägga in en bild på familjens nya tillskott Berit som vi fått av Malin.Avslutar med en ny bild på Laban och mig. Jag med röda ögon och Laban tittar bort lite. Inte lätt att fota sig själv och en sprallig valp.


Alla fyra borta

Har inte så mycket att rapportera om men skriver lite ändå. Tandlossningen fortsätter och igår när Malin var här lyckades hon få tag på den fjärde hörntanden, så nu är alla vassa hörntänder ute. :)


De två tänder jag lyckats få tag på. :)

Malin och jag hämta Thai-mat igår och sedan såg vi "Inte utan min dotter". Den var inte så bra som vi väntat oss. Man satt hela tiden och väntade på att något skulle hända och den var inte så hemsk som jag väntat mig. Dessutom sluta den så tvärt och man hade en massa frågor obesvarade. Men nu har vi sett denna klassiker i alla fall.

Nu ska Laban och jag se Irene Huss.

Sötnosen


Tandlossning och inköp

Ska försöka få till ett snabbt inlägg om veckan som gått. Sedan ska Laban ut och kissa.

Med mig har det varit lite bättre. Det hörs fortfarande att jag har något i halsen, men hostan har minksat. Fick efterlängtad lön denna veckan och även en massa reklamblad med roliga saker. Alltså har det shoppats lite. Netto ligger farligt nära jobb och där sålde de denna veckan lyktor och tavlor till bra pris.


3 lyktor för 149:- som jag tänkt ha på balkongen så att man kan se dem från soffan nu i höst/vinter.


Tavlorna kosta 49:- st och passade perfekt i sovrummet. Har länge funderat på vad jag skulle ha på den väggen.

Givetvis ska det shoppas till Laban också. Han har fått en reflex på sitt koppel, så nu syns vi bättre. Han fick även 1kg levergodisar. :)Igår var jag på ÖoB och köpte hallmöbler! :) Har gett upp hoppet om att Mio-möbler ska få in sina detta året och dessa var dessutom billigare och såg likadana ut! Hoppas de kommer upp på väggen snart också!

Har även kört igång med en detox-kur på 20 dagar. Det ska rensa ut och göra så man blir piggare, friskare och som bonus kanske gå ner något kilo. Får se hur det blir med det, första gången jag testar. Det smakar blä i alla fall.


Hallon-tranbär ska det smaka, men det märks inte. Smakar mest kallt te och örter.

Något nytt som däremot varit gratis var höstpyntet på mitt ljusfat. Har plockat kastanjer och löv när vi varit ute och gått och det blev rätt fint. Idag har jag bakat två sorters bröd. Till det ena brödet behövdes en massa ingredienser!


Gott blev det!


Varför ser det aldrig ut som bilden till receptet? Gott är det i alla fall.

Det var allt om mig, i stort sett!

Med Laban är det lite sådär nu igen. Har varit lite lös i magen igår och idag, så han går på lite lätt risdiet igen. Men han stoppar ju i sig allt han ser ute, börjar bli smått irriterad på honom. Han har haft lite bekymmer med sina tänder idag också och man har märkt att han har grejat mycket i munnen och irriterats av lösa tänder. Tror att han har tappat 2-3 tänder idag. Han har i alla fall tappat en hörntand och en kindtand. Nu har han bara en hörntand kvar. haha Lyckades dessutom "fånga" en kindtand idag!:) De andra tänderna har bara försvunnit, förmodligen har han svalt dem, han äter ju som sagt allt.


Ja, det ska va en tand...

Annars är det bra med honom. Han var duktig på valpkursen i tisdags. Vi skulle träna inkallning. Kursledaren höll Laban medan jag gick iväg och sedan skulle jag ropa in honom. Han kom direkt utan att springa och hälsa på någon anna hund. Fick dock inte på honom kopplet första gången eftersom han tappade sin godis och gick i väg för att leta efter den, men när jag kallade in honom igen så gick det bra. Han hade bekymmer med sin mun och lösa tänder även då så alla godisar spotta han ut eller backade när jag försökte ge honom dem.

Det var nog allt för denna veckan i en snabbrepris. :) Snart komemr Malin på besök så ska skynda mig ut på kissetur nu.


Laban myser på soffan med mammas kudde och täcke. (imorse)RSS 2.0