A piece of cake

Det blir ju inte bloggand varje dag precis, men än så länge lever bloggen i alla fall. Det är ganska otroligt! Brukar ju vara ganska dålig på detta annars. Men jag har blivit lite som de där riktiga bloggarna och tänker på bloggen varje dag. När något speciellt händer så tänker man direkt att detta måste fotas och läggas in i bloggen, till exempel. Liten aning knäppt! :)

Kommer knappt ihåg vad jag gjort denna veckan. Har i alla fall valt att inte sitta vid datorn så mycket, utan istället mysa med Laban. När jag sitter vi datorn så har Laban börjat med att klättra upp och lägga sig på datorn. Gissar att det är någon form av protest mot att jag sitter vid datorn och som den lyhörda mamma jag är så har jag då undvikit datorn lite. Men nu sover Lilleman så nu är det fritt fram.

Den ena djuraffären här i S-torp hade lite extrapriser på olika saker denna veckan. Så i torsdags var mamma och jag där och shoppade lite. Laban brukar få följa med in men denna gången låg han kvar ute i bilen och sov. Jag köpte en aktivitetsboll och en karda. Mamma köpte en Hälge-Älg. Fick även 10% på hela köpet eftersom jag är medlem i Staffanstorps hundklubb så det blev riktigt bra pris.I torsdags kväll var vi hemma hos Malin på lite snack- och filmkväll. Vi såg Grabben i graven brevid. Vi har pratat hela sommaren om att se den och nu var det äntligen dags. Min bortskämde ludne lille son fick ännu en present. En frisbee som vi lekt lite med inne idag. Lite riskabelt... Imorgon tänkte jag ta med den till Storegård så kan vi leka med den där utan att riskera kras!


Igår var Malin, Isak och jag på marknad i Trelleborg. Körde dit direkt efter jobb eftersom jag hade stängning. Och fy vad jag saknade lille Laban. Höll på att bli tokig. :) När jag körde från Malin var skon lite för tung på gaspedalen, men tror att jag klarade mig undan kamerorna. När jag kom hem var i alla fall Laban lika glad över att se mig som jag var över att se honom. Det blev mycket pussande! Sedan kan ni ju gissa vad jag köpte på marknaden... Åter igen bara Laban saker! En fotoram med plats för bild på sötis, 3 tandborste tuggisar och 2 tuggskor.

Mmm... Tuggskon va go´!

Idag var det i alla fall äntligen dags för lite shopping till MIG! Jag har inte shoppat kläder på länge. Det är i alla fall 3 månader sedan sist, om inte mer... Men det var den snabbaste shoppingtur jag varit med om. Passade på när Laban tog sin förmiddags tupplur. Åkte till Burlövs center och tillbringade ca 1 timme där. Kom hem med 2 kassar. Köpte mest basplagg som leggings och linnen. Men fick tag på en stor tröja som de kalla för tunika och en tröja på rea, 49:-. Köpte även en plyschmys tröja till mina plyschmys byxor. Hösten närmar sig ju med stormsteg. Eller är den redan här...? Gav ca 99:- plagget, vilket känns helt okej!


Gina tricot - 396:- (den blårandiga tunikan skulel jag kunan tänka mig att ha även i de färger som visas i reklamen, tror att det är svart, vit, beige, men den fanns inte på Burlöv :( )
 

Cubus- 298:- (Tag 3 betala för 2)

När jag kom hem från shoppingturen bakade jag chocolate chip walnut brownies och white chocolate chip ginger cookies. Recepten kommer från Leilas bok "A piece of cake". Skulle egentligen velat baka något gott och kanske nyttigt bröd, men har ju ingen maskin till sånna degar. Så det fick bli kakor. För det e ju så roligt att baka! Önskar mig Leilas bok One more slice, där finns det lite mer brödrecept. Det blev i alla fall massor med kaka. Var hemma om hos föräldrarna med lite kakor ikväll, men har fortfarande massor över... Jag som skulle försöka minska lite i vikt. Kan nog ta med lite till jobb på måndag när vi har planeringsdag. :) 


Chocolate chip walnut brownie - ska skäras i rutor och kan serveras med grädde, vaniljglass eller som den är.
Mums!White chocolate chip ginger cookies - en god småkaka.

Nu sussar Laban sött i sin säng. Vi har varit ute och kissat sedan skutta han trött in och lade sig. Han tyckte att jag också skulle sova, men jag väntar lite. Innan han var ute sista kisseturen sov han ju i soffan, såhär såg det ut:


Han är lika förtjust i mysplysch som jag. :)


Lekt i hundparken

Idag sken solen när vi vakna så Laban och jag, eller mest jag, bestämde att vi skulle kolla in Storegård i Fjelie. Fick tipset om Storegård av en kvinna på området och tyckte att det lät skoj. Storegård är en hundpark där det finns olika inhägnade banor som t ex miljöträning, agility, flyball, terrängsök... det finns mer info på: http://www.storegard.se

Jag trodde ju att det skulle vara fullt med hundtokiga där som passade på att träna sina hundar i olika sporter, speciellt när det va fint väder, men Laban och jag var helt ensama! Lite tråkigt, men samtidigt skönt. Vi kunde i lugn och ro gå och kolla på allt. Den bana som vi testade var "Miljöträning". Det är en bana med olika hinder som man kan stöta på i verkligheten, som grusgång, stubbar, gallerbro, saker som låter,mm. Banan ska träna hundarna inför att möta dessa olika hinder samt stärka deras självförtroende. Hundarna får lov att vara lösa på banorna och det gick ju extra bra när det bara var vi där! Det underlättade även för mig att kunna fotografera. :) Massa bilder blev det.


Laban på promenadslingan runt banorna. Skakar lite på huvudet.


En del av miljöträningsbanan. Huset med plasttunneln vägrade Laban att gå in i, även om jag satt i andra änden
av tunneln och lockade.


Laban på miljöträningsbanan redo att börja undersöka


Detta var en "gardin" av pet-flaskor som man skulle ta sigförbi för att komma in i ett litet hus, men det vågade inte Laban, även om jag försökte locka med godis.


Gallerbroar är däremot aldrig något problem för Laban


Laban poserar på stockarna...


... innan han klättrar upp för att sedan...


...ta ett långt skutt ner från stockarna.


Det krävdes lite lockande med godis för att få in Laban i tunneln...


...men sedan gick det knappt att få ut han därifrån.


Laban kisar för solen när han kommer ut. 


En vågig plåt var inte heller några problem att traska över


Laban sitter fint i rullebören/skottkärran. Jag provade att lyfta och köra lite, men han blev orolig så det blev bara lite.


Laban klättrar på upp och ner vända spannar


Samma övning fast på stubbar - Laban gick nästan hela stubbebanan och fortsatte även om han var på väg att trilla av en gång.

Vi gick även in på agilitybanan för nybörjare och tittade och provade lite.


Balanshindret där man ska klättra upp, gå på en rak bräda och sedan klättra ner klarade Laban fint. Han stannade och luktade lite på den raka plankan och tvekade sedan när han skulle gå ner. Men med matte nära sig så tvekade han inte.


Ännu en tunnel att gå igenom och tydligen lukta det gott i gräset när han kom ut.


Sötnosen kommer springandes i full fart

Laban verkade tycka att besöket var toppen och det tyckte jag med. Jag tyckte vissa moment var lite dåligt skötta, tror inte precis de har en daglig översyn där... Men annars var det roliga övningar och man kan lätt spendera roliga stunder tillsammans med sin hund där.

En annan nackdel var att där var jättemycket kattbajs. Och min lille plutt ÄLSKAR kattbajs. Han både äter och rullar sig i det. ÖRK! Så när vi kom hem blev det ett bad direkt! Efter badet var han otroligt trött. Han hoppade över sin förmiddagssömn idag + aktivitet och bad... Han har sovit några timmar nu. Vaknade till för en stund sedan och ville gå ut. Vi gick en liten runda, han gjorde det han skulle och när vi kom in försökte jag leka lite med honom, men det varade ca 3 minuter, sedan gick han och lade sig igen. haha


Nybadad hund med väldigt trötta ögon!


Några minuter senare sov trötter


Försvunnen mobil

Denna eftermiddag har inte varit lätt. När jag skulle gå hem idag från jobb idag så kunde jag inte hitta min telefon. Vi hade precis gått ut och jag var helt säker på att jag sett den på bordet innan vi gick. Men när jag kom in så var den borta. Provade först att ringa till den från jobbetelefonen, men ordentlig som jag är så hade jag ju stängt av ljudet. Sedan letade jag överallt, ifall något barn fått tag i den och gått och lagt den på något tokigt ställe. Sedam ringde jag runt till vikarie och kollega för att kolla så de inte fått den med sig. Men nej, inget napp. Beslutade mig efter 1 timme att det fick vara nog och tog mig hem. Kunde dock inte släppa det hela. Man känner sig ju så himla bortkommen när man inte har sin mobil. Dessutom har jag ju ingen hemtelefon så kände mig isolerad redan innan jag kom hem... :)

När jag kom hem till mina föräldrar så ringde jag till Telenor för att spärra SIM-kortet ifall någon skulle tagit sig in på förskolan och stulit den. Men där var det lång telefonkö, så tröttnade. Dessutom så tyckte jag att det kunde inte vara så att någon tagit den. Jag kom på att jag lagt den tillsammans med kamerorna när jag kom från rasten och kanske hade min kollega råkat låsa in den tillsammans med dem. Kändes lite väl konstigt att hon skulle ta fel på en kamera och en mobil, men kunde inte släppa den tanken. Så mamma och jag körde in till Lund igen och jo, visst. Mobilen låg inlåst tillsammans med kamerorna. PHU Vilken lättnad!!! Nu ligger den här och vilar tryggt bredvid mig på soffan, precis som Laban.För övrigt så var det skönt att vara tillbaka på sin egen förskola idag med sina vanliga kollegor. De tyckte kanske inte att det var lika kul eftersom de alla kom tillbaka från semester. :) Vi har påbörjat inskolningarna redan idag också. Det var en lillebror till ett barn vi haft tidigare och det gick riktigt bra. På onsdag får vi två nya barn till. Ska bli spännande att lära känna dem och deras föräldrar. Tycker det är roligt och spännande med nya barn, men inskolningstiden brukar ta lite extra på krafterna för man är så koncentrerad  och uppmärksam hela tiden. Man ska hinna med både barn, föräldrar, de andra barnen och allt runt omkring. Men det är roligt att lära känna de nya individerna och sedan se hur de förändras under terminen när de känner sig allt tryggare.

Igår när Laban och jag varit ute sista kisseturen så tänkte jag att jag skulle göra mig iordning för att sova och sedan kunde Laban och jag mysa lite i soffan innan vi gick och lade oss. Så tänkte dock inte Laban... Först gick jag till soffan för att hämta en sak. När jag passerade sovrumsdörren kom Laban i full fart, men stannade och stirrade förvånat på mig när jag bara gick förbi dörren. När jag sedan närmade mig dörren igen för att gå till toaletten som kom han åter i full fart, men stannade och stirrade lika förvånat. Han satte sig utanför dörren och fortsatte stirra på mig. När jag var färdig på toa gick jag mot soffan igen och då kom lilleman springandes och stannade igen utanför dörren och tittade på mig och satte sig igen och fortsatte titta.


En snopen Laban


En smått förvirrad Laban

Jag reste mig från soffan och gick och hämtade honom för att mysa lite, men det var absolut inte vad han tänkt sig just då. Han började morra, bitas och vrida på sig för att komma loss. Så jag släppte ner honom på golvet och efter att ha blivit uttittad en stund till så reste jag mig, gick till sovrumsdörren och ÖPPNADE den. Det som hände då var fullkomligt omöjligt att ens försöka fånga på bild. Laban kom springandes i värsta raketfarten. Han halkade när han sprang och låg ner i svängarna, men kämpade allt vad han kunde för att nå sin säng (buren). Han skuttade in i buren, bäddade lite och lade sig sedan pladask ner. haha Jag är ju glad för att han gillar buren, men detta är ju lite överdrivet. Men han var en riktigt trött kille igårkväll eftersom han inte hade tagit sin tidiga kvällslur.


Möjligen lite småsur över att jag inte släppt in honom där tidigare... :)

Idag vaknade Laban samtidigt som mig, ungefär, vid kl 6. Då var det dags för lite kiss och bajs. När han kom in styrde nosen honom direkt till sin favoritplats på morgonen nämligen soffhörnet. Där låg han tills vi skulle köra till mina föräldrar vid kl 7. Då fick jag lyfta honom därifrån under vissa små protester. hihi


Min levande soffkudde


Äntligen helg

Ja, jag vet att det är söndagkväll och helgen är snart slut, men jag har varit hemma hos mina föräldrar i helgen och vi har varit barnvakt åt min brorsdotter Alexzandra 5 år. Hon är ju inte precis superjobbig att passa, men är väldigt förtjust i Laban, lite för förtjust ibland. :) Och det är MYCKET "varför?".  Det är så man nästan har sår i öronen och till slut blev väldigt opedagogisk och bara svara "därför!".  Men det kommer bli en klok tjej med så mycket frågor och nyfikenhet. :)

Det har i alla fall blivit mycket Astrid Lindgren-filmer och det gillar jag. Älskar Astrid-filmerna. Bullerbyn har av någon anledning alltid varit min favorit, den såg vi dock inte i helgen. Letade faktiskt efter ett namn till Laban bland Astrids figurer, funderade på Rasmus men tyckte inte det passade på honom riktigt. Laban sitter som en smäck! :)

I lördags hade vi besök av bekanta från Oskarström. Först åt de frukost och lunch hos föräldrarna och sedan körde vi till mig och åt paj. Fick en fin blomma till mitt kök, likadan som jag har i vardagsrummet. Passar mig bra! 
Idag har vi besökt Kyrkbyns förskolas gård. Alexzandra lekte och där var även några andra barn med förälder/farmor som vi prata med. Som vanligt fanns inte kameran med när den behövdes... Annars hade jag kunnat få till en fin bild på Zanna som körde bussen och Laban som åkte med. Laban tyckte nog att Zanna körde lite väl fort för han klättra plötsligt över mittgången i bussen och satte sig i mitt knä. :)

Labans mage verkar i stort sett återställd nu. Han bajsar normalt och ca 2-3 gånger per dag. Han går fortfarande på veterinärsfodret, men vi har börjat fasa över till hans vanliga torrfoder. Får se hur det går.

Tänk vad allting tar lite extra tid när man har en liten valp i huset... Detta inlägget kunde tagit några minuter, men först låg Laban i mitt knä och sov sitta snett och skriva med en hand. Sedan skulle han ut och kissa och bajsa. När vi kom in var det dags för mat. Nu vill han leka... Dessutom måste jag vakta mina mackor för två små framtassar och en söt liten nos tittar upp på bordet då och då.  Och nu drog han ur mitt bredband. Var det en pik eller...? :)
Man får passa på att göra saker när han sover med andra ord.


Lillprinsen sitter och väntar på att mamma ska komma och leka

Nu får jag väl ta och hänga lite tvätt och sedan leka lite med Laban inann han somnar igen.

Fredag

Fredag idag och jag sluta tidigt... Fast det blev inte så tidigt som det skulle för det var en del som skulle förberedas inför måndag då vi flyttar tillbaka till vår förskola. Det ska bli härligt att få komma tillbaka till det normala! Sista veckan har det varit lite kaos, rörigt, mycket barn, rymningar, tjurig personal, förvirrade vikarier och praktikanter... Men givetvis även en hel del trevligt! Har inte hunnit förbereda så mycket som jag hade tänkt mig inför nästa vecka, men får se om jag hinner något i helgen, annars får vi ta det under veckan, men skönt att ha det klart.

Med Labans mage har det blivit bättre. Ikväll bajsade han för första gången uten att det var löst. För övrigt så är han jättepigg och igång och busar precis som vanligt. Glupsk är han också och stirrig blir han när jag öppnar kylen eftersom han tror att jag ska ta mat till honom. Förhoppningvis slutar han med det tramset när han varit tillbaka på torrfoder ett tag.

Igår kväll var Christina och Anders här på en snabbvisit. De bjöd på god glass och kom med presenter till Laban. Den busen blir så bortskämd! :) Tack tack!


Ett stort ben och en liten mjuk pipleksak

Leksaken blev direkt ännu en favorit. Mjuka leksaker är en Laban-favorit. Alla mjuka tygleksaker, oavsett om de piper eller ej, är de som han väljer i första hand. Det stora benet får han spara på ett tag.


Laban leker med sin nya leksak 

På tal om mjukleksaker så kan jag ju uppdatera er på hur pass bra IKEA leksakerna håller för Labans sylvassa valptänder. Än så länge har han bara fått den lilla musen här hemma, jag sparar på råttan lite. Den lilla musen har blivit av med båda sina öron och svanstippen har kapats. För övrigt så är alla sömmar hela, vilket är imponerande. Så bra håller inte ens vissa leksaker som är gjorda för hundar. Hemma hos mina föräldrar har han fått en råtta och den håller också! Tror till och med att den fått behålla öron och svanstipp. :)


En lite smått amputerad mus

Igår när Laban och jag var ute på en lite promenad så chokade han mig! För första gången kissade han på en annan gräsmatta än den som han alltid annars tvunget ska kissa på. Han håller sig fortfarande till gräsmattan som är precis utanför huset och snart kommer väl någon och klagar för man får ju inte rasta hundar där. Men igår så visade han alltså ett litet framsteg och kissade på en gräsmatta utanför området. Gissa om jag blev löjligt glad! haha 


Laban Sötnosen Hansson :)

Vinka

Det blir en tuff vecka denna... Än så länge har jag jobbat stängning, öppning, stängning. I tisdags fick jag rycka in på en öppning för att jag var den enda kvar på måndag eftermiddag som hade nyckel och den behövde jag ju för att låsa... Samma problem uppstod idag. När det bara var jag och vikarien kvar kollade vi över våra tider för imorgon och upptäckte att det var han som skulle öppnat... Eftersom jag skulle stänga och hade nyckeln så fick det ju bli jag som öppnar imorgon igen. Och på fredag har jag öppning enligt schemat... Så det blir Stängning, öppning, stängning, öppning, öppning. Dessutom har vi en massa barn. Ibland får man bara känslan att "hjälp, det är ju barn överallt". Det är dessutom mest småbarn så det tar ju en hel del energi. Allt är väldigt rörigt också. Lite struktur börjar det bli, men vikarier vet inte var de ska vara och raster och sådant måste diskuteras varje dag, det som vanligtvis går på rutin och bara flyter på... Ska bli skönt att komma tillbaka till sin egen förskola nästa vecka och få lite ordning och reda i tillvaron. Jag kommer i alla fall sova gott på fredag! :)

Labans mage är fortfarande inte som vanligt men för övrigt är han pigg och busig som vanligt. Eftersom jag slutar tidigare imorgon ska jag köra ut till djursjukhuset och köpa lite av specialfodret för det kunde jag inte i lördags då det var stängt. Sedan får vi se om bajset blir lite fastare och bättre. Håller tummarna för att hans äckliga fisar minskar i alla fall.

Laban hade tydligen varit bushund hos mormor idag, fast det är han ju alltid. Men som tur är så e han lika go´ som busig. Annars hade man nog blivit tokig! Han är en riktig ögontjänare... Hittar på bus när man inte ser honom och när man väl går för att se vad han hittar på så sitter eller ligger han och tittar på en precis om han vill säga att "nej, jag har inte gjort någonting! Bara suttit/legat här och sett söt ut hela tiden." hihi

Han börjar se lite rolig ut. Pälsen har växt som bara den och börjar spreta ut här och där. Svanshåren har börjat spreta och hänga ner och längst ut på tippen har han en lång fin virvel. Lockarna på öronen är jag måttligt avundsjuk då. Kanske skulle kunna få låna dem en dag... ;) 

Ungefär sedan Laban lärt sig "sitt" ca andra veckan jag hade honom så har jag försökt lära honom "vinka". Hundar ska ju ha en "reflex" att när man håller handen med godis framför dem så lyfter de tassen för att slå till den. Laban har inte verkat ha den reflexen utan har istället blivit förvirrad och orolig av övningen. Så jag har inte tränat så intensivt. Idag när vi kom hem så tog jag en godisbit till honom i hans nya fina godisburk, kallade på honom och sa sitt... men tyckte det var för simpelt att han skulle få en godisbit för det som han kunnat så länge så provade med "vinka" igen och efter en stund så kom tassen för första gången upp. Gissa om det blev beröm. Fick gå och hämta mer godis så han fick göra 2 försök till och även dessa gånger kom tassen upp efter ett tag. Han har inte kopplat ordet och rörelsen än, men jag tror minsann att det är på G nu. :)

Måste även meddela att sötnos sitter på uppfödarens startsida för tillfället. Kolla in det på www.tillpix.se


Såhär har Laban legat medan jag har bloggat - myskillen


Inte helt bra än

Trodde att Laban börjat repa sig ordentligt efter sin magsjuka. Han har bajsat några gånger och konsistensen på det har varit bra. :) Men nu ikväll åkte han på ett bakslag... Såg hur magen på honom började jobba och trodde att han skulle kräka, men det kom inget. En stund senare blev han lite stirrig och satte sig efter en stund för att bajsa. Det kom en normal mängd, men det va rejält gegigt. Inget att plocka upp i bajspåsen precis...

Men han har varit mer lik sig själv och varit igång och busat idag. Han äter sitt ris, sin torsk och kyckling med god aptit och dricker normalt med vatten. Så vi får väl se, det kanske bara var tillfälligt. Nu sover han i alla fall i mormors soffa. Vi är kvar här en stund ikväll och håller min mamma lite sällskap för min pappa är iväg på något...

På jobb har det varit rätt tufft idag. Många barn som är tillbaka från semestern nu + en inskolning, så när jag kom klockan 9 var det full rulle. Jag är glad att det inte är min första dag efter semestern för det hade verkligen varit en rivstart. Men allt löser ju sig. Vi får vara glada för de 2 lugna veckor vi haft. :)

Åkte på en öppning imorgon så denna vecka blir stängning, öppning, stängning, mellantid och öppning... Öppningar är bra för då hinner jag med Laban mer. :)

Nu ska jag fixa och greja lite innan vi ska köra hem till oss!

Inköp

Laban sover och sover så ska försöka visa lite av inköpen från igår också.

Har äntligen fått köpt byrå till hallen. När jag körde hemifrån hade jag bestämt mig för en, men sedan blev det ändå en annan. Den var tung att bära upp och kämpigt var det att få ihopa den. Mina snälla föräldrar har varit här både igår och idag och hjälpt till. Det var dessutom en del som sprack så min pappa körde till Ikea ocvh fick bytt ut den. Men i eftermiddag blev den färdig! Nu saknas bara hatt-/skohylla.


På plats i hallen

Skaffade utemöbler också, nu när sommaren snart är slut. :) Bara dynor som fattas så att man inte får träsmak i rumpan.
En del saker blev det ju klart till Laban-bus också.


Nya, stora buren

IKEA sålde ut sitt djursortiment så det blev en godisburk till Laban. Det blev även två gosedjur från barnavdelningen. Upp till bevis om IKEAs gosedjur tål vassa valptänder.


Godisburk, råtta och mus

Det var väl i stort sett allt som köptes. Hade inte riktigt ro att gå och handla när Laban låg på sjukhus och jag hade en tid att passa för att hämta honom.

Undrar vad Laban drömmer för han gnäller, skäller och morrar... :)


Innan idag när Laban sov i soffhörnet

Nu får det vara slut på information för idag! Snart får man väl ta och sova. Nattinatt!


Fredag och lördag- Laban sjuk

Japp, Laban har varit sjuker. :(
Redan i torsdagskväll när Laban och jag var ute sista turen så var han lite lös i magen. På natten väckte han mig vid ca 4 och ville ut. Då var han riktigt lös i magen. När vi kom in ville Laban mysa, men eftersom jag hade öppning och skulle upp 1 timme senare så var jag inte så pigg på det, utan slängde in honom i buren. Han somnade nästan direkt och sov till kl 6 när jag väckte honom för att åka till mormor. Han var verkligen trött då och jag bar honom hela vägen till han gräsplätt. Där bajsade han igen - löst... Sedan fick jag släpa honom till bilen, men jag trodde det berodde på vanlig trötthet. Han somnade nästan i bilen på den korta sträckan till mina föräldrar.

Sedan körde jag till jobb och tänkte inte mycket mer på det hela, mer än att jag hade en tanke på att ringa hem och kolla läget, men det blev aldrig tillfälle och eftersom jag sluta tidigt hade jag ingen rast.

När jag kom hem vid 13.30 möttes jag av en liten kille som sakta och vingligt närmade sig mig med svansen svagt viftande och väldigt trötta ögon. Mamma meddelade mig att han sovit i soffan och velat ha henne hos sig hela dagen.


Bild som min mamma tagit på en sovande Laban

När Laban hälsat lite på mig så ville han uåå i soffan igen och somnade. Han hade fortsatt vara lös i magen under dagen och hade varit ute några gånger och sedan bara lagt sig ner när han gjort det han skulle. Han hade inte heller ätit mer än knappt 1/4 dl som min mamma matat i honom. Så jag ringde till djursjukhuset och kvinnan som svara tyckte inte att det lät bra och gav mig en akuttid till 15.20. 

Innan vi körde lyfte jag ut Laban i trädgården för att kissa. Han lade sig ner direkt så jag fick lyfta upp honom på benen och då kissade han lite. Han orkade inte gå upp de 2 trappstegen in till huset igen utan jag fick lyfta in honom och sedan ut i bilen. Där somnade han som en stock direkt igen.

Det var ett otroligt skyfall i fredags som gjorde att jord/lera hade åkt ut på motorvägen som därmed stängts av och det var alltså trafikkaos. Det tog nästan 1 timme till djursjukhuset, en sträcka som annars tar ca 10-15 minuter. Vi fick ringa in och säga att vi blev försenade. Men jag blev rätt så stressad av det hela. Kändes inte helt optimalt att ha en sjuk Laban i en varm bil, för solen sken igen...

Men när vi väl kom fram gick allt snabbt. Jag gick in och anmälde oss och när jag kom ut så blev vi inkallade.  Veterinär och sköterska hjälptes åt att undersöka honom och jag fick berätta hur han varit. Han hade lite förhöjd temp 39,3,var uttorkad och öm i magen. Så veterinären tyckte att han fick läggas in för att få dropp över natten. Eller så fick vi ta hem honom, ge honom pasta och se till så att han fick i sig mycket vatten. Men hur lätt är det att få i honom vatten när han varken ville äta eller dricka?! Så jag valde att lägga in honom. Innan vi lämnade honom röntgades han för att se om där var något konstigt i magen, men de hittade inget annat än gaser. Han misstänkte dock att Laban ätit något olämpligt och att det var däför han var dålig.

Så var det dags att lämna iväg honom... Usch, va jobbigt det var! Han fick sin gosehund Åke med sig och sedan bar sköterskan iväg med honom och vi fick gå ut. Tårarna som jag försökt hålla inne kom. Inte för att jag var orolig för att han var sjuk, för jag  visste att det inte var någon större fara han behövde ju bara lite vätska, men det blev så tomt. Och sedan oroade jag mig hela tiden för att ingen skulle ta hand om honom, i alla fall inte som han vill. Tänk om han sitter själv och är ledsen, ingen som klappar eller leker med honom när han vill, ingen som ser eller förstår när han visar att han behöver gå ut och kissa... Fast förmodligen var de flera stycken som gosa med honom, men jag hade ingen Laban att gosamed. Det jobbiga var ju att inte veta vad han gjorde och hur han hade det.

Jag hade i alla fall Malin och Cia här på kvällen. Vi åt Tacopaj, såg första avsnittet av One Tree Hill (serien som jag är löjligt förtjust i) och sedan såg vi Girls just wanna have fun. Trevlig kväll, men det var svårt att släppa tanken på Laban.

Fick en ny pajform. Hel denna gången och en skål som bonus. :)

Här är hela presenten

Av Cia fick jag även en present till mig och Laban. En smart bajspåsehållare med koppelkrok. :)På lördagen vaknade jag kl 7, kunde inte somna om utan gick och duscha och kolla lite saker på Ikeas hemsida. Fick inte lov att ringa till djursjukhuset förrän kl 13.30 så tyckte det var lika bra att passa på att få lite nytta gjort. Hade dock lite dåligt samvete för att köra och shoppa när lilleman låg på sjukhus...

Fick inhandlat byrån till hallen, balkongmöbler och en till bur till Laban + lite annat smått. Så nu slipper jag släpa bilburen upp och ner. Sovburen (den nya) är en bit större också. (Lägger upp bilder på inköpen i nästa inlägg)

När vi var på Ikea ringde veterinären och frågade om jag ville ha hem Laban. Klart att jag ville!!! Det hade jag ju blivit lovad.

När jag kom in och de berättade lite om hur Laban varit så förstod jag att han inte var helt återställd, men tillräckligt bra för att skickas hem. När de kom ut med honom och han fick syn på oss (mamma var med) så blev han så glad och svansen den vifta och jag fick så mycket pussar och mormor med. Tårarna rann på mig av glädje över att se honom igen. Han var dock bara borta ett dygn... :)


Lite dålig bild men benet har rakats där droppet satt

När vi kom hem bajsade han lite på sin gräsmatta direkt! Fortfarande löst... Men han var ju piggare än i fredags. Idag, söndag, är han fortfarande inte som vanligt. Han har bajsat lite lite imorse vid 9, sedan ingenting, så lite jobbigt att han inte får igång magen. Däremot så kastar han sig över maten och äter allt han får. Han går på diet och får kokt torsk/kyckling och ris. Det verkar han tycka är mums. Han har lekt lite idag, men inte vatt igång så som han brukar och sedan ca kl 19 har Laban legat och sovit i min famn... Han som INTE brukar vara så mysig på kvällen utan helst sover för sig själv då. Men det är ju trevligt med lite mer mys. :)

 
Imorse sov vi på soffan tillsammans 

Det var en rapport om Labans sjukdomstillstånd för dessa dagarna. 


Torsdag - Glass

Jag vet att det är söndag, men det har hänt så mycket de senaste dagarna så jag tänkte börja blogga om torsdagen och sedan försöka hinna med fredag, lördag och kanske söndag också... :)

I torsdags hände inte så mycket. Jag jobbade och när jag kom hem så körde vi till Bjärred och åt mjukglass. Jag tog en mjukglas i bägare med vit chokladsås. mums

Laban tyckte det var toppen med allt folk och ville ju hälsa på alla, men det va som tur va inte alla som ville hälsa. En knäpp stockholmska var tvungen att kommentera vår dialekt och frågade "säger man Laaooban?". "Suck" säger jag.


Laban springer och busar som en tok

Laban sprang och luktade på alla nya dofter och busade i sanden och tyckte det var jätteroligt. Vi gick ner till havet och åt glassen, sedan fick Laban slicka rent min skål.Vi tog en liten titt på havet från bryggan också.

Man skymtar Öresundsbron

En mysig eftermiddag blev det!


Tanken var god!

Igår var en riktig slappedag. Laban och jag gjorde inte mycket. Men på eftermiddagen på Malin och Cia på besök. Med sig hade de en inflyttningspresent till Moi! Jag tror att jag låter bilderna tala...

Upphittat på parkeringen idag...

Men ja, tanken var ju god... Och bringaren är hel! :D
De hade även köpt med sig pajdeg och bär som jag fick äran att tillaga, dock inte i den nya pajformen... Sedan såg vi en Iren Huss-film och sedan var besöket slut... :)

Laban och jag gick ut på en kissetur igårkväll när Malin och Cia var här. Det blev en "lång" tur eller den tog tid. För när vi gick förbi Ronjas (2-årig cavallier-tik) trädgård så var hennes matte ute och bjöd in till lite lek. Så jag släppte Laban i deras trädgård och han och Ronja kom efter en lång stund igång och busa lite. Men tror att Ronja tycker att Laban är för liten så hon vågar inte riktigt busa med honom. Hade som vanligt varken kamera eller mobil med så jag kunde dokumentera det. Men nästa gång så...

Har tagit kontakt med Labans syster Noblesses matte på facebook för att kunna se hur hon växer och utvecklas. Tyckte det kunde vara lite kul. Bland hennes bilder hittade jag en bild på min lille påg som hon tagit när hon hälsade på valparna. Tror att de är 5 veckor här.


Det är min lille Laban som sitter och tittar :) Sötis!

Kikade även runt och lyckades äntligen hitta en bild på Labans pappa "Ponti".


Vilken stilig kille (http://www.kennelcarhartt.se/)

Ibland undrar man hur Laban tänker... Oftast är han jätteduktig och säger på något sätt till när han behöver gå ut och uträtta sina behov. Han säger oftast till genom att bita väldigt ättrigt, vilket är jobbigt!!! Ibland sätter han sig och bara stirrar på mig och en gång har han gått och hämtat min sko och släppt den framför mig. Alltså tror ju jag att han vet att man uträttar sina behov ute. Men så ibland händer "olyckorna" och det är då jag undrar hur han tänker. Han är duktig och vet hur man ska säga till, men så plötsligt ibland så går han bara utan förvarning och sätter sig och kissar någonstans, helt oberörd! Idag kissa han på min fina gröna matta. Är förvånad över att den klarat sig så länge, men sörjer ändå att det till slut blev en kiss på den. Har kämpat och hoppas att jag fått bort kisslukten!

Gav Laban en PET-flaska idag, men den lille killen är fortfarande lite rädd för flaskor och började hoppa och springa, morra och gömma sig...


Gömmer sig under bordet

Efter kvällens sista kissetur satte jag mig i soffan och Laban satte sig vid TVn och stirra på mig. Jag klappade på soffan i hopp om att han skulle vilja hoppa upp och lägga sig. Men han bara fortsatte stirra. Så jag frågade om han ville gå och lägga sig, han fortsatte stirra och jag reste mig och gick mot sovrummet. Då kom han skuttandes och sprang sedan direkt till buren, skutta in och lade sig. haha Gullunge! Han höll tass och finger i munnen en stund, sedan ville han vara ifred och började bitas. När jag stängde grinden, bäddade han lite, lade sig sedan ner och somnade. Så nu sover han sött...


Gonatt!
BUS-kväll

Igår hade vi en av våra trevliga BUS-träffar med några tjejer från Lärarhögskolan. De var fyra som först åkte till Gisslövs marknad. Jag valde att inte följa med dit eftersom jag inte hade någon barnvakt till Laban. Dessutom har han fått sin dos av socialträning för ett tag. :)

När de besökt marknaden så avvek Susanne och Malin, Majsan och Cia kom hem till mig. De hade med sig mat från Thai Palm, så efter en kort husesyn åt vi. Mums! Av Malin och Majsan fick jag ett roligt spel som hette Lingon, lådvin och långkalsong. Man skulle svara på olika påståenden t ex "Äger du ett par foppatofflor?" eller "Lägger du papper på sittringen innan du kissar på en offentlig toalett?". Svaren ger sedan olika poäng eller avdrag. Den som får mest poäng är mest "Svensson". Vi blev dock lite förvirrade på vem som egentligen vunnit... Den som är mest Svensson eller den som är minst... Malin och jag kom i alla fall på delad Svensson-plats. Majsan var minst Svensson.


Snygg låda också!

När vi kört färdigt Svensson-spelet gick vi över till Allsång på Skansen som jag köpt på City Gross för Några veckor sedan. Det var också ett riktigt roligt spel. Kanske extra roligt för att jag vann båda omgångarna. hihi


En perfekt förpackning, lätt att ta med sig

Laban fick givetvis också present. Bortskämd liten kille... :) Det var 4 goda tuggben som tjejerna köpt på markanden. Perfekt! De lär vara ett tag.


Mums!

För Labans del blev kvällen ganska mycket som vanligt. Han tugga lite på sitt ben och somna sedan medan vi åt. Sedan fick han mat, var ute en tur, busa lite, var ute igen och sedan ville han in i buren och sova. Jag tänkte ju att han kunde sova på soffan och vara nära oss, men nejdå, han började som vanligt bitas som en ättrig terrier och när jag tog in honom till buren skuttan han in och la sig platt fall och somna några sekunder senare. Han är inte mycket för kvällsmys han, det är mer morgonmys som gäller...

Det var i alla fall en trevlig kväll, både jag och Laban är lite trötta och slöa idag. Fick väcka lilleman 8.30 så att hans frukost inte blev allt för sen. Nu sover han gott igen vid mina fötter.

Det blir en slöedag idag. Har inget planerat. Kanske kommer Malin och Cia på en tittin... Vi får helt enkelt se vad som händer!


RSS 2.0