Badning

Laban och jag ska ha lite gäster idag. Det är några tjejer från BUS-gänget som kommer. BUS-gänget är kompisar som jag lärt känna under lärarutbildningen. Vår utbildning förkortades BUS, därav namnet. :)

Därför tänkte jag i förmiddags att jag kanske skulle bada Laban så han var riktigt snygg. Men sedan tittade jag på honom och han såg bra ut och lukta gott så bestämde mig för att strunta i det. Istället tog jag med honom, långkoppel och boll till parken för lite lek och bus. Men när vi kom dit var han inte sugen på att leka. Han ville gå på KATTBAJSJAKT! isch Han gick runt och snusade och snusade och hittade till slut en bajs, men jag var snabb och fick bort honom innan han ens han tänka tanken på att stoppa den i munnen eller liknande. När han fick syn på nästa bajs var jag däremot inte lika snabb... :( Han rullade sig några varv i den och även om kattbajsar inte är så stora så var han inte längre snygg och luktade inte gott. Så det blev ett bad ändå.

Badning är inte något Laban gillar precis. Det är lätt att få in han i badrummet för det tycker han är lite spännand. Men när han kommer i baljan börjar han spralla. Sprallandet varar i ca 1 minut, sedan blir han som apatisk och bara hänger och stirrar med tom blick. Lite läskigt faktiskt. När jag sedan torkar honom ligger han också helt "lealöst" en lång stund. Sedan börjar sprallandet igen och när jag släpper honom blir han heltokig. Han skakar sig från huvud till svanstipp, ser jätteroligt ut, torkar och rullar sig på mattorna, golvet och sin säng. Efter en stund blir han helt slut och bara lägger sig ner. Tokhund!


Helt bortaBörjar piggna till


Springer som en tok...

Nu är han i alla fall ren och fin och luktar ljuvligt. :)

När jag ska iväg så brukar Laban märka det och då går han och lägger sig på min skor, så även idag. Skulle iväg och köpa lite godis och dricka till ikväll, när jag skulle gå hittade jag lilleman såhär:haha SÖTIS! (oftast ligger han dock PÅ mina skor)

Kusinträff

Igår var vi hos min bror och Laban fick för första gången träffa sina fyrbenta golden-kusiner Bamse och Simba. För första gången blev han lite smårädd när han träffade andra hundar. Men det var ju inte konstigt att han blev rädd när två stora isbjörna kom och börja lukta på lille honom. Han sprang in under bilen och gömde sig. haha
Men som vanligt var han själv nyfiken också och efter ett tag ville han själv fram och hälsa också och busa lite, men storleksskillnaden är ju lite väl stor för det än...


Laban får en puss av Bamse


Laban och Simba busar lite

Idag hade jag öppning på jobb och slutade därför tidigt. När jag kom hem till föräldrarna så promenerade vi alla iväg till centrum och åt middag på thai-restaurangen Thai Palm. Gott och trevligt. Laban gick runt och snusa lite, låg och titta på folk och verkade tycka det var helt okej att vara med. Dock ville han inte äta sin mat när vi var där, men det gjorde han när vi kom hem istället. Och sedan var han helt slut och morrade ordentligt när jag väckte honom för att lyfta ut han i bilen och åka hem till lägenheten.

Imorgon ska Laban med mormor och morfar på en endagstur i husvagn. Jag har stängning och lär väl tillbringa kvällen på soffan, om Laban godkänner det... :)

Erkännande

Ja, jag måste ju faktiskt erkänna att det var riktigt roligt att vara tillbaka på jobb idag. Det var till och med så att när jag kom in i Lund så började jag längta! Jag är i och för sig lite udda, men ser det ändå positivt. Eftersom jag längtar till mitt jobb så har jag med högsta sannolikhet valt rätt yrke och mina 3,5 år på Lärarutbildningen är inte bortslösade år. :) Det var bara ett barn från min avdelning, som vanligt en massa bortfall med plötsliga semestrar, förmodligen pga det fina vädret. hihi Men det var roligt att träffa den lille killen. Undrar dock vad barnen får för mat över sommaren för de har en tendens att växa som bara den. Kanske solljuset som gör det för det har vi haft gott om hittills.

Trots det roliga med att vara tillbaka på jobb, så var det ju ändå lite jobbigt att lämna Laban imorse. Han vaknade vid 6 när jag höll på att klä på mig och började kraffsa på grinden. Så vi gick ut och han gjorde både 1 och 2. Sedan tänkte jag att vi kunde ta en liten morgonpromenad... Men då satte sig lilleman på rumpan och stirra surt på mig. Vanligtvis brukar vi ju gå och lägga oss igen om han vaknar vid den tiden och sedan sova till 8. Jag drooog honom med mig på en minipromenad. När vi sedan kom hem lade han sig direkt i sin hallsäng och bara tittade på mig medan jag fixade frukost och greja. När jag åt kom han och la sig hos mig i soffan och när jag sedan gick för att göra mig iordning lade han sig i sin balja och somnade. Han hann väl sova 15-20 minuter, sedan var det dags att ge sig iväg till mormor och morfar. Laban har aldrig på alvar morrat åt mig, bara i leken, men ni skulle sett och hört honom när jag väckte honom. Han morrade och vibrerade från nos till svanstipp.  haha  Men det var bara att lyfta ut honom, buren, hans leksaker och jobbväska till bilen. Sura miner hade vi inte tid med!


Laban innan han somnade imorse

Han hade i alla fall haft det bra hos mormor och morfar idag. Lekt och sovit en massa. När Laban och jag kom hem gick vi ut en tur i parken. Vi hade bollen och långkoppel med så han kunde springa "lös". När vi kom in somna han gott på soffan.

Nu är det dags att hänga upp tvätten och sedan gå ut sista turen med Laban. Sedan borde det väl vara sovdags, men tror inte att jag kan låta bli att titta på Van Veeteren... :)

Kort rapport

Som jag misstänkte innan idag så har Laban inte lyckats kissa ute pga alla blåsande löv. Jag är inte helt säker men tror att det hittills blivit 4 eller 5 kissar inne. grr Lagom irriterande när man stått nästan 30 minuter på hans vanliga kisseplats och sedan kommer in så kissar han... Men han har hållt sig till hallen alla gångerna som tur är. Nu är det sovdags, för Laban i alla fall, så hoppas att det inte blir mer i alla fall. Jag ska ju också sova snart så jag orkar jobba imorgon. Usch... Fast lite kul ska det bli. Kul med jobbet, men tråkigt att lämna Laban.


Laban spanar på blåsande löv

Blåst och lite annat

Ja, idag blåser det verkligen. usch Jag gillar inte när det blåser. Frisyren blir förstörd (min är ju så svår att rätta till :D), man får skit i ögonen och ja, det är jobbigt med blåst helt enkelt. Nu har det dessutom tillkommit ett problem med det här blåsandet, nämligen Laban. Alla torra löv som blåser omkring på marken måste han ju bara jaga! Och det kan han väl få lov, om han bara gör det han ska ute också, och det är det som är problemet. Han tappar totalt koncentrationen och vill bara jaga/titta på löven som blåser. När vi sedan kommer in kan han inte hålla sig längre så kissar han på golvet. grr Tålamodet prövas rejält. Än så länge har det bara hänt 2 olyckor inne idag, men det är många nog för Laban och jag känner på mig att det blir fler. Visst, det är inte hela världen om det händer, men det känns så tråkigt när han varit så duktig hela tiden innan. 

I fredags var min faster och farbror på besök och även mina föräldrar. Det blev en trevlig kväll med god kycklingpaj, chokladpudding och jordgubbstårta.


Fredagens dukning med vit duk från Ullared och min vita glasservis som jag fick i studentpresent

Laban passade på att ställa till med en lite show. På något sätt lyckades han vända sin hallsäng när han satt i den och fick den alltså över sig. Så plötsligt kom det en säng springandes. Såg så roligt ut och han gjorde dessutom en repris på det hela som jag lyckades filma, men vet inte hur man lägger ut filmklipp här... hmm


Laban "Sköldpaddan" har precis lyckats komma ut ur sitt skal

Laban och jag fick lite presenter också. :) Tack tack!

 
En blomma till mig, som får stå utanför dörren istället för de som vissnat, och ett bitben till Laban.

När mamma och jag var och handla mat i fredags bjöd även hon på två blommor, så nu börjar det bli lite liv och se fint ut i mina fönster.


En till vardagsrummet och en till köket

Igår blev en latdag. Laban var trötter och sov 3,5 timme på förmiddagen. Sedan gick vi hem till föräldrarna med fredagens rester och åt middag där. På kvällen hyrde vi den senaste Wallander-filmen "Vittnet". Den var bra, som alla Wallander-filmer. En skön dag och kväll igår med alltså.

Idag är jag lite smått uttråkad, men kommer inte på något roligt att göra. Hade det varit bättre väder så hade jag och Laban gått och busat lite i parken, men man blir så trött av och på blåsten. Laban sover nu i alla fall, så i så fall får det bli senare. Behöver ta en dusch av mig själv och bad av Laban. När vi var ute idag träffade vi en liten kille mitt på grusgången i parken. Så där lade ju sig Laban och rulla så nu är han helt grå i pälsen.


Laban just nu! Sover på skorna så att jag inte kan gå utan att han märker det...

Det där med att droppa örat tycker han inte är någon höjdare. Han springer och gömmer sig så fort han ser flaskan. Han sitter inte precis så fint som bilden visar att hunden ska göra när man sprutar in salvan, så jag vet inte hur mycket som kommer ner i örat, det är i alla fall mycket utanför... men sedan vi var hos veterinären har det i alla fall inte kommit upp mer synligt gojs och det luktar inte illa. Men jag fortsätter ändå kämpa med att få i det i hans öra, men det är inte lätt!

Imorgon är det dags för jobb igen. Blandade känslor. Hade det inte varit för att jag har Laban så hade jag tyckt att det skulle bli roligt att komma tillbaka. Men nu känns det ju lite jobbigt att lämna lillprinsen hela dagarna. Han är ju inte själv för han ska ju vara hos mamma, så honom går det ingen nöd på. Men även om han kan vara jobbig så man blir tokig på honom så hade jag ju ändå hellre varit hos honom. Men nu är det som det är och jag visste redan från början att det nog skulle bli lite jobbigt att lämna. Vi får utnyttja eftermiddagarna och kvällarna istället till att hitta på saker. Och sedan kommer ju helgerna! :)


Så söt man kan va´ =DOm blickar kunde döda

Idag kl 11 var vi hos veterinären och vaccinerade lille Laban. Mormor var också med och allting gick bra först, förutom att mormor blev sentimental när hon såg en schäfer... haha Laban stortrivdes först eftersom alla ville klappa och hälsa på sötnosen. När vi sedan kom in i besöksrummet fick vi vänta en stund på veterinären och då märktes det att han började bli orolig för han började bita allt intensivare i mina fingrar. Sedan kom veterinären och började direkt undersöka Laban. Hon tog sig inte tid att hälsa lite, vilket han ju min sociale lille kille vill, och det gjorde att han blev ännu mer ivrig och hade svårt för att vara stilla. Jag berättade för veterinären att han haft en del gojs i sitt ena öra och luktat lite illa i det. När hon skulle kolla det blev Laban helt tokig. Jag fick hålla honom jättehårt för att han skulle vara någorlunda stilla, men han sprallade och vred sig ur mitt grepp flera gånger. Veterinären däremot stod bara och höll i sin lilla tittmojäng... Alltihopa blev väldigt oroligt och stressigt för Laban och det rök en massa päls. Jag är glad att han lade skulden för allt på veterinären och inte på mig, för vilka blickar han gav henne! Om blickar kunde döda...

Själva vaccineringen sedan var rätt så lugn och jag hade då lyckats få ett bra grepp om honom. Han pep bara till lite vid själva sticket. Men det kändes lite konstigt att jag skulle behöva vara den som höll fast och tvingade honom igenom undersökningen. Dels har jag ingen erfarenhet av hur man bäst håller fast en hund och dessutom känns det som att han kunde ju ha blivit sur/rädd för mig. Samtidigt så förstår jag att jag kan ge honom trygghet så det var därför. Men man kunde i alla fall fått tips på hur man ska hålla eller att hon hjälpte till lite. Hon behövde bara en hand till sin mojäng... Väldigt mesigoch tafatt veterinär. Verkade väldigt oerfaren. Det kan ju inte vara första gången en hund inte vill bli undersökt.

Jag fick medicin till hans öron iallafall. Han hade fått någon form av infektion i örat så vi skulle prova med droppar i en vecka och blev det inte bra så fick vi komma igen. Undrar bara hur jag ska lyckas få i droppar när han knappt lät sig undersökas i öronen. Men jag får väl göra som jag brukar, ta det när han sover eller är väldigt trött...


Present från veterinärerna med valpfoder och godis. Jag har dock inga planer på att byta foder just nu och i så fall ändå inte till den sorten, men det var ju snällt...

Så fort vi kom ut i bilen somnade Laban sött och somnade direkt när vi kom hem igen. För min del var det perfekt för jag fixade med middag till farmor och mina föräldrar. Så nu har farmor också godkänt lägenheten, och Laban såklart. Det är bra att bjuda folk på middag för då upptäcker man vad man inte har och därför borde köpa sig!


Dagens dukning

På en av våra promenader träffade vi Ville idag igen. De hälsade på varandra lite längre denna gången och det gick jättebra. Men när Laban bjöd in till lek då sprang Ville iväg. Leka var han inte så sugen på. haha

Nu är Laban på jättebushumör och full av energi. Jag lyckades just feltolka en signal vilket ledde till att jag fick torka golv. suck Ibland kunde han varit lite tydligare...

Mormor hade saknat sin lille Laban massor nu när de varit iväg så han fick 2 nya leksaker.


Två olika ben, som vanligt med nya leksaker så blev de populära

Skulle tagit foto hos veterinären men allt blev ju så rörigt så både jag och Mamma glömde det. Men det får bli en alldeles färsk bild istället.

12 veckor

Glömde ju berätta att idag blir Laban 12 veckor! Store pågen, vad tiden går fort.21 juli 2010 - Laban 12 veckor!

Varm dag = Latdag

Idag är lilleman riktigt slö, men så är det också riktigt varmt! Han har protesterat varje gång som vi gått ut idag. Lägger sig platt fall, både inne och ute, eller bara stannar och vägrar gå. haha Så idag har det inte blivit några längre promenader eller uteaktiviteter.


Laban sitter fint på en sten

När vi var ute på morgonpromenaden träffade vi Ville, en 7-årig cavalier som var lika vit som Laban! Det var andra gången som Laban hälsade på en annan hund och det gick jättebra.

Han har varit själv 1 timme idag medan jag handla mat och hämta recept + tvättkorg hos föräldrarna. När jag kom hem låg den lille busen och gnaga på min foppatoffel. grr Det har inte blivit något hål, men en massa märken efter hans små vassa tänder... Förutom det så har det nog gått bra. Han verkar vara lugn och tycka det är okej att vara själv.


Laban fick en boll för att han var så duktig på att vara själv

Var nere en tur till grannen i eftermiddag också och då var han själv igen. Då fick han göra ett godissök i köket och hittade för första gången alla bitar helt själv! Skulle hjälpa grannen att installera internet, men fick inte bild på hennes skärm så det var inte mycket till hjälp. Fick dock kollat in de snygga, halvnakna killarna som jobbade i hennes trädgård... ;) När jag kom hem ryckte jag snabbt ut med Laban och han lyckades tvinga den snyggaste av dem till en pratstund. Ibland har man bra nytta av lille Laban! haha

Igår kväll var Christina och Anders här för att kolla in lägenheten och Laban förståss. Båda fick godkänt! :D Laban är så himla glad för att träffa nya människor! Och det är skönt när det sker på hemmaplan för då kan han kissa på rätt plats... haha Vi åt lite paj och godis och snacka lite skit och lite vettigt. Precis som det ska va! Tack för en trevlig kväll!!!! Och ni är som sagt välkomna igen när som helst. Både Laban och jag gillar besök.


Fina presenter från Christina och Anders. Laban tyckte godiset va mums!

Imorgon är det dags för vaccinering, av Laban alltså. Ska till Lundabygdens djursjukhus i Lund. Har bara varit där en gång och det var när vi skulle avliva mormors hund... Inte så uppiggande. Lite smått nervöst att nu gå dit med sin egen hund och undrar hur han komemr att reagera. Tror att mamma följer med för hon var nyfiken. haha
Men det går säkert bra!


En tur i parken

Idag har varit ännu en aktiv dag. Vi började med allt det vanliga, kissetur och mat. Sedan har jag varit och handlat mat inför torsdag då farmor ska komma hit på middag. Laban var ensam i ca 40 minuter och även idag verkar han ha hållt sig lugn. Han låg vid grinden och titta på mig nör jag kom in genom dörren. När jag packat in maten i kylen så tog Laban och jag en tur till Borggårdsparken. Där hittade vi en perfekt plats med skugga för Laban och sol för mig. Vi lekte, busade, letade godis, vilade och tittade på andra hundar. Laban fick vara nästan lös hela tiden. Jag hade kopplat på hans förlängningskoppel så kopplet var dubbelt så långt och han fick springa med det släpandes efter sig. Lite tråkigt att jag inte vågar ha honom helt lös, men efter att han stuckigt iväg några gånger nu så vill jag inte det. Men idag komhan direkt tillbaka när han hämtat en kastad leksak och när han gick runt och snusa i gräset så höll han sig runt mig. Kanske för att han kände kopplet och trodde att han satt fast.
När vi kom hem igen så fick Laban vila lite medan jag städade. 


Laban jagar döskallen i full fart


Lite dragkamp är toppen


Laban pustar ut lite


Laban har fått syn på en annan hund


Vila bör man...

Vi var i parken ca 1 timme. Det var lagom för Laban. Dessutom hade jag glömt ta med vatten, så han var en törstig kille när vi kom hem.

Igår var vi hemma hos "gudmor" Malin. Och Laban stortrivdes med all uppmärksamhet. Det var givetvis svårt för Laban att komma till ro under sina sovstunder men vid soffan trivdes han bra.


Huvudet hamnade lite under soffan

Det stora problemet är kisseriet på bortaplan. Det syns så tydligt att han behöver kissa /bajsa, men när han är på nya platser så håller han sig tills han kommer till något han känner igen, vilket oftast är inomhus. Alltså, vi var ute ett antal gånger och försökte kissa honom, men inget hände. När jag sedan gav honom mat i Malins hall så tog han några steg bak och kissade... Så typiskt!!! Att det ska vara så svårt att kissa! När vi sedan kom hem sprang han direkt till "sin" gräsmatta och både kissade och bajsade.

När vi sedan kom in dröjde det inte länge förrän Laban och Åke somnat i soffan och jag passade på att klippa klorna. :)
Ikväll kommer Christina och Anders på besök och ska syna både lägenheten och Laban. Ska bli supertrevligt! :) Hade tänkt bjuda på vinbärspaj, men har inte hunnit vara hos föräldrarna och plocka bär så det får bli en köpt pajmix. Halvt hemmagjord alltså...

Inne, fast ute

Så hände det igen. En gång om dagen har han kissat inne, så även idag... Fast egentligen kissa han ute för det var på balkongen. Liksom de andra dagarna så var jag och hämta kopplet. När jag går och ska kalla på honom, igen, sitter han och kissar precis utanför dörren. Det störiga är ju att det sugs ner i betongen så det kommer ju lukta där. Hällde direkt på vatten, men man kan ju inte hälla för mycket för det rinner ju rätt ner på grannens uteplats. suck Nu är han avstängd från balkongen resten av kvällen eftersom jag hällt på lite Ajax också...

Nu har jag i alla fall påbörjat Labans bebisbok. Skrivit lite i den och satt in bilder.


Sötis på framsidan

Nu ser det väldigt grått ut på himlen. Ska det åska igen tro. Det får gärna vänta till natten, i alla fall om det ska regna.

Ordning och reda

Passade på att hämta mitt tidningsställ hos föräldrarna när jag var där idag. Såhär blev det:


Hmm... kan ägaren vara en förskollärare med hund?!

Äntligen lite ordning bland tidningarna som bara legat på köksbordet/stolarna för att jag inte vetat var jag skulle förvara dem. :)


Eget initiativ!

Efter att Laban under den senaste veckan ätit väldigt dåligt, ca 1-2 mål/dag av 4, så bestämde jag på eget initiativ att redan nu gp ner till endast 3 mål/dag. Egentligen ska man inte göra det förrän han är 12 veckor, men det är ju bara ca 4 dagar kvar och med tanke på hur han har ätit sista tiden. Det är ju inte lönt att ta fram mat och tjata på honom 4 gånger om dagen när han bara vänder och går iväg, för att kanske lite senare komma tillbaka och äta lite.

Han åt nästan inget alls igår när han fick sista målet, så imorse var han ju hungrig och åt upp nästan hela sin deciliter. När han nu vaknade vid 13.30 gick vi ut en runda och sedan när vi kom tillbaka gick han till köket och började leta efter sin mat. Vi lekte lite och sedan gick han och kollade köket igen. Han tittade länge undrande på mig och gick sedan och lade sig i hallen och sura, men släppte mig inte med blicken. När jag sedan gick ut i köket följde han direkt efter. Jag bytte vatten i hans skål, vilket uppenbarligen han inte var så intresserad av. Sedan tog jag fram hans matskål och maten. Råkade tappa ut lite mat på golvet och då var Laban där direkt och slukade detta. Sedan fick han sin mat och någon minut senare var skålen helt tom. Så det var minsann en hungrig kille!
Men alltså, inte förrän vid 13.30 började han känna att det var dags för mat, så därför tror jag att 3 mål kan bli lagom nu. Får se om han klarar sig till kl 20 nu, utan att sura allt för mycket på mig!Mina föräldrar har åkt iväg med husvagnen igen, men Laban och jag valde att stanna hemma. Även om det hade varit rätt skönt att åka iväg lite igen. Men vi behöver vara hemma och har en del att fixa. Jag var i alla fall hemma hos föräldrarna i morse och hjälpte dem att dra ut husvagnen. Medan jag var där så var Laban själv hemma i ca 30 minuter. Och det gick tydligen jättebra! När jag höll på att göra mig iordning sprang han efter mig hela tiden och höll koll på mig, så han förstod att något var på gång. För att han inte skulle få för sig att smita ut när jag gick så kasta jag ut några godisar i köket som han fick leta rätt på. Sedan sade jag hejdå och gick. När jag kom hem igen låg Laban i sin hallsäng och tugga på Åke. Alltså verkar det ha gått bra! :)

Jag hoppas ju att det fortsätter gå bra. Mina föräldrar ska ju passa honom på dagtid så han kommer ju inte vara själv längre stunder. Men det är ändå skönt om han klarar det en stund så att jag inte behöver ha hundvakt bara för att handla eller att mina föräldrar inte är helt uppbundna hela dagen utan kan lämna honom en stund innan jag kommer hem eller hämta honom efter att jag har åkt till jobb, t ex.

En stund efter att jag kommit hem somnade Laban, utanför sängen.

Laban och jag går 2-3 gånger per dag en liten runda genom Borggårdsparken som ligger precis intill vårt hem. Det blir ingen lång tur för det märks att han fortfarande inte orkar det, det blir för många nya intryck. Men vi går in genom ena ingången och ut genom nästa. På vägen går Laban ibland "balansgång" på en bänk, letar godis i gräset, tränar "sitt" på lite avstånd, går "slalom" mellan träd (mellanrummet mellan träden är väldigt stort så slalom är egentligen en överdrift). Parken är skön att gå i nu när det är varmt då träden ger en massa skugga! Min förhoppning är att Laban snart ska börja uträtta sina behov i parken också. Just nu duger endast gräsmattan utanför huset, men man får ju egentligen inte rasta hundar på området. Den regeln struntar jag i just nu bara han uträttar sina behov utomhus, och folk kan ju försöka klaga... :) Men det vore givetvis trevligt om han gjorde det han skulle i parken istället så man kan börja följa reglerna. Jag är ju trots allt rätt ny här...


Vår promenadväg

Äntligen!

Nu har jag äntligen köpt ny dator och slipper klydda med strömsladden. Åkte in till Elgiganten för att köpa en rea-dator för 4995:-, men kommer hem med en annan rea-dator för 7495:-. Att jag aldrig kan hålla mig till det jag bestämt mig för. Blev givetvis haffad av en säljare som direkt meddela att den billiga var värdelös om man ska surfa för den hade delat grafikkort. "OK?!" sa jag. Så han visade en annan och den blev det givetvis... De är ju så trovärdiga de där försäljarna. Fick dock med en TV-kabel gratis, så det va ju lite snällt. haha

Skönt är det i alla fall med en ny, snabbare dator. Det jobbiga är bara allt extrajobb det ger med att ladda hem program och sånt annat. När jag starta den gamla datorn idag och försökte fixa med den glappande sladden så blixtra det i glappet. Då kändes det extra skönt med ny dator, trots att det svider i plånboken...


Ny och gammal dator

Den nya datorn är dessutom blå! wow Inte riktigt något jag bryr mig om, men han försökte verkligen sälja in just den detaljen. Han sa att denna datorn var populär bland tjejer. Det va den han oftast sålde till tjejer eftersom den är blå. hmm Men det är ju klart ett litet plus i kanten. :)


Någon som blir avundsjuk?! Säljaren sa att många skulle bli det...

Har varit ganska aktiv idag. Jag har tvättat, dammat, damsugat, moppat, handlat på City gross,  shoppat datorn i Lund, bjudit föräldrarna på lätt middag... Åsså tatt hand om Laban lite där emellan förståss.


Inköp på City Gross. Ett musikspel till nästa BUS-träff kanske?! :)Laban ligger på balkongen och gnagar på ett ben


Laban har hittat sin plats i soffan.

Efter att under hela kvällen haft en massa "diskussioner" ligger Laban nu lugnt i mitt knä, för första gången på nästan en vecka. :)

Problem i paradiset?!

Jag är väldigt dålig på att skriva här just nu. Beror delvis på att det är svårt med tiden när man har en "bebis" här hemma, men även på att datorn klyddar så jag orkar inte sitta så länge här. Jag kan inte ha datorn i knät för då glappar strömsladden, så jag får sitta väldigt obekvämt när jag skriver. Ikväll har jag börjat förbereda för att köpa ny genom att spara över viktiga saker till min externa hårddisk. Hade egentligen inte tänkt skaffa mig en ny dator förrän till hösten, men problemen börjar bli väldigt irriterande. Här om dagen fick den dessutom värmeslag och bara stängde av sig. Blev något nervös då det fanns en massa saker som jag ännu inte hade sparat! Men den fick svalka sig och är som vanligt igen.

Nu är vi alltså hemma igen. Sov några nätter hos föräldrarna, men nu har vi varit i lägenheten 3 dagar. Och det funkar okej. Det första Laban gjorde när han kom hit var att undersöka köket och sedan somna under köksbordet. :)Dagarna går lite upp och ner, men så är det väl... Tycker att Laban får lite konstiga ryck ibland och verkar helt tokig. T ex idag efter att han blivit badad. Först var han lugn och nästan somna i min famn. (En mysstund som jag tog väl vara på då de har blivit väldigt få) Sedan blev han helt galen, slet sig loss och började springa, rulla sig, hoppa, krypa, morra. Som sagt helt tokig!!! Och sådana ryck kan han få helt utan anledning. (vad jag vet i alla fall) Att han fick en liten knäpp efter badet kan jag väl tycka är inte så konstigt, men när det bara kommer och man fattar inte varför då blir man lite konfunderad.

Tidigare har han aldrig brytt sig om när vi, människor, äter. Han har tittat lite och sedan gått och lagt sig och gnagat på ett ben eller fått en rulle med godis att sysselsätta sig med och struntat i oss och vår mat. Men igår sprang han som en galning runt mig när jag gjorde mat och sedan när jag skulle äta var han helt stirrig. Han var överallt liksom efter dagens bad. Han sprang, hoppa, morra, bet, rev på väggar och möbler, sprang på soffbordet... 

Äter dåligt gör han också, så jag förstår ju om han är hungrig... Vet inte om det beror på avmaskningen och kanske i kombination med värmen. men de föregående 2 dagarna har han ätit ca 1 mål per dag. Jämfört med tidigare då han kasta i sig varenda måltd. Idag har han ätit 2 mål av 4, så det får jag väl vara nöjd med. Däremot äter han allt han ser ute, eller försöker i alla fall. Till och med bajs ger han sig på, och det är inte roligt att gräva ut ur munnen...

Han har även blivit lite slarvigare med kisseriet. När vi var ute med husvagnen kissa han inne 2 gånger och bajsa 1 gång. Bara på dessa dagarna har han kissat inne 2 gånger, vad jag vet (Tycker att det luktar kiss i köket men har inte hittat någon pöl eller "luktfläck"). Ikväll t ex när han precis hade vaknat efter en tupplur sa jag till honom "ska vi gå ut" Och så gick jag för att hämta kopplet. Då börja han springa som en galning, igen, hit och dit och fram och tillbaka. Till slut stanna han på en av sina bäddar och kissade. Det var ungefär samma situation igår. Han vaknade, jag gick för att ta kopplet, han sprang som en galning och stannade vid mina fötter och kissade precis nör jag tog kopplet. Vanligtvis när jag hämtar kopplet så kommer han lunkandes till dörren så går vi ut och gör vad vi ska... Eller så går han till dörren och sätter sig på mattan och så går vi ut. Vet inte varför han får dess tosiga ryck. 

De senaste 2 nätterna har han däremot sovit riktigt bra och vi har bara varit ute och kissat och bajsat vid 6-tiden. Håller tummarna för att det fortsätter såhär.

Dessutom har han nästan helt slutat mysa. Så fort man försöker ha honom i knät och klappa honom så hugger han efter händerna. Jag ger honom något annat att bita i, men det varar någon sekund sedan hugger han den klappande handen igen och slutar inte förrän man låter honom vara för sig själv. Han hugger ju hårt också! Innan kunde det vara att han bet lätt i fingrarna, mest för att hålla och ibland sutta. Men nu tar han verkligen i och det är precis som att han inte vill bli rörd. Och detta är det som känns värst. Dock kan han ibland komma och lägga sig vid ens fötter, men börjar man klappa så går han och lägger sig någon annan stans eller hugger. Vet inte vad jag ska göra...

Om han fortsätter vara såhär så har jag riktigt dåligt samvete över att lämna över honom till min mamma när jag börjar jobba. :(

Nä, nu ska jag avsluta för idag och se om lilleman vaknar till så vi kan ta en sen liten kissetur innan vi(jag) somnar.Nya favorit sovplatsen - under soffbordet/på mattan

Svansen går

Nu börjar det närma sig hemresa, nästan. Jag har i alla fall hemlängtan nu! Vi kommer väl hem lördag eller söndag. Tror att det blir skönt både för Laban och mig. Det är så himla mycket folk här som ska prata med och gulla med Laban och han blir ju sur när han inte får hälsa. Men det märks att det blir för mycket ibland för då blir han helt stirrig. Då får vi gå in och gömma oss i husvagnen. Han chamar ju alla, min lille snygging. Var vi än är så kommer folk fram för att klappa, gulla, prata och meddela att de också haft en cavalier en gång i tiden. Sedan finns det ju en hel del allvetare som meddelar att det är fel på hans namn för de måste sluta på en vokal, att man måste lämna hunden och lära den att vara själv, man måste vara hård och visa vem som bestämmer för cavalierer tar gärna över ledarskapet, och bla bla bla!!! Men de flesta som kommer fram är trevliga och snälla och vill bara berätta vilken trevlig ras det är och hur fin och duktig Laban är. :)

Idag har vi i alla fall besökt Mårbacka och Laban fick kissat på Selma Lagerlöfs gräsmatta.


Selmas hus, Mårbacka

Laban har än så länge aldrig fått mat som kommer från kylen, men han känner väl dofterna och ser oss äta det som finns där inne. Såhär brukar det i alla fall se ut när min mamma öppnar kylskåpet:


Och svansen den går!

Sista rundan som Laban och jag var ute och gick i eftermiddag/kväll var en sådan runda då det blev alldeles för mycket, så när vi kom in fick jag ta honom i knät så han blev lugn och somna. Och han sover än... Han som skulle ätit för 40 minuter sedan... Får se om han vaknar snart, annars får han väl ha en liten skvätt mat senare.

Tokhund!

Nu har vi varit på "camping" nr 2 i några dagar och Laban trivs som bara den med allt folk som ska hälsa. Matte däremot försöker undvika folket så gott det går eftersom det märks att det blir lite för mycket för honom ibland. Vi är på ett stort fält mitt i skogen som heter Ransbergs herrgård och här är ca 150 husvagnar/husbilar. Vi har haft turen att slippa få någon husvagn brevid oss så Laban har rätt så gott om plats att röra sig på.
När vi packade bilen i söndags för att köra vidare hit satt Laban själv utanför bilen. Plötsligt blåste en Coca-flaska ner från bodet och gissa om lilleman blav rädd. Det tog ett bra tag innan han vågade sig bra och nosa på den och röra vid den. han till och med morrade på flaskan. hihi


Farliga saker det där


Laban har många olika sätt och ställen att sova på. Han har hittat ett nytt sovställe i skofacket innanför dörren:Mammas favorit:
Gräset här är högt och på natten/morgonen är det fuktigt, så när vi är ut och kissar är det en liten kille som snabbt skuttar ut till grusvägen. När det sedan är dags att gå tillbaka till husvagnen sätter han sig och bara tittar och väntar på att bli buren. Tokhund!
Men dagtid är det höga gräset ganska mysigt...


Snutten suttar

Måste bara berätta om en av min lille bebis små påhitt. Vi fick med en liten filt till Laban av uppfödaren, som luktar hans mamma och syskon för att han ska ha med sig lite trygghet i det nya hemmet.
När han är trött och ska sova så tar han ibland denna filt i minnen och suttar på den som en napp. Han ser så söt ut lille snutte. Även mina fingrar suttar han på ibland, så att det nästan känns som han ska svälja ner fingret. haha

Idag har det varit väldigt varmt, men Laban har varit igång ändå och sprungit och lekt och busat! Men nu tar han sig en liten tupplur. Vi har varit och köpt ny mat till honom. Det blev en stor 8,5 kg säck för de små va slut och mat måste han ju ha. I butiken hade de dessutom en rea-korg med 50% rabatt. Så det blev ett nytt koppel för 50kr. :)


Det nya kopplet med tassar på

Imorgon är det dags att rulla vidare med bil och husvagn till Ransäter i Värmland. Platsen vi har varit på nu har ju varit perfekt för Laban och han har kunnat röra sig ganska fritt. Hans kycklingmamma (Jag) har hållt lite hårt i honom för att än så länge undvika de andra stora hundarna, äckliga svampar och fästingar. På nästa ställe kommer han få bli lite mer begränsad dock. Det kommer även finnas mycket fler människor, men vi får försöka hålla oss lite för oss själva så att det inte blir för mycket nya ansikten!


Vår nuvarande bostad och tomt, Södra Lövåsen - Lindesberg

Sjöng en sång för Laban idag:
Laban bus, Laban bus
bor i ett rullande hus

Och när vi kommer hem sjunger vi:
Laban bus, Laban bus
bor i ett tvåvåningshus
(
Melodi egen)

Laban satte sig upp och tittade med stora ögon när jag sjöng och vände sig sedan om och lade sig ner. haha
Min lille snutt!

Livet med Laban

Det blir inte mycket tid till att skriva just nu. Hade tänkt skriva ett längre inlägg ikväll, men vips så hade jag Laban i knät och han vägrar lämna... Allt går i alla fall bra. Han är en busig och självständig kille. Men på kvällarna tycker han om att mysa och ligger i knät och leker. Och lyfter man ner honom så skuttar han upp igen.På nätterna sover han i sin lilla bur och piper till när han behöver gå ut och uträtta sina behov, vilket är mellan 1-3 gånger/natt. Dagtid får man passa honom lite mer, men han har än så länge bara kissat inne 3 gånger.
Kolla in svansföringen!

Han tränar på att gå i koppel och det går rätt så bra. Det roligaste hade varit att kunna ha honom lös ju, men det är svårt eftersom här är andra stora hundar runt omkring oss och Laban är väldigt nyfken och vill gärna springa bort till dem. Dessutom har jag provat att springa ifrån honom när han är på väg åt "fel" håll, men det fungerar inte helt med denne lille kille. Han känner väl sig hemma på campingen och tycker inte att han behöver hålla mamma i kjolen. Därför tränar vi en del koppel. Och sedan när vi stannar längs vägen och rastar och sedan när jag kommer hem så kan det vara rätt bra att det i alla fall fungerar med koppel. Han vill gärna hålla kopplet i munnen och "kampa" om det, men det gillas inte så vi tjatar med att byta ut det mot pinnar och leksaker. Det gillar han inte heller. Han följer inte riktigt de regler som står i böckerna... Tror att han har missat att läsa dem.Laban fick ny boll idag

Det är mycket bitande i händer och han hugger även efter ansiktet, vilket är lite jobbigt. Lite möbler och kläder har också fått känna på hans små tänder, men än så länge är allt helt. Även här har han missat att läsa böckerna och struntar fullständigt i att man lockar med leksak istället.
När han leker är det mycket morrande och han får konstiga, galna ryck då han "anfaller" det han kommer åt, dock bara på mig. Däremot fixar han ganska ofta att komma när man säger "hit" och sätter sig när man säger "sitt". Att han får börja äta när jag säger "varsågod" har han inte riktigt förstått, men det tränar vi vidare på. :)

Äckelpäckelfästingarna tycker om Laban. Han har haft tre som sugit sig fast och den ena fick vi verligen kämpa med att få ut. Laban blev så matt efteråt att han sov hela natten!

Han har åkt bil några gånger nu och det går allt bättre det med. Idag somnade han gott i bilen även om det var varmt!

Det var lite rapport om hur våra dagar ser ut. Och för en stund sedan såg Laban ut såhär:
Det blev en del skrivet, trots att lilleman ligger i knät. Han har somnat gott nu och ska strax hoppa in i sin bur.
Gonatt!


RSS 2.0