Sjukstuga

Orkar inte precis skriva nu, men måste ju uppdatera lite...

I onsdags var Laban hos veterinären efter att vår hundkursledare gjort en liten observation. De andra hundarna på kursen var väldigt intresserade av Labans snopp och hon tyckte att jag skulle lukta på Labans urin eftersom det kunde bero på att något var fel, t ex urinvägsinfektion eller förhudskatarr. Jag luktade på hans urin och det luktade precis så som hon beskrev det - bränt/rökigt. Riktigt illa och skarpt. Så vi åkte till veterinären, men det visade sig varken vara urinvägsinfektion eller förhudskatarr. Istället hade han en massa kristaller i urinen vilket kan orsaka urinsten eller att det retar urinblåsan och ger blod i urinen. Man brukar ge specialfoder till vuxna hundar med sådana här problem, men de ville inte ge det till Laban eftersom han är så liten. Alltså, visste de inte vad de skulle göra. 3 veterinärer slog sina kloka huvuden ihopa, men ingen av dem visste vad de skulle göra. Illa!
Beslutet blev i alla fall att avvakta eftersom han inte mår dåligt på något sätt, utan bara urinet luktar illa. Vi ska komma in med nytt urinprov om ca 1 månad och under tiden hålla uppsikt så att han inte får svårt att kissa, det kommer blod i urinen eller han börjar kräka. Känns trots allt som en okej lösning, just eftersom han verkar må bra.

I torsdags hade jag sådan där galen huvudvärk och mådde illa. När jag gick ut i kylan så isade och sprängde det i hela huvudet. Jobbigt!  I fredags på jobb började jag under dagen känna mig allt hängigare och fick sedan mer och mer ont i halsen. Natten till lördag sov jag nästan inget alls för att jag hade så ont i halsen och feberyra. Som tur var sov Laban lugnt och skönt och stördes inte av mitt vridande och vändande och "gnällande". När jag gick upp lördagmorgon var jag helt slut. Verkligen helt borta och hade så fruktansvärt ont i halsen och i kroppen. Drack till och med honungste, vilke jag ogillar, i hopp om att det skulle hjälpa i halsen. Men nix! Det hjälpte inte alls. Lyckades ta mig ut på Labans morgontur, vet inte hur. Sedan hamnade jag i soffan. Laban kom med leksaker men jag orkade bara inte. Laban fattade till slut och tog ett skutt upp i soffan och lade sig på min axel! Goding! :)


Kände på mig att det var halsfluss. Har haft det en gång och det var den enda gången jag haft ont utanpå halsen och det hade jag nu med. Ringde läkare, fick en tid och min fader körde mig dit och min mamma tog hand om lille Laban. När jag kom till doktorn och hon tittade i halsen så sa hon direkt att det är utan tvekan halsfluss. Hon gjorde givetvis ett halsprov ändå och visade mig den gula fina beläggning som hon lyckats fånga på pinnen. Så nu går jag på penicillin i 10 dagar. Ska vara hemma från jobb imorgon eftersom jag mår dåligt och fortfarande smittar. Sedan frå vi se hur jag mår. Men just nu känns det inte som att jag kommer vara bra imorgon. Har fortfarande feber, lika svårt att svälja, ont i kroppen, stel i nacken... Men man kan ju hoppas...

Det får räcka! Blev mer än jag tänkt mig, men inte lika detaljerat om Laban som jag tänkt mig innan jag blev sjuk. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0