Eget initiativ!

Efter att Laban under den senaste veckan ätit väldigt dåligt, ca 1-2 mål/dag av 4, så bestämde jag på eget initiativ att redan nu gp ner till endast 3 mål/dag. Egentligen ska man inte göra det förrän han är 12 veckor, men det är ju bara ca 4 dagar kvar och med tanke på hur han har ätit sista tiden. Det är ju inte lönt att ta fram mat och tjata på honom 4 gånger om dagen när han bara vänder och går iväg, för att kanske lite senare komma tillbaka och äta lite.

Han åt nästan inget alls igår när han fick sista målet, så imorse var han ju hungrig och åt upp nästan hela sin deciliter. När han nu vaknade vid 13.30 gick vi ut en runda och sedan när vi kom tillbaka gick han till köket och började leta efter sin mat. Vi lekte lite och sedan gick han och kollade köket igen. Han tittade länge undrande på mig och gick sedan och lade sig i hallen och sura, men släppte mig inte med blicken. När jag sedan gick ut i köket följde han direkt efter. Jag bytte vatten i hans skål, vilket uppenbarligen han inte var så intresserad av. Sedan tog jag fram hans matskål och maten. Råkade tappa ut lite mat på golvet och då var Laban där direkt och slukade detta. Sedan fick han sin mat och någon minut senare var skålen helt tom. Så det var minsann en hungrig kille!
Men alltså, inte förrän vid 13.30 började han känna att det var dags för mat, så därför tror jag att 3 mål kan bli lagom nu. Får se om han klarar sig till kl 20 nu, utan att sura allt för mycket på mig!Mina föräldrar har åkt iväg med husvagnen igen, men Laban och jag valde att stanna hemma. Även om det hade varit rätt skönt att åka iväg lite igen. Men vi behöver vara hemma och har en del att fixa. Jag var i alla fall hemma hos föräldrarna i morse och hjälpte dem att dra ut husvagnen. Medan jag var där så var Laban själv hemma i ca 30 minuter. Och det gick tydligen jättebra! När jag höll på att göra mig iordning sprang han efter mig hela tiden och höll koll på mig, så han förstod att något var på gång. För att han inte skulle få för sig att smita ut när jag gick så kasta jag ut några godisar i köket som han fick leta rätt på. Sedan sade jag hejdå och gick. När jag kom hem igen låg Laban i sin hallsäng och tugga på Åke. Alltså verkar det ha gått bra! :)

Jag hoppas ju att det fortsätter gå bra. Mina föräldrar ska ju passa honom på dagtid så han kommer ju inte vara själv längre stunder. Men det är ändå skönt om han klarar det en stund så att jag inte behöver ha hundvakt bara för att handla eller att mina föräldrar inte är helt uppbundna hela dagen utan kan lämna honom en stund innan jag kommer hem eller hämta honom efter att jag har åkt till jobb, t ex.

En stund efter att jag kommit hem somnade Laban, utanför sängen.

Laban och jag går 2-3 gånger per dag en liten runda genom Borggårdsparken som ligger precis intill vårt hem. Det blir ingen lång tur för det märks att han fortfarande inte orkar det, det blir för många nya intryck. Men vi går in genom ena ingången och ut genom nästa. På vägen går Laban ibland "balansgång" på en bänk, letar godis i gräset, tränar "sitt" på lite avstånd, går "slalom" mellan träd (mellanrummet mellan träden är väldigt stort så slalom är egentligen en överdrift). Parken är skön att gå i nu när det är varmt då träden ger en massa skugga! Min förhoppning är att Laban snart ska börja uträtta sina behov i parken också. Just nu duger endast gräsmattan utanför huset, men man får ju egentligen inte rasta hundar på området. Den regeln struntar jag i just nu bara han uträttar sina behov utomhus, och folk kan ju försöka klaga... :) Men det vore givetvis trevligt om han gjorde det han skulle i parken istället så man kan börja följa reglerna. Jag är ju trots allt rätt ny här...


Vår promenadväg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0