Livet med Laban

Det blir inte mycket tid till att skriva just nu. Hade tänkt skriva ett längre inlägg ikväll, men vips så hade jag Laban i knät och han vägrar lämna... Allt går i alla fall bra. Han är en busig och självständig kille. Men på kvällarna tycker han om att mysa och ligger i knät och leker. Och lyfter man ner honom så skuttar han upp igen.På nätterna sover han i sin lilla bur och piper till när han behöver gå ut och uträtta sina behov, vilket är mellan 1-3 gånger/natt. Dagtid får man passa honom lite mer, men han har än så länge bara kissat inne 3 gånger.
Kolla in svansföringen!

Han tränar på att gå i koppel och det går rätt så bra. Det roligaste hade varit att kunna ha honom lös ju, men det är svårt eftersom här är andra stora hundar runt omkring oss och Laban är väldigt nyfken och vill gärna springa bort till dem. Dessutom har jag provat att springa ifrån honom när han är på väg åt "fel" håll, men det fungerar inte helt med denne lille kille. Han känner väl sig hemma på campingen och tycker inte att han behöver hålla mamma i kjolen. Därför tränar vi en del koppel. Och sedan när vi stannar längs vägen och rastar och sedan när jag kommer hem så kan det vara rätt bra att det i alla fall fungerar med koppel. Han vill gärna hålla kopplet i munnen och "kampa" om det, men det gillas inte så vi tjatar med att byta ut det mot pinnar och leksaker. Det gillar han inte heller. Han följer inte riktigt de regler som står i böckerna... Tror att han har missat att läsa dem.Laban fick ny boll idag

Det är mycket bitande i händer och han hugger även efter ansiktet, vilket är lite jobbigt. Lite möbler och kläder har också fått känna på hans små tänder, men än så länge är allt helt. Även här har han missat att läsa böckerna och struntar fullständigt i att man lockar med leksak istället.
När han leker är det mycket morrande och han får konstiga, galna ryck då han "anfaller" det han kommer åt, dock bara på mig. Däremot fixar han ganska ofta att komma när man säger "hit" och sätter sig när man säger "sitt". Att han får börja äta när jag säger "varsågod" har han inte riktigt förstått, men det tränar vi vidare på. :)

Äckelpäckelfästingarna tycker om Laban. Han har haft tre som sugit sig fast och den ena fick vi verligen kämpa med att få ut. Laban blev så matt efteråt att han sov hela natten!

Han har åkt bil några gånger nu och det går allt bättre det med. Idag somnade han gott i bilen även om det var varmt!

Det var lite rapport om hur våra dagar ser ut. Och för en stund sedan såg Laban ut såhär:
Det blev en del skrivet, trots att lilleman ligger i knät. Han har somnat gott nu och ska strax hoppa in i sin bur.
Gonatt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0