En tur i parken

Idag har varit ännu en aktiv dag. Vi började med allt det vanliga, kissetur och mat. Sedan har jag varit och handlat mat inför torsdag då farmor ska komma hit på middag. Laban var ensam i ca 40 minuter och även idag verkar han ha hållt sig lugn. Han låg vid grinden och titta på mig nör jag kom in genom dörren. När jag packat in maten i kylen så tog Laban och jag en tur till Borggårdsparken. Där hittade vi en perfekt plats med skugga för Laban och sol för mig. Vi lekte, busade, letade godis, vilade och tittade på andra hundar. Laban fick vara nästan lös hela tiden. Jag hade kopplat på hans förlängningskoppel så kopplet var dubbelt så långt och han fick springa med det släpandes efter sig. Lite tråkigt att jag inte vågar ha honom helt lös, men efter att han stuckigt iväg några gånger nu så vill jag inte det. Men idag komhan direkt tillbaka när han hämtat en kastad leksak och när han gick runt och snusa i gräset så höll han sig runt mig. Kanske för att han kände kopplet och trodde att han satt fast.
När vi kom hem igen så fick Laban vila lite medan jag städade. 


Laban jagar döskallen i full fart


Lite dragkamp är toppen


Laban pustar ut lite


Laban har fått syn på en annan hund


Vila bör man...

Vi var i parken ca 1 timme. Det var lagom för Laban. Dessutom hade jag glömt ta med vatten, så han var en törstig kille när vi kom hem.

Igår var vi hemma hos "gudmor" Malin. Och Laban stortrivdes med all uppmärksamhet. Det var givetvis svårt för Laban att komma till ro under sina sovstunder men vid soffan trivdes han bra.


Huvudet hamnade lite under soffan

Det stora problemet är kisseriet på bortaplan. Det syns så tydligt att han behöver kissa /bajsa, men när han är på nya platser så håller han sig tills han kommer till något han känner igen, vilket oftast är inomhus. Alltså, vi var ute ett antal gånger och försökte kissa honom, men inget hände. När jag sedan gav honom mat i Malins hall så tog han några steg bak och kissade... Så typiskt!!! Att det ska vara så svårt att kissa! När vi sedan kom hem sprang han direkt till "sin" gräsmatta och både kissade och bajsade.

När vi sedan kom in dröjde det inte länge förrän Laban och Åke somnat i soffan och jag passade på att klippa klorna. :)
Ikväll kommer Christina och Anders på besök och ska syna både lägenheten och Laban. Ska bli supertrevligt! :) Hade tänkt bjuda på vinbärspaj, men har inte hunnit vara hos föräldrarna och plocka bär så det får bli en köpt pajmix. Halvt hemmagjord alltså...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0