Laban är hämtad

Nu är han äntligen hos mig och har varit det i nästan en vecka. Vi kom upp till Ulrika (Kennel Tillpix) på torsdagskvällen den 24/6 och fick redan då träffa lille Laban. Underbart söt kille är han.Laban leker med sina systrar Noblesse och Jossan


På midsommarafton var det hämtningsdax. När vi kom på morgonen och tittade in i "hagen" där valparna var, så kom Laban glatt skuttandes, med systrarna tätt efter. Men när systrarna kom fram så morra han och bet efter dem. Det va ju hans mamma och ingen annan fick hälsa. 

Ulrika badade och klippte klorna på honom, så han blev ren och fin. Sedan somnade han i min famn.
När Laban vakna var det dags för obligatorisk fotografering.


Såhär snygga blev vi och finns även på www.tillpix.se

Bilfärden till Lövåsen, Lindesberg, blev lite flåsig. Tyvärr har ACn lagt av nu precis till semestern så det kanske var lite varmt för honom. Dessutom är han ju inte van vid att åka bil, så lite orolig var han med. Inga kräkningar dock och jag hoppas att det förblir så.

Hur den fortsatta tiden i husvagnen har fungerat får jag skriva om senare för nu tror jag att Laban snart vaknar för att få lite mat och gå ut och kissa.

Råkade shoppa

Nu är det verkligen nära, vilket jag har tjatat om hela veckan att det är. :) Men nu är vi 1 dag ifrån varandra. Råkade köpa ännu en sak idag. Nämligen en bok om valpens första år. Sådan man har för bebisar, fast den är "översatt" till hundsaker. Så gulligt! Tror att Malin hade tänk köpa den, men jag kunde inte låta bli när jag väl hitta den.

Har inte så mycket energi ikväll till att skriva så mycket och har fortfarande en del som ska fixas innan sänggående. Men nästa mening får vara talande för denna kväll:

1 dag kvar!

Har jag allt?!

Nu är det snart dags. Jag packar för fullt inför min lilla semester. Jag tycker det är SÅ tråkigt att packa!!! Packar alltid för mycket. Man måste ju ha lite kläder att välja på... :)

Imorse gick jag igenom Labans saker. Vad som ska med, vad som kan vänta här hemma och vad som fattas. Har jag verkligen allt?
Jag kom fram till att detta inte räckte så fick shoppa lite till idag. 
Sängen hade jag sedan innan, den har far köpt i Ullared. Det som shoppades idag var lite tuggben, levergodisar och kam.  
Hemma hos föräldrarna finns dessutom hans lilla bur, en dyna och matskålar.

När jag ser det såhär så inser jag att jag köpt en hel del... det hade jag inte riktigt koll på. Så då har jag nog allt. Eller i alla fall tillräckligt!

Det blir inte längre blogg-inlägg än såhär idag. Måste försöka komma i säng!

2 dagar kvar!

 

Förberedelser

Idag har det, förutom jobb, blivit mycket röja, förbereda och valpsäkra här hemma. På torsdag åker vi och när jag sedan kommer hem är jag inte längre ensam i lägenheten, alltså måste allt vara klart. Givetvis så har jag ju säkert missat något, men det kommer jag väl på sedan.

Jag har shoppat mat så att jag ska slippa köra till affären och handla de första dagarna i alla fall. Det kan ju vara dumt att börja med ensamhetsträning på minst 30 minuter...

Söker efter bra valpkurser. Det är verkligen inte lätt! Men jag kanske väljer kennelklubben här i S-torp. Den finns ju nära och jag fick höra idag att de ska vara bra.

Något annat som inte är lätt är namn! Bloggen heter JennyoLaban, som ni förmodligen sett. Jenny det är ju Jag! Laban är förmodligen min lille valp. Jag har haft sådana problem att välja namn till honom. Innan jag hade hittat en valp, eller rättare sagt för länge, länge sedan så bestämde jag att om jag skulle skaffa hund någon gång så skulle han heta Ville. Men när jag såg denna lille kille så var han ingen Ville. Däremot så visste jag inte vad han var. Många har kommit med olika förslag, som t ex: Åke, Pix, Pajas, Cooling, Kalle, Acke.... Och oj vad jag har dissat dessa förslag.

Jag började fundera på vad som passar med mig och eftersom jag arbetar med barn och gillar sagor så började jag fundera på någon sagofigur: Alfons. Han är dessutom lite vit och har för få/små bruna tecken. Alltså vit som ett spöke. :)  Så därför började jag tänka på sagospöken och kom bara på två: Laban och Casper. 

De namn jag valt mellan den senaste tiden är alltså: Alfons, Laban och Casper. Igår tror jag att jag bestämde mig för Laban, i och med att jag startat en blogg med det namnet. Det har dessutom fått godkänt av flera anhöriga, så nu är det bara lillkillen själv som ska godkänna det.

3 dagar kvar!Sötnosen ca 6 veckor. Bilden mms:ade Ulrica (Tillpix) till mig på mobilen, så den ligger som bakgrundsbild.


Du & Jag

Välkommen till min nya blogg!

Jag tror att detta är min 3e eller 4e blogg. Av någon anledning så lyckas jag aldrig upprätthålla en blogg så länge. Det brukar bli en ny blogg varje gång det börjar hända något spännande och sedan "dör" det ut. Vi får väl se hur det blir den här gången.

Anledningen till att jag vill starta en ny blogg just nu är att det har änt och händer en hel del just nu. Jag har precis flyttat hemifrån, bättre sent än aldrig, och bor i en mysig 2a på 63kvm.

Just nu är det bara jag som bor här, men om bara några dagar, närmare bestämt om 4 dagar som kommer min familj att utökas. På midsommarafton ska jag nämligen till Örebro och hämta hem en underbar liten Cavalier king charles-pojke. Han bor just nu hos Ulrica på Kennel Tillpix tillsammans med sin mamma och tre systrar.

Jag har velat ha hund sedan jag var liten, men har aldrig lyckats övertala mina föräldrar. För ca 1 år sedan började jag på allvar att fundera på att skaffa en egen hund. Först hade jag tänkt mig en Golden, men började även titta lite på andra hundar. Jag hade en bild av en hund i huvudet som jag sett men visste inte vad det var för ras, så jag letade och letade. Till slut hitta jag den, Cavalieren. Jag började leta och läsa om rasen och fick alltmer klart för mig att nog var en ras som skulle passa mig. Den gillar att vara aktiv och hitta på saker, men uppskattar även att slöa på soffan. Dessutom är de ju så otroligt söta.

När rasen var bestämd var det dags att hitta en uppfödare som verka bra och som vänta valpar vid lämpligt tillfälle. det var inte lätt. Hittade en uppfödare på nära håll, men det blev lite missförstånd så det blev ingen valp där. Väldigt besviken var jag, men gav inte upp. Så till slut såg jag att det fanns en liten blenheim-hane i Örebro. Så jag gick in och tittade och läste på Tillpix hemsida. Allting kändes bra och den lille hanen var så söt! Så jag skicka iväg ett mail och senare på kvällen ringde jag Ulrica. En dag senare hade jag bestämt mig och "Cool water" var min. 

Nu är det bara några dagar kvar och jag är så förväntansfull. Vem är du? Vad tycker du om? Vad tycker du inte om? Hur kommer vi klara av vardagen? Många frågor finns det, men jag tror att vi kommer lösa allt efterhand!

Du & Jag


 Tillpix Cool Water ca 3 veckor. Hämtad från Kennel Tillpix hemsida: www.tillpix.se


(Bilden är hämtad från Kennel Tillpix hemsida: www.tillpix.se)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0